Minęło kilka lat od wydarzeń z BuBu i Bebi . Vegeta jako pierwszy osiagnal poziom SSJ3 , a nastepnie Songo.Po starciu z Bebi Songowi urodził Się 3 syn - Son Gorjan. Mały Son już od małego pokazywał duży potencjał . Był zdolniejszy od ojca i braci . Już w wieku 4 lat osiagnal poziom SSJ . Podczas furi jego sila była potezna. Gdy miał 6 lat osiągnał SSJ2 . Podczas furi potrafił dorównac Songu i Vegecie. Teraz Son Gorjan ma 7 lat i pewnego dnia... z ojcem wyruszył ciezko trenowac . Vegeta zostal w domu trenujac z Gotenem , Trunksem i Uubem . Podczas treningu nagle zatrzesla sie ziemia i wszyscy mysleli , ze to koniec swiata . Vegeta przeczuwal , ze zbliza sie grozny wrog. Songo nie czul tej mocy poniewaz byl bardzo daleko , ale te wibracje niepokoily go takze.Wtedy pewien starzec przywowal Sen - Longa . Tym razem pojawil sie on fioletowy. Starzec poprosil go , by wypuscil wojownika o imieniu Xizer. Wtedy smok powiedzial:
-Chesz tego?
-Tak
-Unies rece do gory , a zostanie spelniona twa prosba.
Starzec uniols rece do gory i przekazal smokowi dziwna elektryczna moc. Wtedy smok wybuchl , kule sie rozlecialy. A z wybuchajacego smoka powstal Xizer. Starzec poprosil go o zniszczenie Sayian .
Xizer polecial do Sali treningowej gdzie trenowal Vegeta , Gohan , Goten i Uub.
- Czego tu szukasz / powiedzial vegeta
- Szukam Sayianow i wiem , ze dobrze trafilem , gdzie jest Songo i jego syn?
- Niech Cie to nie obchodzi /odparl Vegeta
Nagle do sali treningowej wlecial Trunks . W tym samym czasie Xizer nacelowal energie ki na Uuba i polozyl go na zimie.
- Gdzie jest Songo ? Jesli mi nie powiesz zniszcze was wszystkich i zaczne go szukac
- Hah nigdy mnie nie pokonasz . Jestem najsilniejszy / odparl Vegeta
- Nie rozsmieszaj mnie / powiedzial Xizer unoszac reke do gory wystrzeliwujac w Gotena
Goten obronil pocisk ki i przystapil do ataku. Xizer splaskaczowal Gotena i wystrzelil kamehameha
-K...kkk...im ty jestes? / powiedzial przestraszony Vegeta.
- Jestem Xizer naleze do rodu Glaintow silnych wojownikow nasza planeta nazywa Sie Glant. Mam za zadanie wyeliminowac wszystkich Sayian.
- Glant ? Przypomina mi to planete Plant na ktorej sie wychowalem. Heh pewnie kolejny wojownik czarnego charakteru , ktory chce zniszczyc Ziemie./pomyslal Vegeta
Xizer blyskawicznie powalil na Ziemie z zaskoczenia Trunksa walac mu prawego sierpeowego. Nastepnie uzyl Big Bang Attack i polozyl Gohana na ziemie.
- Umie moje techniki , trzeba przystapic do walki / pomyslal Vegeta
- Heh czas na Ciebie / powiedzial usmiechniety Xizer
- No dobrze , ale wiec , ze jestem silny i , ze jak nie ja Cie pokonam to pokona cie Songo / odparl Vegeta
//Czy Xizer jest faktycznie taki silny ? Czy Vegeta pokona Xizera , Czy Songo i Songorjan zdaza na czas poznamy w 2 rodziale. Zapraszam do czytania

Dodano po 14 godzinach
Rodział 2: Xizer groźniejszy niż przypuszczano
Vegeta bez namysłu zamienił Się w SSJ 3 i ruszył do ataku. Splaskaczował Xizera zadał mu kilka ciosów i na koniec użył Final Flash . Jak sie okazalo Xizer był bez zadnego zadrapania. Ruszył szybko do akcji i używając Kamehameha powalił Vegete na Ziemie. Nastepnie podlecial i zadal 3 ciosy lokciem w brzuch. Vegeta wyplul mnostwo krwi. Xizer chcial juz dobic Vegete do nieprzytomnosci , ale w pore obudzil sie Gohan , ktory wystrzelil pocisk Kamehameha wprost na Xizera , ale ten odbil go jednym palcem.Xizer odpowiedzial tym samym i wystrzelil pocisk Kamhameha wprost na Gohana. Ktory polegl , jednak w pore wstal Vegeta i chial dalej podjac walke , lecz w tym momencie do sali treningowej przybyli Goku i jego syn Gorjan .
- Ooo... Prosze jaka niespodzianka ,juz myslalem ze stchurzyliscie / arogancko powiedzial Xizer
- Nie balismy Sie , to Ty nas Się obawiales. /odparl goku
- Hah was? Rozniose was szybciutko i zawladne swiatem. /powiedzial Xizer
- Kazdy tak mowi , a nikt nie potrafi tego zrobic /powiedzial Goku
- Dobra mniej gadania , wiecej akcji / powiedzial zniecierpliwiony Xizer
- Najpierw ja / powiedzial usmicheniety Goku.
Przystapil do transformacji w SSJ3.
- Zaczynajmy !/ krzyknal Xizer
Zaczęła Się walka. Songo zaatakował . Walka na poczatku byla bardzo wyrownana. Songo odpieral ataki Xizera , Xizer odpieral ataki Songa. Nagle Xizer uzyl nieznanej techniki Yumishano , ktora polegala na jednym pocisku , ktory na koncu rozkladal sie na kilka. Polozyl Goku na Ziemie . Ten szybko wstal usmiechnal Sie i zrobil Kamehameha. Xizer sparowal ten cios wprost na Goku , ktory ponownie padl na Ziemie . Tym razem Xizer szybko doprowadził Goku do nieprzytomnosci.
-Przestan ! / krzyknal zdenerwoany Gorjan
- Heh czas na Ciebie maluszku / odparl usmiechniety Xizer.
Son Gorjan od razu przetransformowal Sie w SSJ2
-Tylko na tyle Cie stac?
- Zaraz zobaczysz / usmiechnal Sie Gorjan
Maly Son przystapil do ataku i toczyl przez bardzo dlugi okres wyrownana walke . Nagle uzyl Kamehamha i polozyl Xizera na lopatki. Gorjan byl bliski zwyciestwa , poniewaz zadawal mu mocne ciosy w twarz i w brzuch. Xizer nagle uzyl calej swej energi . Gorjan polecial na ziemie . Xizer uzyl Final Flash i rozlozyl Gorjana na lopatki.
//Czy Gorjan przezyl? Czy wojownicy Z pokonaja Xizera? Co wydarzy sie teraz ? Dowiemy sie w 3 rodziale.
Dodano po 15 godzinach
Rozdział 3:Nowa moc i niespodziewany rozwój wydarzeń
Son Gorjan dostał tak mocno , że zemdlał na dosyć długo , ale zaraz potym wstał Songo i z dziwnym uśmiechem powiedział:
- Jesteś gotowy na prawdziwą walke?
- Stac Cie na wiecej? / odparl Xizer
- Tak. /powiedzial Songo
- No to zaczynajmy / powiedział Xizer
Songo złożył Się jakby Się transformował na nowy poziom... tak też Się stało. Songo zmienił Się w SSJ 4 . Miał czerwony ogon , czarne włosy , czerwone powieki , czerwone futro na ciele. Jego siła wzrosła kilkakrotnie wiecej .
- Jak Ty to zrobiłes? /powiedzial zdziwiony Vegeta
- Takie sa efekty treningu. / powiedział Songo
- Ja tez ciezko trenowalem , a nie mogłem przeniesc Sie na wyzsze stadium. / powiedzial smutny Vegeta
- Gdy trenowalismy z synem widac bylo mi kawalek ogonu, wiec syn mi go wyciagnal , nastepnie zmienilem Sie w wielka zlota malpe i pod wplywem placzu mojego Songorjana zmieniłem sie w Super Sayianina poziomu 4 / odparl Goku
-I nic mi nie powiedziałes? /powiedział zżalowany Vegeta
- Chciałem Ci powiedziec , gdy wrocilismy , ale napotkalismy Tu Xizera / powiedzial Goku
- Dobra koniec tej pogawedki bo zaczynam Sie nudzic ! / krzyknal Xizer.
Songo przystapil do walki. Od poczatku dominowal nad Xizerem zadajac mu silne ciosy w twarz. Xizer jednak opanowal sytuacje i uderzył z Kamehameha , potem uzyl Yumishano , a nastepnie Final Flash . Xizer usmiechnal sie , bo myslal , ze to juz koniec , ale przeliczyl Sie gdyz Goku wyszedl z tego bez zadrapania. Goku uzyl wtedy nowej techniki Mega Kamehameha , ktora była 5 razy potezniejsza niz Kamehameha . Uderzyl w nia wprost w Xizera. Xizer był oburzony i chciał jak najszybciej pozbyc Sie Sayianow.Xizer zaatakował teraz bardzo groźnie najpierw wystrzelil pocisk Kamehameha potem uzyl Big Bang Attack , nastepnie Final Shine , potem podlecial do Goku uderzyl go piescia w odbrudek wystrzelil go do gory , w mgnieniu oka znalazl sie nad nim i zadal mu silny cios w glowe . Goku spadl na ziemie ,a wtedy użył Final Flash i wykonczyl rywala.
// Co teraz stanie Sie z Goku , Jak wydarza Sie dalej losy ? Dowiemy Sie w 4 rozdziale.
Dodano po 16 godzinach
Rozdział 4:Kolczyki
Goku oberwal mocno nikt nie wie co Się z nim stało. Na drodze Xizera do zwyciestwa stanal jeszcze Vegeta . Xizer jednak nie majac czasu szybko rozprawil Sie z Vegeta uzywajac Ki Blasta. Xizer polecial do starca .
- Wyeliminowałem wszystkich Sayianinów. /powiedział Xizer
- na pewno [ ort! ] wszystkich? / zapytal z niedowierzeniem starzec
- Tak na pewno [ ort! ] / odparl Xizer
- Doskonale mozemy teraz zaczac niszczyc Ziemie.
Widzac to wszystko Kaito skomnikowal sie z Dende
-Dende słyszysz mnie?
- Kaito? Szłysze Cie / odparl Dende
- Masz jeszcze te kolczyki co podarowal Ci Senior Bogow po walce z Bebi i Buu?
- Tak , ale mam tylko 2 , a fuzja 2 osob nie wystarczy by unicestwic Xizera. /powiedzial niezapokojony Dende.
-No to kicha / zasmucil sie Kaito
- W pałacu w skrzyni jest jeszcze 1 zostawił ją wszechmogący ponieważ 2 została zgubiona lub zniszczona /powiedział Popo
- Naprawde? Fuzja 3 osob pomogla by nam w zniszczeniu Xizera . /powiedział uszczesliwiony Dende
- Tak !Jestesmy uradowni / powiedział Kaito
- Przyniosłem o to one. / powiedzial Popo
- Teraz musisz tylko polecic do sali treningowej , by uzdrowic Gorjana , Vegete i Songa i przekazac im te kolczyki./ powiedział Kaito
- Dobra , juz lece /powiedxział Dende
Dende polecial do sali treningowej , gdzie spotkal lezacych , poturbowanych wojwonikow. Uzdrowil Gorjana i Vegete
- Z Songiem moze byc klopot / powiedzial Dende
Przylozyl rence do Songa ,a ten wstal
- Udało Sie ! pojde uzdrowic reszte , a wy 3 scalcie sie za pomoca kolczykow/powiedzial Dende
- Da sie scalic w 3? /zapytal Songo
- Tak /odparl Dende leczac reszte
Gorjan , Goku i Vegeta wlozyli kolczyki , a nastepnie scalili Sie .
- Idzcie szukac Xizera zanim zrujnuje swiat
Vegorjan (nazwa z fuzji) polecial szukac Xizera. Znalezl go juz po 5 mnutach.
-Ki..ki..m Ty je..je..stes?/ zapytal przestraszony Xizer
-Vegorjan /powiedzial z usmiechem
- Jeszcze 1 Sayianin czy co?/ zapytal Xizer
- Nie jestesmy wynikiem fuzji 3 poteznych Sayianinow z , ktorymi udalo Ci sie juz zmierzyc / odparl Vegorjan
- No to zaczynajmy ! /krzyknal Xizer
Vegorjan zmienil Sie w SSJ2 i zaczal walke. Walka byla zacieta , wszystko sparowywal ataki rywala Xizer i Vegorjan. Nagle Xizer uzyl Kamehameha , Vegorjan zaryzykowal i takze wystrzelil ten pocisk. Ten , ktory przegra walke na Kamehameha . Zaliczy glebe na ziemie i raczej szybko nie wstanie. Obaj byli bardzo skoncetrowani i uzywali cala swoja sile. Pojedynek ten trwal bardzo dlugo .Starzec Sie niecierpliwil i bal Sie o przegrana swojego wojownika.Wiec wystrzelil malutki pocisk ki , ktory mimo wszystko zdekoncentrowal Vegorjana i ten przegral pojedynek na Fale uderzeniowe. Upadl na Ziemie , ale dziwnym trafem za chwile wstal. Nie mial tyle energii ile na poczatku , ale nadal Sie nie podawal i walka trwała nadal !
//Czy Vegorjan zdola wygrac ten pojedynek? Czy Xizer potrafi stac Sie jeszcze silniejszy? Co zrobi Xizer? Dowiemy Się w 5 rozdziale