Forum Dragon Ball Nao

» [Reklama] Shimatsu.net

Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
Dni na forum: 5.854
Witam,
jestem administratorem forum * zaloguj się, aby zobaczyć link *. niektórzy z was mogą mnie kojarzyć także ze strony Centrum Dragon Ball, której byłem administratorem, niestety upadła (ale być może wróci!). Jednak na początek postanowiliśmy ruszyć z forum.

Inicjatywa jest prosta, zbudować coś fajnego. Forum oparliśmy na skrypcie myBB. Główne działy to Code Geass, Bleach, Death Note, Dragon Ball oraz Naruto, posiadamy także działy ogólnoanimowe, dla twórców fan artów itp. oraz coś po godzinach. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy na forum!

Więcej informacji na temat forum w temacie "Początek?" (forum Shimatsu).

adres: * zaloguj się, aby zobaczyć link *
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Dni na forum: 6.441
Plusy: 25
Pierwszy błąd związany ze stroną popełniłeś jakieś 2 lata temu, zakładając oddzielne forum dla CDB. Potem rozmieniłeś się na drobne - to bleachcity, to amforum. Teraz znów zaczynasz od zera, a liczba wiernych użytkowników ciągle się wykrusza, prawda? Bo, w końcu, ile razy można pisać o tym samym? Powodzenia, ale tuzów sceny prawdopodobnie nigdy nie dogonisz.

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Endzik: 04.07.2009, 20:13
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.605
Plusy: 73
Zgadzam się z tym powyżej.
Z tego co kojarzę amforum było bardzo fajne i dość ludzi też tam było.
Dużych forów o anime aktualnie nie brakuje, więc zakładanie niewyróżniającego się graficznie ani nowatorskością (MyBB to trochę tandeta z małym wsparciem) nie jest dobrym pomysłem.
O ile amforum mi się podobało, to to przeciwnie...

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Graficznie nie najgorsze, chociaż poza górnym obrazkiem jest tylko biało, biało i jeszcze raz biało. Nie wiem po co ciągle robisz nowe strony.

Dużo głupich tematów. A działy zbyt podobne do DBNao

Pozdrawiać.

PS. Naoista nowy avatar XD
Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
@Endzik
Błędem ja bym tego nie nazwał, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Przyznam BleachCity było może dobrym pomysłem, ale projekt został źle zorganizowany, potem zapał jakoś opadł. I tak to się wszystko potoczyło. Co do użytkowników, szczerze - raczej nie. Co do rozmów na ten sam temat - można i to nie raz. Tuzy sceny? Zgadza się, ale obecnie jako guru polskiej sceny DB uznaje tylko Naoistę. Były fajne strony.. ale powiedz mi, gdzie one teraz są?

@Naoista
AMForum może było fajne, ale przemek strasznie nam nie pasował, no i te zmasowane ataki botów. Aktualnie jest kilka dużych for a a&m, z tym dużo się nie zgadzam. Niewyróżniający się graficznie? Nie sądzę, wskaż mi forum na scenie a&m, które ma podobny design ^o^! Ale każdy ma inny gust.

@Kath
Biało, biało? Czyżby problemy ze wzrokiem ^^? Ciągle robię nowe strony? No nie zgodzę się, fakt dość często coś "teczę", ale to tak z samego siebie, lubię to. Głupie tematy? No nie przesadzajmy ~.. Działy na forach o a&m, raczej zawsze są podobne, poza tym już AMForum miało takie działy.

Pozdrawiam, wszystkich wyżej wymienionych.
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Dni na forum: 6.271
Plusy: 18
Kouta po cholerę kasowałeś znowu strony... Z tymi co masz teraz, mogę się założyć będzie to samo, bo powiesz, że odechciało wam się. To jest już nudne... Mieliście wszystko, popularność, szacunek, ale jak kto woli...

'These are the seasons of emotion and like the winds they rise and fall'

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Marimo: 04.07.2009, 21:14
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Kouta Tamazaki napisał(a):
Biało, biało? Czyżby problemy ze wzrokiem ^^?
Dałbyś chociaż biało-szare tło jak tutaj...
Ciągle robię nowe strony? No nie zgodzę się, fakt dość często coś "teczę", ale to tak z samego siebie, lubię to
Lubisz to, ale robisz ciągle nowe
Głupie tematy? No nie przesadzajmy ~..
"Kakashi = Jezus" temat o porównaniu Jezusa i Kakashiego, na start przerobione zdjęcie Jezusa z twarzą Kakashiego - dla mnie to idiotyzm.
Działy na forach o a&m, raczej zawsze są podobne
No dobra, niech będzie

Ogólnie jak na początki może być, ale trochę bym zmienił.
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Były fajne strony.. ale powiedz mi, gdzie one teraz są?
Dziś? Dziś nie ma fajnych stron, jedynie senpuu trzyma jako taki poziom. Takie tanuki - jesteśmy fajni, bo zawsze na nie. Bleach.pl pokazało ostatnio jacy ludzie nim zarządzają. O nao się nie wypowiem, bo mi nie wypada. Reszta stron - jest na wymarciu, nic się nie dzieje. Potencjał miało dbp, ale w pewnej chwili skręcili w alejkę ilość, a nie jakość.
Brakuje powiewu świeżości, a na pewno nie gwarantuje go zmiana silnika forum na inny. Potrzeba innowacji, czegoś czego jeszcze nie było. A czy w ogóle czegoś jeszcze nie było? Nie było, ale na realizację czegoś rewolucyjnego potrzeba umiejętności wykraczających poza hobbistyczne zabawy z www.
Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
@Hako
Nie kasowałem stron, zamknąłem je. Teraz po tym wszystkim co się działo itd. powinno być inaczej, postaramy się oto. A szacunek, chyba nadal mamy czyż nie? Popularność zawsze można zdobyć.

@Kath
Sorry, ale wg mnie biało szare tło pod forum, takie jak np. tu to lekkie odgapianie, a tego raczej nie chcę usłyszeć. Poza tym trochę więcej tła widać na większych rozdzielkach, tak nie jest tak źle, nie przesadzajmy .

Tak, wiem. Robiłem nowe strony, teraz miałem trochę "odsapnięcia", bo praktycznie nie udzielałem się na żadnej stronię a&m. Przemyślałem parę spraw. Myślę, że wszystkim wyjdzie to na lepsze. Ale zgadzam się absolutnie, ciągłe robienie nowych stron przeze mnie było bardzo głupie.

No tak ten temat jest taki no jakby luźny, aż bardzo luźny. Ale w porównaniu z resztą tematów, to może znajdziemy maks. 2-3 takie, które są mało "dobre". Temat z Kakashi = Jezus już niedługo z tamtego działu zniknie.

No i tu się zgadzamy - chociaż w czymś. Fakt początki zawsze są trudne i zazwyczaj jest dziwnie. Jeśli masz jakieś konkretnie uwagi to jeśli Ci się chce pw albo na Shimatsu, w temacie "Początek?".
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
A szacunek, chyba nadal mamy czyż nie? Popularność zawsze można zdobyć.
Możliwe, ale w moim przypadku powoli go tracisz, jak już nie utraciłeś.

Powiedz mi po co to forum? Żeby za pół roku zamknąć, stworzyć nowe z adminem Kouta Tamazaki II?

Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.273
Plusy: 6
No cóż. Na cdb byłam chyba tylko raz albo wcale. Nie kojarzę tego forum więc trudno mi pod względem tamtego ocenić to.
Bezsensowne jest daine tematu Gadka szmatka do Hyde Park. Bo po co to? Takie niby shoutbox? Ten temat to tzw. Śmietnik.
Wróćmy do głupich tematów. Jak wspominał Kath jest ich dosyć sporo np. Kakashi=Jezus. To jest idiotyczne.
Dział anime&Manga General jest bez sensu, jak to jest ogólne forum o anime.
Z panelem użytkownika- trudno mi było znaleźć tą możliwość do zmiany profilu.Ale jakoś mi się to udało. Zrób tak by było na górze możliwość edycji profilu, a nie by userzy szukali.
Dział rozrywka- danie wszystkiego do jednego wora mi nie pasuje. Powinno być takie coś jak literatura, film, sport w jednym dziale.
Dział pomoc powinien być.
Dział Your art- związane z Japonią. Your art powinien zawierać też twórczość nie tylko związane z Japonią. Np. umieścić swoje zdjęcia, opowiadania też na inne tematy niż Japonia.
O Japonii radziłabym zrobić temat osobny.
Nie wiem ,czy to forum ma przyszłość, pożyjemy zobaczymy.
Życzę powodzenia.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
@Hako
Może i tak, ale przynajmniej nie wypnę się, gdy nie idzie na redakcje, tak jak ty to zrobiłeś na eMTe, a jeśli ci tak zależy na odpowiedzi po co to forum, to powiem krótko - żeby ci ciśnienie skoczyło ;].

@Byczusia
CDB to nie było forum : ]. Gadka szmatka to nie shoutbox, to normalne rozmowy na forum, momentami nie mieszczące się w SB, dla których nie opłaca się zakładać nowych tematów. Kakashi = Jezus, może i temat bezsensowny, ale coś w nim jest, dalej.. pokaż mi kolejny bezsensowny temat ^.^.. Jak dział a&m general bez sensu? To, gdzie użytkownicy mają rozmawiać ogólnie o a&m, o mniej znanych tytułach, w SB? Nie mogłaś znaleźć edycji profilu? Podziwiam! Górna belka pod topem, widnieje taki magiczny napisz "Panel użytkownika" - wyboldowany. Sport jest ponieważ to zawsze cieszy się zainteresowaniem, jeśli inne tematy się rozwiną dział można zrobić, nie opłaca się stawiać pustych for, które tylko rozciągają stronę. Nie ma działu? Zgłoś go, poza tym masz jest Hyde Park, w którym zawsze możesz wpisać temat, jeśli nie pasuje do innego działu. Swoje zdjęcie to nie twórczość, no chyba że mówisz o jakiś sesjach - ale to można umieścić w grafice jako galerię, a swoje zdjęcie jako tako w Hyde Parku, w jednym temacie. A czy ktoś zabrania zakładania tematów o Japonii, hmy ^^?

Każde forum mai potencjał, tylko trzeba go wykorzystać ;p.

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Kouta Tamazaki: 05.07.2009, 1:16
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Może i tak, ale przynajmniej nie wypnę się, gdy nie idzie na redakcje, tak jak ty to zrobiłeś na eMTe, a jeśli ci tak zależy na odpowiedzi po co to forum, to powiem krótko - żeby ci ciśnienie skoczyło ;].
Kompletnie cie nie rozumiem w kwestii eMTe, a co do ciśnienia, to Ci się nie powiodło Nie skoczyło mi.

Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
No wiesz ja to odbierałem jakoś inaczej, czytając komentarze na dbzc ^^! No jednak myślę, że ci skoczyło, poza tym skoro cię to nie interesuje, to nie staraj się mnie naprowadzać na dobre "tory".

Tak ogólnie to chciałem podziękować za wszelkie wskazówki - te dobre i te mniej trafione
Marimo Mężczyzna
"L'uś
<b>L</b>'uś
[ Klan Kaeshi ]
Marimo
Komentarze na dbzc? Zauważ, że strona już dawno nie istnieje, i powtarzam jeszcze raz nie wiem do czego pijesz z 3mt3. Wytłumacz to, to przynajmniej będę wiedział o co chodzi.

Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.273
Plusy: 6
chyba że mówisz o jakiś sesjach - ale to można umieścić w grafice jako galerię, a swoje zdjęcie jako tako w Hyde Parku, w jednym temacie. A czy ktoś zabrania zakładania tematów o Japonii, hmy ^^?
Nie. Nie chodziło mi o swoje zdjęcie, tylko o np. zdjęcia zrobione przez siebie.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Byczusia napisał(a):
chyba że mówisz o jakiś sesjach - ale to można umieścić w grafice jako galerię, a swoje zdjęcie jako tako w Hyde Parku, w jednym temacie. A czy ktoś zabrania zakładania tematów o Japonii, hmy ^^?
Nie. Nie chodziło mi o swoje zdjęcie, tylko o np. zdjęcia zrobione przez siebie.
Wróć do podstawówki i naucz się czytać ze zrozumieniem. W tekście, który cytujesz wyraźnie napisał, gdzie można umieszczać zdjęcia swojego autorstwa.
Kouta Tamazaki Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Kouta Tamazaki
@Hako
Wiem dobrze, a jeśli nie to zagadaj na PW bądź GG, bo to raczej nie temat na rozdrapywanie spraw twoich i dbzc ;]

@Endzik
Dziękuje, za wyprzedzenie mnie w odpowiedz ; )

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi, opinie, sugestie itd. chętnie wysłucham.

Forum DB Nao » » » [Reklama] Shimatsu.net
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump