Forum Dragon Ball Nao

» [Animowany] Walt Disney

eMate Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
[ Klan Asakura ]
eMate
Dni na forum: 7.471
Filmy animowane, chyba każdy zna jakiś tytuł. Oglądacie, lubicie? Ja mimo, że coraz starszy jestem to bardzo chętnie je oglądam. Z pozoru skierowane do dzieci, lecz każda uczy nas o miłości, co jest motywem przewodnim tych bajek . Piosenki w tych bajkach również są świetne, wystarczy wspomnieć np. o Królu Lwie, czy Herkulesie- wspaniałe ścieżki dźwiękowe.

Ulubione tytuły:
1.Piękna i Bestia
2.Mała Syrenka
3.Pocahontas
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.314
Plusy: 2
1. Hercules. Głównie za ścieżkę dźwiękową no i nawiązanie do mitologii greckiej, którą uwielbiam. Chociaż z samym mitem o Heraklesie wspólnego niewiele to miało, to i tak bardzo polubiłam tą bajkę.
2. Mała Syrenka. Piękna historia, zawsze mnie wzruszała.
3. Śpiąca Królewna. A tak jakoś, mam sentyment...

Bajki Walta Disneya są ponad czasowe. Zawsze poprawią humor w szary dzień. Miło jest czasem tak sobie wrócić do dzieciństwa...

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.
Kyasarin Kobieta
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]

Dni na forum: 6.649
Hah, jak już mówić o filmach animowanych Disney'a, to najpierw trzeba wspomnieć o Kubusiu Puchatku. Co prawda, to prawda, w końcu to przeróbka, ale mimo wszystko uważam, że disney'owski Kubuś jest bardziej sympatyczny i głupiutki ^^
Drugim moim ulubionym tytułem jest "Pocahontas". Po prostu uwielbiam ten film, za wszystko.
Trzecie miejsce zajmuje niepodzielnie "Król Lew". Wszystkie części, w szczególności pierwsza i "Hakuna Matata". Humor, a w szczególności Timon i Pumba są w stanie rozbroić mnie, nawet w wieku lat, bądź co bądź, 16
Jeżeli można, to tylko powiem: czwarta pozycja to "Alladyn". Za dżina xD

eMate napisał(a):
Piosenki w tych bajkach również są świetne, wystarczy wspomnieć np. o Królu Lwie, czy Herkulesie- wspaniałe ścieżki dźwiękowe.
Piosenka z "Pocahontas" zdobyła Oscara
Mart Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Mart
Dni na forum: 6.314
Plusy: 2
Kyasarin napisał(a):
eMate napisał(a):
Piosenki w tych bajkach również są świetne, wystarczy wspomnieć np. o Królu Lwie, czy Herkulesie- wspaniałe ścieżki dźwiękowe.
Piosenka z "Pocahontas" zdobyła Oscara
Fakt, piosenka z Pocahontas jest świetna, zasłużyła na Oscara. "Hercules"moim zdaniem też zasłużył na tę nagrodę za ścieżkę dźwiękową, ale w tym samym roku było nominowane "My heart will go on" więc wiadomo...

Nawet siedząc na ławie oskarżonych lubimy słuchać o sobie.

Forum DB Nao » » » » [Animowany] Walt Disney
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump