Ostatnio buszując po internecie odkryłem niezła gierkę. Jest to...Wiedźmin przez przegladarkę [!] rejestrując się miałem obawy jak to zostanie przenieśone na WWW. I stwierdzam, że...gra jest świetna!. Ale od poczatku : po szybkiej rejestracji i kodzie potwierdzającym, naszym oczom ukazą się 3 klasy postaci : Wiedźmin [W] , Czarodziejka [ Cz ] i Przeraza, co do pierwszych 2 nie ma watpliwości , a jeżeli chodzi o 3 postać, to ta przeraza to taki potwór przypominający troche pająka. Oczywiście najwięcej jest W chociaż w rankingu lepiej radzą sobie Cz. Jeżeli chodzi o ekwipunek to można się trochę zawieść , bo są tylko jego 2 części : Miecz i amulet. Więc pora przejsć już do najciekawszego elementu gry czyli walki [ aha, wszystko zdobywamy dzięki walce, nie ma jakchiś misji czy pracy ] , a ustawia się ją wybiarając po kolei kolejkę ataku i obrony , jednak nie wiesz jaką kolejkę wybrał sobie twój przeciwnikwięc wiele zalezy od szczęścia. Jest wiele ataków [ w stylu magicznym , silnym i szybkim razem bedzie ok. 27 [ 3 klasy kazdy ma 9 ataków i 9 obron ], tyle samo tez jest obron które również możesz rozwijać] i wszystkie możesz rozwijać do 3 poziomu. A rozwija się je nie za kase a za talenty , które zdobywamy po kazdym przejsciu na wyższy lvl. Do tego dochodzą też umiejętności specjalne np. napój który jak uzyjesz na poczatku walki wzmocni wszystkie twoje ataki aż do końca walki. W zdolnościach tych są też umiejętności pasywne jak zwiększenie życia bohatera o 10. Na poczatku da się zaplanowac tylko 8 ruchów [ 4 obrona , 4 atak], ale na późniejszych levelach [ chyba koło 5 ] jest już 12 kolejek [ po 6 na atak i obrone ]. Byłbym prawie zapomniał : Wszyscy bohaterowie mają odmienne ataki i obrony. I jeszcze : Walki można zobaczyć na swoich ekranach komputerów w pełnej animacji co czyni gr ę jeszce lepszą. Serdecznie zachęcam do grania , a oto link :
http://versus.thewitcher.com/
"...jestem śmieszny czort, więc śmieję się..."
" Die With a Beer in Your Hand " - Tankard
THRASH ' EM ALL !!!