lowcyburz.pl, zapraszam. Coś z innej dziedziny, dzieciory

A kiedy glosował za Lizboną to mu nie przeszkadzało, że Polska przekazuje dużą część swojej kompetenji inneu podmiotowi polityki.
POSTANOWIENIA OGÓLNE
2)
W artykule 1 wprowadza się następujące zmiany:
a)
na końcu akapitu pierwszego dodaje się następujące wyrazy:
„…, której Państwa Członkowskie przyznają kompetencje do osiągnięcia ich wspólnych
celów”
"Artykuł 1a
Unia opiera się na wartościach poszanowania godności osoby ludzkiej, wolności, demokracji,
równości, państwa prawnego, jak również poszanowania praw człowieka, w tym praw osób
należących do mniejszości. Wartości te są wspólne Państwom Członkowskim w społeczeństwie
opartym na pluralizmie, niedyskryminacji, tolerancji, sprawiedliwości, solidarności oraz na
równości kobiet i mężczyzn.”.
„Artykuł 10c
Działania Unii na arenie międzynarodowej w rozumieniu niniejszego rozdziału opierają się na
zasadach, dążą do osiągnięcia celów i są prowadzone zgodnie z postanowieniami ogólnymi,
o których mowa w rozdziale 1.”.
27)
W artykule 11 wprowadza się następujące zmiany:
a)
ustęp 1 zastępuje się dwoma ustępami w brzmieniu:
„1.
Kompetencje Unii w zakresie wspólnej polityki zagranicznej i bezpieczeństwa
obejmują wszelkie dziedziny polityki zagranicznej i ogół kwestii dotyczących
bezpieczeństwa Unii, w tym stopniowe określanie wspólnej polityki obronnej, która
może prowadzić do wspólnej obrony.
„Artykuł 10c
Działania Unii na arenie międzynarodowej w rozumieniu niniejszego rozdziału opierają się na
zasadach, dążą do osiągnięcia celów i są prowadzone zgodnie z postanowieniami ogólnymi,
o których mowa w rozdziale 1.”.
27)
W artykule 11 wprowadza się następujące zmiany:
a)
ustęp 1 zastępuje się dwoma ustępami w brzmieniu:
„1.
Kompetencje Unii w zakresie wspólnej polityki zagranicznej i bezpieczeństwa
obejmują wszelkie dziedziny polityki zagranicznej i ogół kwestii dotyczących
bezpieczeństwa Unii, w tym stopniowe określanie wspólnej polityki obronnej, która
może prowadzić do wspólnej obrony.
Takie małe obszary jak Lichenstain
Ponoć małym obszarem się lepiej rządzi i funkcjonuje, dlatego oni albo i Szwajcarzy są bogaci
Bo się rozpisałem i rozbiegłem.
To, że być może nawet jeśli nie potrafił, to go nie usprawiedliwia, za co jemu płacimy?
nie wiem czy dobrze napisałem
Gonar, to, że nawet nie potrafisz dobrze napisać nazwy państwa tylko pokazuje jakim jesteś nygusem. Wystarczyło otworzyć przeglądarkę i zapytać wujka google.
Polak prędzej by napisał tak jak słyszy.
To by tak wyglądało, że wy np. Kaszubi
Bo jesteś szmatą/szują.
I co z tego, że Niemcy trzymają w ryzach UE. Co wy byście tak chcieli ?!