Forum Dragon Ball Nao

» No.6

Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.274
Plusy: 6
Cytat z anime tanuki:
Kolejne wyniszczające wojny doprowadziły ludzkość na skraj przepaści. Ostatecznie na całej planecie ostało się sześć bastionów cywilizacji, a jednym z nich jest właśnie tytułowe miasto No. 6. Dwunastoletni Sion, należący do miejskiej elity, udziela schronienia Nezumiemu, który po ustaniu gwałtownej burzy znika bez śladu. Czyn ten, nie do pomyślenia dla przykładnego obywatela, sprawia, że chłopakowi zostają odebrane wszystkie przywileje i wraz z matką musi przenieść się do ubogiej dzielnicy, zwanej Lost Town. Jednakże los sprawi, że za jakiś czas na drodze Siona ponownie stanie Nezumi, a utopijna wizja miasta, w którym się wychował, dość szybko zacznie się rozmywać.
Obejrzałam ten tytuł niedawno i mi się bardzo on spodobał.Głównie klimat anime,który miał to ,,coś". Śledząc losy Siona i Nezumi byłam jak w siódmym niebie. Osobiście dobrze przedstawiono relacje chłopców i ich przeciwieństwo charakterów- Shion łagodny jak baranek,uczynny, zaś Nezumi- zimny,buntownik, tak na marginesie wyglądem niejako kojarzył mi się z Sasuke. I ślicznie śpiewał/ Ta ich przyjaźń jest ciekawa. W dodatku kreska- to anime miało świetną. Dodałabym jeszcze za plus postacie.
Co do minusów. Chyba dam muzykę- opening i ending jakoś mi się nie podobały. Zaś piosenki w tle były po prostu świetne. Zakończenie
śmierć Safu uważam za bezsensowną
. Ale ostatnie odcinki to jednak były ciekawe.
A jaką wy macie opinię o tym anime?

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"

Forum DB Nao » » » No.6
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump