Forum Dragon Ball Nao

» Aktualności

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 17, 18, 19  
Ishido
Demon
Demon
[ Klan Kutang ]
Ishido
Dni na forum: 7.048
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Newsy Meteorologiczne zacznę wrzucać
lowcyburz.pl, zapraszam. Coś z innej dziedziny, dzieciory
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.658
Plusy: 73
Al Ed Upek napisał(a):
A kiedy glosował za Lizboną to mu nie przeszkadzało, że Polska przekazuje dużą część swojej kompetenji inneu podmiotowi polityki.
Co nie jest jednoznaczne z tym, że pragnął, by UE stała się "superpaństwem".

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Dni na forum: 4.672
Ostrzeżenia: 3
Może i nie pragnął, ale mógł na zdrowy rozum przewidzieć do czego to może doprowadzić.

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/show ... /quiz.html
96 - Your score rates you as "high-grade homophobic."
"Dziewczyny przyjechały ze wsi. Wychowały się na rolniczym Południu, gdzie ich przodków używano w charakterze maszyn rolniczych. Teraz biali farmerzy na Południu nie używali już maszyn skonstruowanych z ciała, gdyż maszyny z metalu były tańsze, pewniejsze i wystarczały im prostsze domy." - Kurt Vonnegut
Raz gonili mnie Cyganie. Na szczęście wbiegłem do urzędu pracy i wtedy
odpuścili.
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.417
Ostrzeżenia: 5
To, że być może nawet jeśli nie potrafił, to go nie usprawiedliwia, za co jemu płacimy?

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.356
Chciałbym powrócić do tamtego artykułu o "wyjątkowych ludziach/społecznościach" i odnieść się do tego co Katz napisał. Otóż jakby się temu przyjrzeć to (i teraz zmienię kierunek) UE jest coś i będzie państwem na wzorze USA (chodzi, że unia). Nawet KNP czy J.K.M nie ma chyba nic przeciwko takim tworom, no tyle żeby nie była socjalna XD Socjalizm. Do czego zmierzam ?! Bo się rozpisałem i rozbiegłem. No, stwórzmy małe państwa w mocarstwie UE tak jak w USA. Tyle, że ta nie byłyby tylko kraje i narody takie jak już są. Ale coś więcej. Podział na ludzi, obyczajów i kultury lokalnej. Takie małe obszary jak Lichenstain (nie wiem czy dobrze napisałem). Każde takie "państwo" może nawet księstwo jak to określą. Miało by swoje granic, obronę terytorialną i gospodarkę. Ponoć małym obszarem się lepiej rządzi i funkcjonuje, dlatego oni albo i Szwajcarzy są bogaci. Taki pomysł myślę. że nie jednemu liberałowi czy ogólnie prawicy chodzi po głowie, a rozwiązanie jest dość dobre ale pewnie nie rozwiązuje problemów społecznych i gospodarczych całkowicie.

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Grenardo: 07.07.2013, 16:18
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.762
Plusy: 10
Trzeba było poczytać sobie choćby początek traktatu, żeby zrozumieć do czego może to doprowadzić. Ale opewnie, zgodnie z polską tradycją okresu III RP, nie przeczytał przed zagłosowaniem. Jak toczyła się batalia o system głosowania w Radzie Europejskiej, to podnosiło się larum o to, że silniejsze ludnościowo i gospodarczo kraje Unii, będą dzięki nowemu systemowi podporządkowywać sobie nowe kraje (z których tylko Polska ma imponującą liczbę 38 mln mieszkańców i PKB na poziomie 18 mln Holandii). No i było wiadomo, że Niemcy, Francja, Włochy i Wielka Brytania mają większe możliwości na polu legislacyjnym niż sojusze takie tak Polska-Rumunia-Słowenia-Łotwa. A tu podpisano Traktat, który do poprzednich umów dodaje treść:
POSTANOWIENIA OGÓLNE
2)
W artykule 1 wprowadza się następujące zmiany:
a)
na końcu akapitu pierwszego dodaje się następujące wyrazy:
„…, której Państwa Członkowskie przyznają kompetencje do osiągnięcia ich wspólnych
celów”
A chyba każdy wie, że wspólne cele to nie jest krzewienie tradycyjnego modelu rodziny, idei państw narodowych. Ogarnięta ekologicznym bzikiem Europa każe płacić kary krajom, które swoją energetykę opierają na węglu. A teraz będzie jeszcze gorzej, bo Niemcy (lider ekologcznego trendu) daje przykład zamykając elektorownie atomowe. Nie liczmy też na to, że Niemcy, Francja i Włochy z dobrego serca pozwolą nowych krajom obniżyć stawki VAT i akcyz na paliwa żeby podnieść konkurencyjniość swoich gospodarek.
Nie trzeba było wielkich możliwości umysłowych, by się domyślić, jak to się skończy.

"Artykuł 1a
Unia opiera się na wartościach poszanowania godności osoby ludzkiej, wolności, demokracji,
równości, państwa prawnego, jak również poszanowania praw człowieka, w tym praw osób
należących do mniejszości. Wartości te są wspólne Państwom Członkowskim w społeczeństwie
opartym na pluralizmie, niedyskryminacji, tolerancji, sprawiedliwości, solidarności oraz na
równości kobiet i mężczyzn.”.
Też nie wiedział o jaką dyskryminację i tolerancję chodzi? Co on myślał, że Unia się oczaruje PiSem i przyjmie wlaśnie tę wizję tolerancji i niedyskryminacji?

„Artykuł 10c
Działania Unii na arenie międzynarodowej w rozumieniu niniejszego rozdziału opierają się na
zasadach, dążą do osiągnięcia celów i są prowadzone zgodnie z postanowieniami ogólnymi,
o których mowa w rozdziale 1.”.
27)
W artykule 11 wprowadza się następujące zmiany:
a)
ustęp 1 zastępuje się dwoma ustępami w brzmieniu:
„1.
Kompetencje Unii w zakresie wspólnej polityki zagranicznej i bezpieczeństwa
obejmują wszelkie dziedziny polityki zagranicznej i ogół kwestii dotyczących
bezpieczeństwa Unii, w tym stopniowe określanie wspólnej polityki obronnej, która
może prowadzić do wspólnej obrony.

„Artykuł 10c
Działania Unii na arenie międzynarodowej w rozumieniu niniejszego rozdziału opierają się na
zasadach, dążą do osiągnięcia celów i są prowadzone zgodnie z postanowieniami ogólnymi,
o których mowa w rozdziale 1.”.
27)
W artykule 11 wprowadza się następujące zmiany:
a)
ustęp 1 zastępuje się dwoma ustępami w brzmieniu:
„1.
Kompetencje Unii w zakresie wspólnej polityki zagranicznej i bezpieczeństwa
obejmują wszelkie dziedziny polityki zagranicznej i ogół kwestii dotyczących
bezpieczeństwa Unii, w tym stopniowe określanie wspólnej polityki obronnej, która
może prowadzić do wspólnej obrony.
Nie doczytał tego i nie domyślił się, że Unia w przyszłości zechce stworzyć wspolną armię, a części armii państw członkowskich będą podlegać sztabowi generalnemu w Brukseli? Nawet Kaczyński to kiedyś zaproponował. Tutaj też go usprawiedliwia fakt, że nie przypuszczał, że tak się może stać? Siły zbrojne to podstawa i gwarant bezpieczeństwa dla państwa, które chce uchodzić za suwerenne. A za 10 lat możemy mieć u nas 21 Europejska Dywizję Pancerno-Motorową "Willy Brandt". Ciekawe co powie wtedy.

Kraje członkowskie Unii Euroejskiej podpisały Traktat Reformujący i zaadoptowały zmiany w poprzednich traktatach, gdzie uznaną Odę do radośći i błękitną flagę z gwiazdami jako symbole Unii. Rzeczona Unia uzyskała nie tylko wybrane kompetencje państw członkowskich, ale też stała się podmiotem prawa międzynarodowego i występuje jako samodzielny byt. A on ma pretensje, że się wiesza falgę. Teraz to sobie te swoje moralne rozterki wsadzić w dupę. Na marsz tradycyjnej rodziny też pójdzie?

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Chyba za bardzo poruszyłeś sprawy gospodarki XD Domyślam się o co ci chodzi.
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Grenardo napisał(a):
Takie małe obszary jak Lichenstain
Grenardo napisał(a):
Ponoć małym obszarem się lepiej rządzi i funkcjonuje, dlatego oni albo i Szwajcarzy są bogaci
Grenardo napisał(a):
Bo się rozpisałem i rozbiegłem.
Człowieku, weź się za naukę jakiegoś innego języka od podstaw i przestań kaleczyć naszą polszczyznę. O ile a początku jeszcze żartowałem z tego, że możesz mieć żółte papiery to po twoich ostatnich wypowiedziach coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że masz problemy z umysłem i powinieneś pójść z tym do specjalisty który może da ci skierowanie do placówki zamkniętej na leczenie.

Goguś napisał(a):
To, że być może nawet jeśli nie potrafił, to go nie usprawiedliwia, za co jemu płacimy?
Nic go nie usprawiedliwia. Polityka to nie jest jakieś podrzędne forum, gdzie jakiś podrzędny użytkownik może sobie napisać zdanie z bykiem i powiedzieć że
Grenardo napisał(a):
nie wiem czy dobrze napisałem
Za głupotę powinno się tak samo odpowiadać jak za zdradę.

"Dziewczyny przyjechały ze wsi. Wychowały się na rolniczym Południu, gdzie ich przodków używano w charakterze maszyn rolniczych. Teraz biali farmerzy na Południu nie używali już maszyn skonstruowanych z ciała, gdyż maszyny z metalu były tańsze, pewniejsze i wystarczały im prostsze domy." - Kurt Vonnegut
odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Gonar, to, że nawet nie potrafisz dobrze napisać nazwy państwa tylko pokazuje jakim jesteś nygusem. Wystarczyło otworzyć przeglądarkę i zapytać wujka google.

odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Chwileczkę Wołek i jemu podobni z prawicy XD Wam o to chodzi. Chodzi o to by się grodzić/odgradzać i ustalać granice. Rozumiem, że jap przystało na bojówkarzy i pseudo wolnościowców chcecie walczyć o dominacje. Ja daje wam propozycje. Jeśli je odrzucacie, wcale nie jesteście lepsi od Stalina.
Tak masz rację odnośnie tego leczenia i cały czas z tym coś robię, jednak nic nie działa. Widocznie to nie ma sensu bym ja się takiemu leczeniu poddawał, ile można ?! Jesteście debilami, w końcu sami sobie zaprzeczacie lol Chaos w tych waszych główkach, podsycany tym wszystkim. Zacznijmy od faszyzmu i nacjonalizm. Jesteście hipokrytami. Czasami się zgadzam z wami, jednak kończy się na tym, że robicie z gęby dupę. Łatwo mówić niż coś robić tfu... tfu..

Dodano po 2 minutach
Wołek napisał(a):
Gonar, to, że nawet nie potrafisz dobrze napisać nazwy państwa tylko pokazuje jakim jesteś nygusem. Wystarczyło otworzyć przeglądarkę i zapytać wujka google.
Nie zapytałem się i co ? Każdy wie o co chodziło, a że ci przeszkadza to twój problem. Napisałem, że nie wiem jak się pisze. Co ma obca nazwa do języka polskiego. Polak prędzej by napisał tak jak słyszy.
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Grenardo napisał(a):
Polak prędzej by napisał tak jak słyszy.
Zapewne taki, co ma na wszystko wywalone.

Jeżeli już mamy państwa narodowe w Europie to po co budować jakiś większy twór w postaci EU? Sam fakt przynależenia do takiej organizacji zawsze będzie się wiązać z ograniczeniem suwerenności ich członków. I owszem, zgadzam się z tym, że walczymy o dominację. Bo my nie wychodzimy z założenia, że wszyscy są przyjaciółmi ponieważ jesteśmy jedną Europą teraz. W polityce najlepszy jest ten, kto jest największym skurczysynem i potrafi realizować swoje cele kosztem innych. Niemcy dobrze o tym wiedzą, dlatego teraz de facto trzymają EU w ryzach. A dlaczego tak się stało? Ponieważ Niemcy darują sobie jakieś mrzonki na temat wzajemnej współpracy sprzedając takie teksty krajom, których politycy są na poziomie rozwoju kartofla a sami realizują tylko to, co im pasuje nie patrząc na to, czy sąsiadowi się podoba.

odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Unia Europejska tak ale z granicami w granicach. To by tak wyglądało, że wy np. Kaszubi macie swój obszar jaki wynika z historii i dziś. Jesteście Kaszubami polskimi w państwie europejskim. Macie swoje granice, wojsko, kulturę... wszystko co potrzebne. Pasuje taki układ ?
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Grenardo napisał(a):
To by tak wyglądało, że wy np. Kaszubi
No comment, starczy mi twojej głupoty na dziś Tak się zapytam, co miałeś z geografii na koniec szkoły? W ogóle to wiesz chociaż na której półkuli znajduje się Polska?

odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Tak czy owak. Możecie wy Kaszubi czy kij wie kim jesteście, tam w woj. Pomirskim czy Kujawsko-pomorskim (To może jesteś Kujawiakiem?) Żyć tak jak chcecie na swoim obszarze bez konfliktów.

Dodano po 2 minutach
Na jakiej półkuli ? Lewej, prawej czy może na środku XD Co ty głupi jesteś, że pytasz. Prędzej byś powinien zapytać na jakim kontynencie człowieku XD ?!
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Pytanie o półkulę było dobrze sformułowane na prawdę lepiej byłoby ci gdybyś milczał

odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Ale nie będę bo ty chcesz. Też mógłbym sobie tego życzyć. Co uważasz, że moje racje nie są słuszne i tylko twoje są. Jeśli uważasz, że możesz mnie zdominować, to się mylisz jak się domyślasz. Możesz próbować ale wyjdzie jak wyjdzie. Czasami to mogę nic nie pisać, bo np. nie ma sensu, ale czasami jest tak dla zasady. Zawsze możemy rozwiązać, to jak na was bojówkarzy przystało. Pięściami, tyle, że solo, a nie grupą. I tak się domyślam, że w tym wypadku okażesz się szują i nie będzie 1 na 1 tylko kilku na jednego. Bo jesteś szmatą/szują.

Dodano po minucie
I co z tego, że Niemcy trzymają w ryzach UE. Co wy byście tak chcieli ?!
Wołek Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
Wołek
Grenardo napisał(a):
Bo jesteś szmatą/szują.
Oszczędzaj się ze słowami, nie dawaj chociaż pretekstu by nazywać cię prostakiem. Akurat ja jestem człowiekiem honorowym, z resztą żaden przeciwnik dla mnie nie jesteś bym musiał wiarę swoją wołać.

Dodano po 9 minutach
Grenardo napisał(a):
I co z tego, że Niemcy trzymają w ryzach UE. Co wy byście tak chcieli ?!
Tak, chcielibyśmy. Właśnie w tym widzimy interes narodowy, dominować nad innymi zamiast wiernopoddaństwo. Jesteśmy na tyle dużym narodem, że gdyby się udało odbudować gospodarkę i stworzyć armię, nie tam jakieś NSR co tylko piasek przerzuca w okopach, to można by nad tym pomyśleć. Ale żeby to się ziściło potrzebna nam dobra polityka zagraniczna i skończenie z demokracją.

odpuścili.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dobra przesadziłem z tymi wyzwiskami. Ale to nie znaczy, że mnie doprowadzasz do stanowczości. Bić się umiem, ale czy dobrze to różnie, nie myślę, że jesteś słaby. Ba masz nawet spore doświadczenie. Tyle, że nie wiem czym się chwalić, może tylko w swoim środowisku. Jeśli jesteś honorowy to chwała ci za to. Byle dresem nie jesteś raczej.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.658
Plusy: 73
Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 17, 18, 19  

Forum DB Nao » » » » Aktualności
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump