Fabuła w zasadzie polega się do tego, co było w "odyseji"- jest sobie Odyseusz, tu zwany Ulissesem, który jest kapitanem kosmicznego (!!!) okrętu o nazwie "Odyseja" (

Serial jest bardzo stary- oglądałem go w zerówce

Jeśli ktoś pamięta tytuł tej produkcji, albo zna bezpośrednie linki, to bardzo proszę o informacje!
EDIT
Właśnie mi się jeszcze jeden szczegół przypomniał- jedną z postaci był również robot, jedzący śrubki, ale nie pamiętam jego imienia i to, że Ulisses miał broń podobną do miecza świetlnego, skrzyżowanego z laserowym blasterem i tarczę energetyczną.
Ponadto dziewczynka miała na imię Jumi, a syn Ulissesa- Telemach.
ps.: Ile się może człowiekowi przypomnieć po 14 latach.... Po prostu świetny serial był!

EDIT
ZNALAZŁEM!!!

Anime nazywa się "Uchu densetsu Ulysses 31" i pochodzi z 1988 roku. Znalazłem wszystkie odcinki, których jest 31 w jednej ścieżce torrenta. Sam torrentów nie trawię, ale jak na razie popiernicza sobie w najlepsze prędkością 133KB/s !!!!

http://www.torrentreactor.net/torrents/13349 ... eted.Serie
A! Byłbym zapomniał- każdy z 31 odcinków jest zakodowany dość nietypowym kodekiem o nazwie ".mkv". Potrafi on pomieścić naprawdę fajne bajery (np. kilka ścieżek dźwiękowych do wyboru i kilka wersji napisów. Niestety wersja, którą udało mi się znaleźć posiada tylko wersję ang dubb+ angielskie napisy. Więcej napiszę jak będę miał czas...