Hayato Kami [ Klan Takeda ] Wiek: 42 Dni na forum: 6.156 Plusy: 15 Posty: 4.260 Skąd: 絶望の海の底から
Shounen napisał(a):
A może na N5 chodzi tylko o きたない?
Mysle, ze chodzi wlasnie o samo slowko, a nie od razu o kanji.
Got. podchodzisz do JLPT?Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Hayato Kami [ Klan Takeda ] Wiek: 42 Dni na forum: 6.156 Plusy: 15 Posty: 4.260 Skąd: 絶望の海の底から
Shounen napisał(a):
A jak Twój N1?
Dwukrotnie odwolany.
Shounen napisał(a):
zacząłem się konkretniej uczyć
O...a co przerabiasz?Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Shounen *SōheiMenos 「僧兵メノス」 Wiek: 36 Dni na forum: 7.595 Plusy: 73 Posty: 15.638 Skąd: ふざけた時代
Na razie głównie kanji, a raczej słownictwo. Nie pod JLPT, ale z ciekawości zajrzałem do rozpiski na N5, bo zawsze to jakieś usystematyzowanie, i stąd moje powyższe pytanie, bo uczyć się samej wymowy słów, a odpowiadających kanji dopiero parę poziomów wyżej, wydaje mi się dziwne (choć łatwo się domyślić, że w Japonii poznają swój język na podobnej zasadzie).Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Zawsze zaczynasz od zapisu z hiraganie, a dopiero potem wraz z postepem nauki, zastepujesz poszczegolne elementy hiragany kanji.Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???