Forum Dragon Ball Nao

» Panowie u kosmetyczki :D

Strony:   1, 2, 3
Old Cyceron Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Old Cyceron
Dni na forum: 7.195
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 6
Był pijany, chciał być twardy, blizna wypalana palnikiem . No to jest... fajny...
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.481
Plusy: 6
Co do dbania o siebie: ok, fajnie jak facet umie zadbać o swój wygląd. Zrobić sobie fryz jakiś taki odlotowy czy pójść do fryzjera, nie by włosy ściąć.
Ja jestem jak najbardziej tolerancyjna, ale... jak dla mnie panowie u kosmetyczki? Jak tylko po to by nie mieć tłustej cery- mi to nie przeszkadza. Ale te kosmetyki u panów.... ja wiem, że to jest ich sprawa, ale dla mnie to jest głupie- tusz do rzęs dla facetów czy inne takie tam( jak tak dalej pójdzie to może panowie zaczną nosić sukienki za przeproszeniem...). I potem dużo panów po takim pomalowaniu się wygląda jak kobiety(przykład wokalista z TH). Wkurzające to jest dla mnie, bo moim zdaniem facet powinien wyglądać jak facet a nie robić się na laskę.
Pozdrawiam.
Angel.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Kameoka
Saiyanin
Saiyanin

Dni na forum: 15
Laru napisał(a):
Tzn. panowie zaczynają chodzić do kosmetyczki, fryzjera (nie tylko po to, żeby się ściąć), czasem stylisty, używają kremów przeciwzmarszczkowych i krótko mówiąc - dbają o siebie. Są nawet kosmetyki dla mężczyzn, takie jak: tusz do rzęs czy np. podkład. Co sądzicie na ten temat?
Ogólnie, dbanie o siebie to zawsze dobra rzecz, byle robić to w odpowiedni sposób - a podstawą dbania o siebie jest bycie dobrym dla siebie i swojego ciała i to, co się wprowadza do swojego organizmu, doustnie, wziewnie itd.
Gdy jakiś mężczyzna zdrowo się odżywia, nie pije, nie pali itd., a do tego chodzi do kosmetyczki i/lub używa kremów przeciwzmarszczkowych, to wtedy ok - jest to spójne jako dbanie o siebie. Zresztą to dotyczy obu płci. Jednak gdy ktoś niezdrowo się odżywia i nie stroni od używek, a jednocześnie odwiedza kosmetyczkę, to wtedy zdecydowanie NIE można powiedzieć, że dba o siebie. Również nic wspólnego z dbaniem o siebie nie ma chodzenie do solarium - wręcz przeciwnie, to przyśpieszanie starzenia się skóry.
To, co wprowadzamy do swojego organizmu, ma decydujący wpływ na tempo starzenia się, kondycję skóry, włosów, paznokci itd. Dieta ma tutaj kluczowe znaczenie. Również dla trądzika istotne jest m.in. to ile cukru się zjada.
Odnośnie wspomnianych tuszów do rzęs i podkładów dla mężczyzn, to IMHO jest to przegięcie, no ale nic mi do tego, czego inni używają na swoją skórę, jeśli im się podoba.
Osobiście nie byłem u kosmetyczki - byłem tylko u podolożki, z powodu strasznie zrogowaciałych pięt.

Larme napisał(a):
Świat staje na głowie... Chyba, że chodzi na zabiegi odpryszczające czy jak....Niedługo to panny będą zapierdzielać na budowie, a mężczyźni niańczyć dzieci, gotować obiady i sprzątać.
Mężczyźni to robią, od lat. Np. pamiętam, że w drugiej połowie lat 90. XX w. w moim rodzinnym domu było tak, że ojciec pracował w domu przy komputerze, a potem gotował obiad dla całej rodziny, zaś mama pracowała w biurze i wracała do domu na obiad.
Dlaczego kobiety nie pracują na budowie, już napisał Fenix Fable.

Draqun napisał(a):
Mężczyzna golący nogi podpada mi pod osobę, która jest z deka niepewna swojej płci lub ma to genetycznie.
Pływacy golą całe ciała ze względów praktycznych. Czy czyni ich to mniej męskimi?
Osobiście nie jestem fanem depilacji czy golenia ciała, ale nie będę innym mówić, co mają robić z własną skórą.
Strony:   1, 2, 3

Forum DB Nao » » » Panowie u kosmetyczki :D
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump