Forum Dragon Ball Nao

» Angel Beats!

Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.275
Plusy: 6
Jestem właśnie po obejrzeniu tego oto anime. I co mogę o tym powiedzieć?
Kreska- była cudowna. Wszystko takie pełne.
Bohaterowie- i tu największy +. Wszyscy są ciekawi.
Choćby Otonashi- na początku miał zanik wspomnień, ale potem je odzyskał- jego przeszłość- chora siostra, która potem umarła(tak wywnioskowałam).Czy Hinata, który potrafił mnie rozbawić do łez. Czy TK z tymi swoimi tekstami,rapem i tańcem. Ale moją ulubioną postacią jest Yurippe, za charakter-stanowcza, zdecydowana.
Fabuła- też niczego sobie. Początkowe walki z Tachibaną,etc. poznawanie przeszłości bohaterów. I to, że każdy z nich nie miał lekkiego życia,czy umarł- Yui została potrącona przez samochód w dzieciństwie, Yuri została wraz z 3 rodzeństwa zabita przez rabusiów, którzy chcieli obrabować ich dom, Otonashi, któremu jego siostra zmarła...... etc
Czy Tachibana- która po Yuri jest mą ulubioną postacią. Ogólnie co do zakończenia- nie podobało mi się.
Muzyka- cód, miód i orzeszki. Szczególnie ta, którą ten zespół(nie pamiętam nazwy) śpiewał.
A wy? Jak oceniacie to anime?

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.270
Plusy: 3
Jeśli kogoś w tym anime nie lubię, to Yuri. Nie trawię takich charakterów. Przemądrzała i zarozumiała, lubi rządzić. Jeśli chodzi o Tachibanę - kolejny typ, za którym nie przepadam: anemiczna lalka. Strasznie mdła postać, która ożywa na chwilę - w drugiej połowie ostatniego odcinka. Reszta dziewczyn spoko: Shiina absolutnie rulez, fantastyczne samozaparcie i samodyscyplina. I spojrzenie na świat: "wszyscy jesteście żałośni" xD Bardzo też lubiłam Yui za jej chęć życia i takie pozytywne podejście

Męskie postacie fajne. Yuzuru nabiera charakteru w miarę rozwoju akcji. Hinaty i TK nie da się nie lubić: od początku są świetni. Do idioty Nody też się można przekonać, tak samo Fujimakiego. Ooyama też wymiata. Moim osobistym ulubieńcem jest oczywiście świr Naoi, zdecydowanie najgenialniejsza postać. Ach, skrywaną sympatią darzę też Takeyamę, który kazał się nazywać Chrystusem

Anime naprawdę mi się podobało, najbardziej chyba to, że okazało się, że to wszystko było zupełnie inaczej, niż im się wydawało. Dzieciaki przeniosły w zaświaty twarde reguły z życia i bawiły się w partyzantkę, a okazało się, że miały po prostu czerpać radość. Szalenie podobały mi się wspomnienia Yuzuru - i sama końcówka z Kanade, jej motywy i historia. No i wspominany już motyw Naoiego...

Tutaj więcej - albo i nie, zależnie od punktu widzenia:
http://animegakure.dbnao.net/anime/65-65

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Lees Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
Lees
Dni na forum: 6.241
Plusy: 1
To anime jak dobrze pamiętam oglądnąłem bardzo szybko, co nie było jakimś wyzwaniem patrząc na liczbę odcinków. Trochę dramatu, trochę komedii i trochę okruchów życia. Szczerze powiedziawszy wyszło całkiem nieźle. Naprawdę ciekawi bohaterowi - szczególnie wyrył mi się w pamięci T.K który wprowadzał wesoły nastrój. Postacie żeńskie były dość przyzwoite, choć Tenshi trochę zbyt mechaniczna była,a nie przepadam za takimi postaciami. Anime na plus chociaż kilka niedociągnięć było. Końcówka fajna, co rzadko zdarza się w krótkich seriach - w nich albo zakończenie ssie totalnie albo go w ogóle [ ort! ] nie ma.

http://www.anime-planet.com/users/Lees
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.607
Plusy: 73
Dawno oglądałem, ale seria przyjemna. Dobrze przedstawiony własny świat odrębny od ziemskiego, a nie wyrywkowo. Krótka, ale zamyka się w pewnej całości, więc niedosytu nie ma. Moje ulubione postacie Anioł i Naoi.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Forum DB Nao » » » Angel Beats!
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump