Forum Dragon Ball Nao

» [Reklama] Anime Dreams

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Dni na forum: 6.310
Plusy: 18
Witam! Jest to mój pierwszy post na forum, ale niekoniecznie ostatni. Chciałbym zareklamować moją stronę. Nowa wersja dopiero jest otworzona dlatego mamy słabe staty. Mam nadzieję, że się rozwiniemy i mi pomożecie.
http://animedreams.webd.pl/ Zapraszam!
villarica
Muri
Muri
[ Klan Kaeshi ]

Dni na forum: 6.731
Plusy: 10
Jeśli chodzi o zawartość strony to reprezentuje <jak na początek> bardzo wysoki poziom. Zawiera bardzo dużo, chyba dobrych artykułów <co prawda nie wiele czytałam w całości> z tego co widać. Jednak w przeciwieństwie do zawartości, wygląd tej strony nie jest zbyt zachęcający... Jak dla mnie lay jest zbyt pusty i bardzo klasyczny, logo jest za małe i badziewiaste, napis na nim również do niczego. Chyba jest popełniony błąd w kodowaniu thema, bo najeżdżając kursorem na buttony w 'przyjaciele strony' wszystko sie porusza, co nie sprawia zbyt miłego wrażenia i denerwuje <wydaje mi się że to nie był zamierzony efekt xD> Na górze brakuje mi paska z menu głównym, bo żeby przemieścić się między tymi głównymi zakładkami trzeba się fatygować i po lewej szukać odnośnika - mało praktycznie xD

Pozdrawiam^^

[img234.imageshack.us/img234/7742/villaud9.png]
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Tak to nie jest zamierzony efekt, ale w tym problem, że nie wiem jak to poprawić. I jest przysłowie "nie ważne jak się wygląda, ale ważne jakim jest się w środku" ^^. A co do paska i laya - nie wiadomo [ ort! ] czy w niedalekiej przyszłości się nie zmieni.
P.S.
Mogłabyś się zarejestrować
villarica
Muri
Muri
[ Klan Kaeshi ]

Hako napisał(a):
"nie ważne jak się wygląda, ale ważne jakim jest się w środku"
Ja jednak będę się trzymać zdania, że wiele osób ocenia 'książkę po okładce' xD i dlatego trzeba się postarać, aby zachęcić jak największą ilość osób - to nigdy nie zaszkodzi, może jedynie pomóc, więc inwestycja jest warta zachodu xD
Hako napisał(a):
nie wiadomo [ ort! ] czy w niedalekiej przyszłości się nie zmieni.
W to nie wątpię, ja oceniam tylko stan rzeczy jaki jest obecnie ; )
Hako napisał(a):
Mogłabyś się zarejestrować
To jest tylko i wyłącznie moja własna nie przymuszona wolna wola ;p

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.644
Plusy: 73
Hako napisał(a):
Tak to nie jest zamierzony efekt, ale w tym problem, że nie wiem jak to poprawić.
W style.css dodajesz (np. na początek):
a.img:hover { border-bottom: 0px; }

I na stronie jak masz obrazek z linkiem, np.
<A HREF="http://dbnao.net" TARGET=_blank>

to dodajesz CLASS="img":
<A HREF="http://dbnao.net" TARGET=_blank CLASS="img">

I tak w każdym buttonie. Powinno działać.

villarica napisał(a):
Ja jednak będę się trzymać zdania, że wiele osób ocenia 'książkę po okładce'
Co do grafiki na stronie to szczególnie w Polsce tak jest. Dla zagranicznych ona nie jest taka istotna. Dlatego angielskie strony są proste i nieprzesadzone, a ładne.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Ten post był edytowany 3 razy, ostatnio zmieniony przez Shounen: 14.05.2008, 15:24
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Dzięki za pomoc i jak mogę prosić o więcej rad i słów krytyki.

'These are the seasons of emotion and like the winds they rise and fall'
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
No właśnie, jak villarica pisała, layout jest zbyt prosty, a przynajmniej górna jego partia.
Proponuję logo ładniejsze zrobić, i pokasować te dziwne odstępy ponad nim i pod nim, zmniejszyć każdy ten pasek ze 3 razy.
Dobre by też było zmniejszyć wysokość pola z górnymi buttonami, zmniejszając odstępy między nimi, a z prawej przenieść "nick, hasło" itp. lekko na lewo, a te postać wtedy do góry. Po to, że ten panel jest IMO bardzo za wysoki.

villarica
Muri
Muri
[ Klan Kaeshi ]

Ha! Wiedziałam, czyli dla Cb Got także oprawa graficzna odgrywa ważną rolę - stąd Twoje wskazówki na tle wizualnym xD

A co do mojej rady - to ja w ogóle proponuję panele z menu i tymi innymi pierdołami rozmieścić po obu stronach, nieco zmniejszyć liczbę newsów na stronie i je jakoś rozdzielić od siebie, bo wyglądają jak jedna całość xD Jak to zrobisz, wtedy strona będzie bardziej 'przystępna' dla naocznych odwiedzających i z pewnością chętniej dołączą do grupy 'Twoich' Userów. Aaa... i weź ten ShoutBox umieść, bo żal xD I nie tłumacz mi głupio, że na wszystkich ambitnych stronach tak jest, bo to tylko bajki ;p

Pozdrawiam^^

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Nie bajki, wyjątek może to CinekBall, bo o ile wiem np. Nao nie ma ShoutBoxa na stronie

Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.635
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 6
Strona zawiera bardzo obszerne artykuły, lecz niestey nie widziałem adresu, który mógłby mnie przenieść w swere Waszego forum. Kolorystyka strony jest dosyć za jasna. Logo nawet mi się podoba. No cóź, mogę Wam życzyć szybkiego rozwoju strony jak i forum.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
villarica napisał(a):
Wiedziałam, czyli dla Cb Got także oprawa graficzna odgrywa ważną rolę
No tak ale nie należy z tym przesadzać.

villarica napisał(a):
newsów na stronie i je jakoś rozdzielić od siebie
Racja.

Co do SB, to w sumie możesz dodać (jeśli masz taką opcję ), bo raczej nie ma szansy, by w jakiś sposób zaszkodził

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Strona zawiera bardzo obszerne artykuły, lecz niestey nie widziałem adresu, który mógłby mnie przenieść w swere Waszego forum. Kolorystyka strony jest dosyć za jasna. Logo nawet mi się podoba. No cóź, mogę Wam życzyć szybkiego rozwoju strony jak i forum.
Forum znajdziesz w panelu i w zakladce Menu Głowne. Jest tylko problem bo forum było wszcześniej zrobione jak strona była w sumie to nie wypałem i jeszcze, gdy mnie nie było i stoi na xad.pl. Jednak robimy postępy i prosimy admin tego serwisu o danie nam wszystkich potrzebnych plików do przeniesienia na serwer.

Co do wyglądu. Rozmawiałem z kilkoma osobami co są zawodowymi Grafikami i mówią, że obecny Design jest bardzo dobry, a jeden dał mi propozycje zrobienia dla mnie Layouta. Zobaczymy jak dalej się sprawa potoczy.

Muszę się was poradzić, otóż ostatnio rejestruje się u mnie bardzo duża ilość botów i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mam zapasową kopie tabeli z Bazy Danych, ale niedługo nie będzie mi to pomagąc. Czy wie ktoś jak pokonać te piepszone Boty?

Focus Mężczyzna
"GMF
GMF
[ Klan Asakura ]
Focus
Dni na forum: 7.325
Plusy: 41
Zasadniczo najlepszym sposobem na pozbycie się botów, jest zrobienie weryfikacji autentyczności bycia człowiekiem. Najprostszym sposobem na to, jest dodanie jakiegoś pytania podczas rejestracji, na które bot nie jest w stanie odpowiedzieć, gdyż jego algorytm tego nie obejmuje. Wiele osób stosuje w tym celu kod, który należy przepisać z obrazka, widocznego podczas rejestracji.

Regulamin Forum | Cytaty z mang i anime

Obraz
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Lepsze by było potwierdzenie rejestracji e-mailem, wtedy przynajmniej nie będą mogły się zalogować, o ile nie potrafią obsługiwać e-maili.
Ten bot jest polski i ma na celu reklamę polskiej strony, w dodatku nie używasz popularnego CMSa, więc nie wydaje mi się by on przypadkowo na tę stronę wszedł.

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Właśnie wiem, zresztą moja strona nie jest mocno znana i jakoś mi nie grało, że boty wchodziłyby nie na PHP-Fusion, jednak od 2 dni mam spokój, więc może ten cwaniak ma już dość i nie chce się ze mną bawić...

Co do weryfikacji nie znam tak dobrze php i html więc łatwo mi tego nie będzie zrobić, a nie ma mi kto pomóc

Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo

Forum DB Nao » » » [Reklama] Anime Dreams
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump