Gotenks SSJ3 jest silniejszy od Goku SSJ3. Skąd bierzesz te power levele? . Nie ma żadnych oficjalnych po transformacji Frezera... Udowodniłem już, że wszystkie znaki na niebie i ziemii mówią, że Goku SSJ podczas walki z Frezerem miał ok. 150,000,000 ( choć głupio to wygląda w zestawieniu z 60,000 tuz po przybyciu na Namek). To, że ktoś się walnął i napisał 15,000,000 przy goku nie znaczy że tak jest. Takie myślenie trzeba tępić, więc ponawiam dowód:
Zakładamy, że informacje w mandze są prawdziwe i Akira nie chciał nas wprowadzać w błąd.
-> Frezer w drugiej formie ma ponad 1,000,000 b.p
-> Piccolo go przewyższa, przez co Frezer przybiera trzecią formę
-> Vegeta decyduje się na Zenkai, by zyskać większą moc niż Piccolo, czyli na pewno ponad 1,000,000.
-> Goku po odnowie w komorze sprawił nie małe wrażenie na Vegecie, był od niego silniejszy nawet bez KaioKena.
-> SSJ podnosi zdolności 50-krotnie, więc nawet gdyby Goku miał 2,000,000 to na SSJ miałby ich 100,000,000.
Aby nie strzelać na ślepo, posłużmy się tym dowodem jako potwierdzeniem wersji zawartej w Daizenshuu. Uzyskujemy tym samym pewne już Power Levele:
Goku SSJ - 150,000,000
Frezer - 120,000,000
Wielokrotnie spotkałem się z wersją o rząd wielkości mniejszą, lecz jest to literówka (nie da się udowodnić tego PL zachowując zgodność z mangą), lub też wymysł autora. Są też inne wersje, gdzie Frezer rzekomo ma 4,000,000 w ostatniej formie, ale aby takie coś wywnioskować, trzeba by założyć, że wszyscy w mandze kłamią Wiem, że mniejsze wartości wyglądają przyjaźniej i bardziej naturalnie, ale niestety tak wielki skok mocy jest prawdopodobnie efektem tego, że to miała być ostatnia, najbardziej epicka walka w DBZ.
Kontynuacja przyniosła ze sobą pewne kłopoty (np. Piccolo - który jakimś sposobem zwiększa swoją moc 100 krotnie od walki z Frezerem do walki z C20, na którego tak jak na C19 poziom SSJ był potrzebny. Tej walki miało nie być). Najbliższe uzasadnienie wzrostu jego mocy pojawia sie dopiero przed walką z Cell'em - fuzja.
Do tych wszystkich Power Leveli należy podchodzić z dużym dystansem, gdyż nie wiemy jakiego rzędu jest wzrost mocy SSJ3, SSJ2, czy USSJ w stosunku do regularnego. Mogą to być różnice w stylu
SSJ - x50
SSJ2 - x100
SSJ3 - x200
ale równie dobrze może być
SSJ2 - x500
SSJ3 - x5000
Obie wersje pasują do świata DBZ, gdzie moc wojowników nie zna granic
Tak czy siak, nikt nie zabrania Ci tworzyć własnej wersji tabelki Power Leveli (moja jest w podpisie). Nie próbuj jednak posługiwać się nią w takich rozważaniach.
Oficjalna tabelka power leveli z Daizenshuu:
http://dbnao.net/forum/viewtopic.php?p=134074#134074 No... może nie taka oficjalna, ale jest najlepsza jaką widziałem.