| Która część lepsza | |||
| RoE |    | 3 | 12,50% | 
| Armagedon Blades |    | 12 | 50,00% | 
| SoD |    | 5 | 20,83% | 
| WoG |    | 4 | 16,67% | 
| Wszystkich głosów: | 24 | ||

Pierwszy nie jest żadną rewelacją pod względem statystyk, a jego siłę stanowią umiejętności. Drugi zaś to najsłabszy oddział swego poziomu, rekompensujący pozorną słabość olbrzymim przyrostem,
 .
.
Czy obydwaj nie moglibyście być odrobinę delikatniejsi
 .
. 
Poza tym w Twoim rozumowaniu, el coyocie, jest kilka błędów. Przede wszystkim: definiowanie mądrości i głupoty jest zawsze bardzo względne i na ogół lepiej się do niego nie zabierać. Poza tym nie śmiem odmówić zdolności rozwijania myślenia serii Final Fantasy, którą eMate najwyraźniej bardzo lubi.
 ). Ale to widocznie mój błąd, źle to sformuowałem i źle się wyraziłem.
 ). Ale to widocznie mój błąd, źle to sformuowałem i źle się wyraziłem. 

ale heroes III jest dla mnie jedna z najgorszych gier w jakie gralem... i dla mnie jest nudna, naprawde! ktos moze grac godzinami w nia, lecz nie ja ;]

,budynki dziwaczne i głupie  no i z tego tematu to wszytko.
 ,budynki dziwaczne i głupie  no i z tego tematu to wszytko.

w tym zamku z hydrami są gorgony a ich ulepszenie mistyczne gorgony czy coś takiego(bo ja mam po innym języku)i one jak walnąm to mogą przyzwać ducha który może zabrać nawet 3 razy tyle ile gorgon coś takiego
  w tym zamku z hydrami są gorgony a ich ulepszenie mistyczne gorgony czy coś takiego(bo ja mam po innym języku)i one jak walnąm to mogą przyzwać ducha który może zabrać nawet 3 razy tyle ile gorgon coś takiego

Nie wiesz co dobre emate
 )
 )

Nekropolis zły zamek? oO Jak zdobędziesz 10 000 szkieletów i umiejętności walki i obrony co najmniej [ ort! ] po 20, to tylko bać się takiej armii. Dochodzą do tego jeszcze Czarni Rycerze i Licze oraz Wampiry, przecież to jeden z lepszych zamków jak umie się nim grać oO

Ulubieni bohaterowie:
 Ulubieni bohaterowie:
 Rashka
 Rashka
 Thorgrim
 Thorgrim
 Shiva
 Shiva
 Dace
 Dace
 Alamar
 Alamar
 Deemer
 Deemer
 Alkin
 Alkin
 i tyle
  i tyle   

Zamek - Ogólnie średnie miasto. Bochaterowie są beznadziejni, a bez swoich Aniołów byłaby to prawie najgorsza rasa w grze.
Bastion - Niczego sobie osadka. Średni Bochaterowie, lecz Gildia Magów i jednostki stoją na bardzo wysokim poziomie.
Forteca - Najlepsza nacja w grze. Bochaterowie specjalizują się w dobrych czarach i umiejętnościach, jednostki są zabójczo skuteczne, (nawet najsłabsza jednostka jest przydatna, bo atakuję na dystans) a czary razem z Grallem są najlepsze w całej grze. Jedynym małym mankamencikiem jest to, że na te wszystkie bajery trzeba mieć pieniądze.
Nekropolis - Bardzo silny zamek. Bochaterowie są co najmniej [ ort! ] nieźli, lecz można znacznie podwyższyć ich umiejętnośći (mowa tu o nekromancji). Magia na najwyższym poziomie, jednostki bardzo silne, prócz średniej zjawy i słabego ożywieńca.
Inferno - Dobre miasto. Wizualnie moje ulubione. Czary stoją tu na wysokim poziomie (w szczególności te z ognia). Za mało jednostek latających, ale za to skuteczne w zwarciu. Do zalet dochodzi również ciekawy grall.
Loch - Kolejne świetne miasto. Idealni Herosi, magia, jednostki i budynki sprawiają, że miasto prawie nie ma sobie równych.
Twierdza - Słabe miasto, prawie kompletnie pozbawione magii. Jednostki rozczarowujące, bochaterzy również.
Cytadela - Niezła miasto. Jednostki nie mają może super statystyk, (prócz Gorgony) ale za to prawie każda posiada ciekawą umiejętność. Bochaterzy z klasy wojowników są dobrzy, lecz magia nie jest ich najmocniejszą stroną.
Ogólnie w rękach sprawnego gracza, każde miasto może być dobre, ale to tylko opis podsumuwujący.

Jeśli dodać do Nekropolis pewnien artefakt, a właściwie komplet, to przeciwnik nie ma prawie żadnych szans. Prawie.

(uwzględniam w to przebytą tu grę i zdobyte wojsko i artefakty, które zapewne też nie małe byłoby, wszystko zależy od techniki gracza).
 (uwzględniam w to przebytą tu grę i zdobyte wojsko i artefakty, które zapewne też nie małe byłoby, wszystko zależy od techniki gracza). 

i bez obawy mozna zucac czar armagedon
 i bez obawy mozna zucac czar armagedon   i sie im nic nie stanie
 i sie im nic nie stanie  

zdecydowanie najlepsza część piątka to przy tym nic;p
 zdecydowanie najlepsza część piątka to przy tym nic;p