Rok 2011 :: Wprowadzenie na forum aktualnej szaty graficznej (14 lat temu)

» [Postać] Honor Vegety - czy raczej pajacowanie?

Strony: 1, 2  
florion11 Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō

Dni na forum: 4.847
Ostrzeżenia: 4
Jak myślicie, Vegeta posiada jakiś honor, dumę? Czy to raczej pajacowanie zwykłe?
Bartek
Gekokujō
Gekokujō
Bartek
Dni na forum: 3.560
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 5
Vegeta to książę saiyan więc ma dumę wielką nawet za wielką.
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Kiedyś miał, w Super pajacuje, że trudno na to patrzeć. Kiedyś kwintesencja dumy i samozadowolenia, honor nade wszystko, dziś tańczy wokół kuchenki, klęka przed innymi, warczy na żonę (odcinek drugi). Zmienił się na gorsze.

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez konto usunięte: 28.01.2016, 21:07
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.265
Plusy: 3
Zmienił się na lepsze. Zrozumiał, że są w życiu ważniejsze rzeczy od honoru; rzeczy, dla których ocalenia można własną dumę poświęcić. To najdoskonalsza zmiana czyniąca z niego pełnego człowieka.

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Wolałabym zmianę z GT, gdzie jako normalny ojciec zajmuje się, córką, rozmawia z żoną i Trunksem zamiast warczeć na nich jak na wycieczce w tropiki. No i ten tekst podczas walki z Li Shen Ronem ,,uciekajcie stąd, żyjcie''. Piękna postawa.
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.415
Plusy: 10
W pożądaniu za siłą lizał tyłek WIshowi, jak dla mnie nie jest to zmiana na lepsze.

Obraz
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Zgadzam się, jak ktoś kto opętany przez Babidiego powiedział doń ,,możesz zapanować nad moim ciałem i moja duszą, ale nigdy nie zapanujesz nad moja dumą'' (38 tom mangi) może komuś się podlizywać?
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.196
Plusy: 2
Ludzie ... nie jesteście zbyt poważni? Toż to tylko anime.

Dla mnie zmiana Vegety bardzo się podoba. Widocznie taki był jego prawdziwy charakter i dopiero na Ziemi pokazał swoją twarz. Nie musiał się już kryć za wielką warstwą sztucznej dumy i buty.
pitek599 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
pitek599
Dni na forum: 5.912
Książę Vegetą to najbardziej dumna postać w całym Dragon Ball no może z nim konkurować Freeza pod tym w względem, zarzuca mu się to ze zrobił z siebie idote przed Wisem i Beerusem , a co on miał niby zrobić? On znając ponencjal przeciwnika schował dumę do kieszeni i postawił na pośmiewisko swój honor , honor księcia , zeby ratować swoją rodzinę , Tronksa i Bulme, nie rzucił się jak samobójca do walki z o wiele silniejszy przeciwnikiem tylko upokorzyl się. , podejrzewam że to byl pierwszy raz w jego życiu [ ort! ] kiedy co takiego zrobił, i Bardo mi tym zaimponowal , wcześniej miałem go za osiołka który w imię swoich ambicji był gotowy zniszczyć cały świat , w tej chwili pokazal że jednak rodzina i przyjaciele są dla niego najwazniejs ii nie należy go za to potepiac

Dodano po 7 minutach
Schował dumę do kieszeni żeby ratować rodzinę to raczej jest akt odwagi nie głupoty
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Dni na forum: 3.726
Dla mnie Vegeta stracil troche na charakterze. Oczywiscie nie przeczę, ze czlowiek nie moze sie zmienic, ale troche przesadzili. Nie chodzi mi tu o służenie Whisowi. Moze przyczyną są gagi, w ktore wsadzają Vegete. W DBZ Vegeta zawsze stal z boku. W skrócie nie byl postacia ktora by uczestniczyła w kazdym gagu. Nawet mozna po jego spojrzeniu poznać, ze to juz inny Vegeta. Kiedys mial ten złowieszczy wzrok... Do tego byl meega dupkiem
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

Chester ma rację, za bardzo stracił na charakterze, za dużo tych gagów. Jakoś wcześniej sparaliżował go strach przed Freezerem (26 tom mangi i 85 odcinek anime) oraz przed Brollym (8 film kinowy) i nie robił z siebie pajaca. Płacz rozumiem, niezdolność do ruchu rozumiem, ale takie harce do niego nie pasują.

Dodano po 5 minutach
pitek599 napisał(a):
Schował dumę do kieszeni żeby ratować rodzinę to raczej jest akt odwagi nie głupoty
Ale mogli to rozegrać inaczej. mógł spróbować ewakuować rodzinę ze statku, mogli też coś lepszego wymyślić niż jego błaganie o trening, gdy już było po walce.

I dlaczego Vegeta wiedząc o Beerusie od dzieciństwa nie ćwiczył by go prześcignąć, czemu nie traktował przeciwności jak Freezer czy Goku jako środki do pokonania Beerusa-bo nikt go jeszcze wtedy nie wymyślił i na siłę wprowadzili go serii. Mogli pominąć wątek Beerus-Vegeta, mógł się pojawić nagle jak każdy inny przeciwnik.
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.270
Plusy: 6
Honor? Na pewno na początku Vegeta go nie miał. Dobijanie przeciwników, zabijanie od tak ludzi(turniej), zamiana w Majin , bo się chciało pobić z Goku. Z czasem już zaczyna być lepiej. Duma- jego duma była dość wielka, ale- co mi się podobało w nim potrafił ją poświęcić (walka z Buu). A to z Whisem- innego wyjścia nie widział, by bliskich ocalić- wiedział, że innego wyjścia nie ma.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
schaolin360 Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
schaolin360
Dni na forum: 3.767
Dla mnie też za dużo gagów i pajacowania Vegety, komuś się to może podobać innym nie, ja należę do tych drugich

Obraz
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Dni na forum: 3.726
Akurat pajacowanie przed Beerusem mi się podobalo, i bylo wytlumaczone logicznie.
A to z Whisem tez. W koncu Vegeta przed treningiem u Whisa, probowal stac sie SSJGodem, ale mu sie to nie udalo, wiec spotkal Whisa ktory powiedzial, ze jak tak dalej bedzie trenowal niczego nie osiagnie, wiec nie mial wyjscia...

Nie podobają mi się jedynie gagi w ktorych Vegeta nie powinien uczestnicząc. .
Bartek
Gekokujō
Gekokujō
Bartek
clio napisał(a):
Zmienił się na lepsze.
LOLWTF?

Vegeta to drań i cham, żył jak przestepca i powinien umrzeć jak jeden, co Toriyama z nim zrobił?!

Buu saga Vegeta to najgorszy Vegeta ze wszystkich, nie to że ubiera się jak pedał to jeszcze przytula swojego syna! Ten co przysiugł zemstę na Ziemniakach, stał się łagodny jak baranek!

Ludzie ... nie jesteście zbyt poważni? Przecież to tylko anime
A Żądłem chcesz?
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

nie to że ubiera się jak pedał
Trykotowe spodnie i podkoszulek z dużym dekoltem
Bartek
Gekokujō
Gekokujō
Bartek
Citrel napisał(a):
nie to że ubiera się jak pedał
Trykotowe spodnie i podkoszulek z dużym dekoltem
A miał być cały nagi
konto usunięte
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2

No kobietom by się spodobało Sam piszesz, że pedalskie ciuszki, a ja opisuję, że obcisłe i skąpe (może miał getry albo legginsy)
florion11 Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō

Dni na forum: 4.847
Ostrzeżenia: 4
pitek599 napisał(a):
Książę Vegetą to najbardziej dumna postać w całym Dragon Ball no może z nim konkurować Freeza pod tym w względem
To chyba nie znasz Songa, od którego Vegeta i Frezer mogliby się nauczyć dumy.
Songo to chyba najbardziej dumna postać w całym DB.
Nigdy nikogo nie zdradził i nigdy nie przeszedł na strone wroga, nigdy.
Zawsze wierny przyjaciołom i rodzinie, nigdy się nie sprzedał.
Najbardziej dumny wojownik w całym DB i tutaj nawet nie ma gadki.
Vegeta nie ma z czego być dumny, zabił przyjaciela, zdradził Songa, i wiele innych okropności.
Vegeta ma prawo do wstydu, nie do dumy.

Dodano po 5 minutach
pitek599 napisał(a):
a co on miał niby zrobić? On znając ponencjal przeciwnika schował dumę do kieszeni i postawił na pośmiewisko swój honor , honor księcia
To już nie jest Vegeta o którym piszemy, tylko jakaś nowa postać, która przejęła jedynie imie Vegety.
Prawdziwe postacie kończą się w 64 odcinku DBGT bo jeszcze w miare tam ciągną swoje charaktery.
Vegeta nigdy nie pajacowałby tak, jak to ma miejsce w DB Super.
Poszedłby na samobójstwo tak jak z komórczakiem, też miał wtedy rodzinę, i bił się z silniejszym o 100 razy.
Prawdziwy Vegeta by sie wkurzył i kopa w ryj dał temu fioletowemu kotowi durnemu.
Nigdy przed takim pajacem z wielkimi uszami Vegeta by sie tak nie poniżył.
Nie że duma, ale Vegeta sam z siebie nigdy by sie nie poniżył przed takim pajacem jak ten kot.

Akira na starość zachorował chyba na mózg.
pitek599 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
pitek599
Dni na forum: 5.912
Akira na starość zachorował chyba na mózg.
Obrazając Akire aż prosisz się o bana. Na szczęście seria GT już jest na bocznym torze na równi z filmami o Brolym i innymi filmu z serii co by było gdyby,... . Vegeta w serii S zmadrzal stał się bardziej ludzki pokaz, tańca w wykonaniu Vegety jest temu dowodem a kwintesencją tego jest walka księcia z Beerusem kiedy on uderzył Bulme ,
Strony: 1, 2  

Forum DB Nao » » » [Postać] Honor Vegety - czy raczej pajacowanie?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump