Forum Dragon Ball Nao

» Ulubione i nielubiane typy postaci w anime

Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.274
Plusy: 6
Jak w temacie. Uwaga! Nie chodzi mi o to, które konkretne postacie z anime lubicie, a których nie.
Ja(co do dziewczyn) uwielbiam zdecydowane, silne, przywódcze postacie kobiece. Nawet mogą być zarozumiałe(ale to czy to strawię to zależy od wielu czynników, np. u Asuki z NGE tego nie trawiłam a u Yurippe z Angel Beats mi to wcale nie przeszkadza).
Lecz nie mam nic przeciwko słabym postaciom kobiecym.
Co do męskich postaci: hmm stanowczo buntownicy(z nielicznymi wyjątkami jak np. Tsume z Wolf's rain, którego nie trawiłam), co nie znaczy że mam coś do takich którzy takimi nie są.
Zaś nie lubię postaci wyidealizowanych. Bo są nudne.
A wy?

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.269
Plusy: 3
Nie lubię:

frustrujących facetów, którzy nie potrafią powiedzieć na głos, czego sami chcą, i robią sobie z tego życiowe problemy ---> Hiroki Kamijou z Junjou Romantica

choleryczek, które wpadają w histerię i drą się o byle co ---> Shizune z Naruto, ChiChi z DB, Rei z Sailor Moon

bezużytecznych bab obdarzonych wielką mocą, które nic nie robią, tylko jęczą do ukochanego chłopa ---> Orihime Inoue z Bleacha

jak wyżej, tylko że w przypadku facetów: wielka siła i zero kręgosłupa, jęczące emo, które wiecznie użala się nad sobą ---> Rikuson Hakugen z Koutetsu Sangokushi

Nie trawię postaci, które mimo możliwości nie robią nic, tylko załamują ręce, płaczą i oglądają się na facetów (bo to w większości postacie kobiece), do powyższych można dołączyć też Hinamori z Bleacha oraz większość bab z Naruto.

Denerwują mnie sztywniacy w rodzaju Byakuyi Kuchikiego (choć jego nie znoszę akurat za co innego) czy Shinomori Aoshiego (Rurouni Kenshin).

Nie znoszę też psychopatów (odsyłam do wikipedii po pełną definicję) - ludzi, którzy bawią się innymi ludźmi dla własnych celów i nie są zdolni do odczuwania empatii: Aizen Sousuke z Bleacha, Kazutaka Muraki z Yami no Matsuei i jeszcze kilku innych, którym dubbing robi Shou Hayami... No i Lelouch z Code Geass.

A kogo lubię? Różnie. Postacie skomplikowane wewnętrznie i niejednoznaczne. Postacie promieniejące własnym światłem i walczące o miłość. Apatycznych mężczyzn. Silne kobiety. Typ obserwatora i introwertyka. Spokojni i opanowani. Zabójczo inteligentni mroczni sukinsyni xD Ciemne włosy i jasne oczy. Długie płaszcze... Oj, można by wymieniać, ale ulubionych bohaterów to mam znacznie więcej niż nielubianych ^^

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.304
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Uwielbiam wszystkie lolitki osoby o tzw. trudną osobowością (tsudure) ofiar-bohaterów. Nie lubię przemądrzałych osobowości.
Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.942
Plusy: 11
Nie lubię:
-Kobiet-bluszczów (np. Yuka "Elfen Lied") czyli dziewczynek o małym rozumku, zazdrośnic, które przyczepią się do jednego z bohaterów i bombardują go miłością;
-Ofiar losu, które nie robią absolutnie nic by coś zmienić;
-Przemądrzałych typów, którzy tylko pokazują jacy to oni nie są inteligentni,ale w nudny sposób.
-Słodkich kobietek, które poza swoim ciałem nie mają do zaprezentowania zupełnie nic;
-Xero bohaterów, czyli postaci, które już były, ale autorowi widać mało (np. N jako następca L).
Lubię:
-Postacie z bogatą biografia, które wiele już przeszły, ale nadal chcą odmienić los (np. Gats);
-Postacie z "misją", które wiedzą czego chcą i mają czelność po to sięgnąć (np. Light Yagami, Griffith);
-Bohaterów o silnym kręgosłupie moralnym albo stających w obronie innych (np.Akira Inugami z "Wolf Guy");
-Bad guys, ale inteligentnych i mających super umiejętności (np. Orochimaru).
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.274
Plusy: 6
W sumie dodałabym typy które lubię i nie:
Na nie:
Nijakie postacie np.męskie :Shinji z Neon Genesis Evangelion
Przesłodzone panienki: Aeris z FFVII
Albo ważniaczki,które źle traktują kogoś bez powodu: Asuka z Neon Genesis Evangelion,
Takich, co to tylko jeczą i płaczę:Orihime z Bleacha, czy Raki z Claymore
Na tak:
Zepsute doszczętnie złe postacie:Orochimaru z Naruto, Medusa z Soul Eater
Silne postacie kobiece/ew.zdeterminowane: Hinata z Naruto, Temari z Naruto, Rukia z Bleach
Ale też słabe mi nie przeszkadzają jak np. Cheza z Wolf's rain
Mroczni bohaterowie :Zelgadis i Xellos ze Slayersów.
Zabawne, postacie(chyba tłumaczyć nie będę czemu), trochę głupiutkie/ew. roztargnione np.Vash z Triguna, Millie z tego samego anime, Yui z
Kawai dziewczynki, np. Chi z Chobits,Nyu z Elfen Lied, Yui z K-on!
Bohaterów którzy odważnie dążą do celów:Kiba z Wolf's rain, Edward i Al Eric z FMA
Sympatyczne postacie- dużo by tu wymieniać, ale np. Tsumugi z k-on!
Zbuntowane postacie(Pan z DB,Vegeta z DB)
Trochę tzw.(ale to zależy od tego jak są przedstawione ogólnie) postacie zimne,np.Clare z Claymore
Typ szalonego naukowca-o to,to tak!

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"

Forum DB Nao » » » Ulubione i nielubiane typy postaci w anime
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump