Został naukowcem, ale kim konkretnie? W DB zapytany przez Bulmę kim chce być, odparł, że chce zostać matematykiem. W jednym z tłumaczeń Super czy kinówce mówił coś o płazach. Nic jednak konkretnego nie wiadomo. Czyżby dzieci miały dopowiedzieć sobie dziedziny, którymi się interesują. W Japonii wcześniej idą do szkoły, więc zainteresowania też mogą rozwinąć wcześniej (wiem, normalne dzieci szkoła nie interesuje )
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.602 Plusy: 73 Posty: 15.638 Skąd: ふざけた時代
Mogę nie pamiętać, ale przypuszczam, że z tym matematykiem to błąd tłumaczenia, o płazach również.
W pierwszym odcinku Supera Videl kupuje Gohanowi książkę o wymownej nazwie "Muzukashii hon", czyli "Trudna książka". To chyba mówi wszystko, jeśli chodzi o to, czym konkretnie zajmuje się Gohan
Citrel napisał(a):
Czyżby dzieci miały dopowiedzieć sobie dziedziny, którymi się interesują.
Kenji Harima Super Saiyanin Wiek: 34 Dni na forum: 3.671 Posty: 497
Patent i monopol na nauki ścisłe oraz wynalazki ma rodzina Brief więc chyba nie bardzo Gohan będzie miał pole do popisu w tym zakresie no chyba, że jako wykładowca na uczelni
Biologia czemu nie... Przydałoby się stworzyć alternatywę dla fasolek Senzu
On raczej tylko siedział na uczelni, było gdzieś pokazane jak wykładał Zresztą nikt by dzieci nie torturował wiedzą naukową, bo by filmu nie chciały oglądać, to ma byc rozrywka
Łukasz Full Power SSJ Wiek: 38 Dni na forum: 6.196 Plusy: 2 Posty: 700 Skąd: Biała Podlaska
Obstawiałbym biologię, przede wszystkim zwierząt. Gohan od dziecka uwielbiał zwierzęta. Było to dobrze widać podczas walki z Cellem. To pod wpływem słów C16 Gohan uwolnił drzemiące w nim pokłady energii. C16 poprosił go o to by Gohan się już nie hamował i żeby oszczędził zwierzęta, gdy już zacznie wielką bitwę z Cellem.
Musashi Miyamoto autor posta nr 200000 Wiek: 34 Dni na forum: 4.492 Plusy: 2 Posty: 368 Skąd: Konserwatystan
Łukasz napisał(a):
C16 Gohan uwolnił drzemiące w nim pokłady energii. C16 poprosił go o to by Gohan się już nie hamował i żeby oszczędził zwierzęta, gdy już zacznie wielką bitwę z Cellem.
Jeśli mnie pamięć nie myli, C16 miał na myśli ocalenie zwierząt poprzez pokonanie Cell'a, który chciał zniszczyć świat.