Drakan Super Saiyanin 4 [ Klan Asakura ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.658 Plusy: 7 Posty: 1.646 Skąd: Elizjum
Ostatnio zastanawiam się nad pewnym problemem i chyba wcielę go w życie. Zapytam się prosto z mostu: czy bylibyście zainteresowani polskim tłumaczeniem mangi Naruto? Nic nie stoi mi na przeszkodzie ażeby pracę zacząć od zaraz. Oczywiście wiem, że jest tutaj wydawana, ale czy czasem nie lepiej coś pobrać? Nie wszyscy lubią czytać po angielsku (wiem czasem żmudna to robota, ale jak się chce wszystko można). Być może jak admin by zgodę wyraził można by [ ort! ] ją umieścić tutajna stronie. Co państwo sądzicie o tym pomyśle?
P. S.
Jeszcze wypadałoby poprosić, aby ktoś został moim korektorem . Lub podzielił się pracą po połowie.I know I'm strange, but what are You? Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
Szarak "Nadworny Irytujący Słownik Ortograficzny [ Klan Takeda ] Dni na forum: 7.071 Posty: 1.214 Skąd: 4chan.org, Ostrzeżeń: Więcej niż Ty, kochany użytkowniku.
Jasne, ale jak JPF przyłapie to będzie bardzo nie miło. Bardzo. Np. dlatego na forum Naruto Senpuu kategorycznie zabraniają tłumaczyć najnowszych skanlacji. I co będzie, jak Go Tęxa do sądu pozwą, hm? ;P
Oczywiście, jestem na tak. Tylko chodzi o czas robienia tych skanlacji polskich. Kiedyś, w starych dobrych czasach, Naruto wychodziło w środę, teraz chapy LQ/MQ są w piątki lub soboty. W ten sam dzień są już przetłumaczone chaptery na polski. Tylko że to są jedynie translacje, a tutaj jeszcze ktoś musi wyczyścić dokładnie, wkleić, pobawić się z czcionką, zapakować, wysłać na kilka przyzwoitych serwerów... i to wszystko najpóźniej dzień po wydaniu angielskiego tłumaczenia - trzeba czatować na mangahelpersach i patrzeć czy coś jest.
Anyway, powodzenia
Cthulhu fhtagn!
la mayyitan ma qadirun yatabaqa sarmadi
That is not dead which can eternal lie. Nie jest umarłym ten który spoczywa wiekami,
fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi
And with strange aeons even death may die nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami.
Oczywiście jestem na tak. Jednak lepiej by było, gdyby tłumaczenie zaczęło się powiedzmy od pierwszych tomów, niektórzy np. nie czytali jeszcze tej mangi. Albo jak to odpada, to powiedzmy od 22 tomu ( 21 aktualnie wyszedł w JPF'ie).
Jak na razie [ ort! ] cały Shippuuden znalazłem przetłumaczony, są to chaptery od 239 do najnowszego, czyli 365. poza tym [ ort! ] szukałem prawie wszędzie i nie znalazłem wcześniejszych tłumaczeń mangi Naruto.
Drakan Super Saiyanin 4 [ Klan Asakura ] Wiek: 35 Dni na forum: 6.658 Plusy: 7 Posty: 1.646 Skąd: Elizjum
Powiadacie, że istnieje?... Będzie ktoś tak miłosierny i podzieli się linkiem z potrzebujacymi <ładne proszące spojrzenie >?I know I'm strange, but what are You? Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
Tak więc wszyscy widzą, że my trzej wyżej tutaj podpisani zwracamy się z uprzejmym żądaniem do Sz. P. Olda Shatterhanda vel "Starucha" o udostępnienie linka do początkowych tomów mangi pt. "Naruto". Żądanie ma na celu lepsze zapoznanie się z ww tutułem, ułatwienie pracy oraz inne cele osobiste. Będziemy niezwykle ukontentowani mogąc skorzystać z tej pomocy.
Z pozdrowieniami od
Niecierpliwych i leniwych
I know I'm strange, but what are You? Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
bad orydżinal nick Orydżinal person Wiek: 34 Dni na forum: 6.982 Posty: 344 Skąd: się biorą dzieci?
ale wątpie, by ciebie posłuchał ;p
no daj im tego zastanego linka ;p mnie to akurat wisi, bo kupuje ;p właśnie, co mnie to obchodzi?! nie dawaj im, niech się poświęcą jak ja i niech se kupiąmiłość to uczucie głupie, zaczyna się na ustach, a kończy na dupie...