Forum Dragon Ball Nao

» Janusz Palikot

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Dni na forum: 5.155
Plusy: 5
Ostrzeżenia: 1
Cyceron napisał(a):
Pytanie: czym różnią się wyborcy RPP od wyborców PO?
Bazując na własnych znajomościach mogę stwierdzić, że wśród wyborców PO znajdują się jednostki, które mają pojęcie o temacie i oddają głos świadomie. Można z nimi prowadzić dyskusje i niekiedy walną niezłym argumentem.
Wśród wyborców Palikota z nikim samodzielnie myślącym się jeszcze nie zetknęłam.

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.342
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Shounen napisał(a):
Jakie macie zdanie na temat tego osobnika, który popularność zdobył poprzez nałogowe obrażanie śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego i publiczne wystąpienia z genitaliami w dłoni (jakkolwiek to brzmi).

Odłączył się od PO i startuje samodzielnie do wyborów z partią Ruch Palikota.
Może ktoś zamierza na niego głosować i chciałby tu przestawić swoje racje.
No był to zwykły plastikowy na baterie, falus XD. Palikot to wersja Lepera(nawet ma tego samego kreatora co miał Leper). Podoba mi się jego imidż i podejście do polityki. Chociaż sami wiecie, jak powinien wyglądać wzór polityka XD. Mówią, że jak głosuje na nich to głosuje na PO. Coś w tym jest. Palikot widać jest od brudnej roboty.

P.s. Nie wydaje mi się by obrażał Lecha Kaczyńskiego śp.. Zawrze podchodził do tematu o nim konkretnie i bez owijania w bawełnę. Moje zdanie jest takie o katastrofie Smoleńskiej (chociaż zbaczam z tematu). Winę ponoszą Kaczyńscy, i nikt inny. Podobnie było pewnie z Leperem i Blidą. Nie wierzę że sam się wiechnoł, ktoś mu pomógł. Ale boją się tego Kaczyńskiego, nawet jego sami ludzie. Choć sami wiedzą, że z nim to zawsze będą dostawać baty XD. Ziobro jako piroman, ech szkoda słów. Kończę, bo już za dużo pewnie już zboczyłem z tematu i dostanę osta.

[ Dodano: 07.11.2011, 16:50 (po 1 minucie) ]
Co więcej. O posłach elektach Palikota. To sejm teraz to nabrał barw. Palikot i 40 rozbójników XD.
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino napisał(a):
P.s. Nie wydaje mi się by obrażał Lecha Kaczyńskiego
Nie chodzi o Twoje zdanie, bo faktem jest, że słowa jak "mały, głupi człowiek" są obraźliwe. I tak po prostu było, obrażał go. A to, czy miał powód niech oceni każdy sam.
Gonardino napisał(a):
Winę ponoszą Kaczyńscy, i nikt inny.
Winę ponosi strona rosyjska, a dokładniej wieża kontroli lotów i rząd, który nie zakupił samolotów.
Gonardino napisał(a):
Podobnie było pewnie z Leperem i Blidą. Nie wierzę że sam się wiechnoł, ktoś mu pomógł.
Jakikolwiek argument potwierdzający tą tezę?
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.402
Ostrzeżenia: 5
East_Kaioshin napisał(a):
Cyceron napisał(a):
Pytanie: czym różnią się wyborcy RPP od wyborców PO?
Bazując na własnych znajomościach mogę stwierdzić, że wśród wyborców PO znajdują się jednostki, które mają pojęcie o temacie i oddają głos świadomie. Można z nimi prowadzić dyskusje i niekiedy walną niezłym argumentem.
Wśród wyborców Palikota z nikim samodzielnie myślącym się jeszcze nie zetknęłam.
No ja znam jednego wyborcę PO, który świadomie głosuje na nich, wiedząc, że powinien głosować na KNP, reszta najpierw głosowała, wierząc, że są partią wolnościową, teraz.. sami nie wiedzą. No cóż, być może niektórzy lubią zjadać to co wysrają.

Swoją drogą, na ang. narysowałem istoty rozwijające się w demokracji: http://i.imgur.com/UsYvv.jpg
Nie wiem czemu, ale strasznie przypomina mi Tuska... hm... gdyby tak mu włoski dorysować...

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Gonardino napisał(a):
Podobnie było pewnie z Leperem i Blidą. Nie wierzę że sam się wiechnoł, ktoś mu pomógł.
Jakikolwiek argument potwierdzający tą tezę?
Choćby epizod Pis-Samoobrona-LPR. Słowa Kaczyńskiego skierowane w stronę Lepera "Warcholstwo". Akcja Renaty Beger- korupcja rządowa. Powołanie CBA. Jeśli chodzi o Barbarę Blidę to musiałbym sprawdzić, ale o tym mówiło się w SLD i RP.

[ Dodano: 07.11.2011, 23:13 (po 3 minutach) ]
Winę ponosi strona rosyjska, a dokładniej wieża kontroli lotów i rząd, który nie zakupił samolotów.
Pewnie i tak było w końcu ruscy też byli odpowiedzialni za Katyń. Ale Kaczyńscy też mają swoje za plecami.
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
A co ma nazywanie czyjegoś zachowania warcholstwem z samobójczą śmiercią?
Ty w ogóle wiesz o czym piszesz, czy tak sobie wybiórczo wybierasz jakieś fakty i łączysz w nielogiczną całość?

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino napisał(a):
Choćby epizod Pis-Samoobrona-LPR. Słowa Kaczyńskiego skierowane w stronę Lepera "Warcholstwo". Akcja Renaty Beger- korupcja rządowa.
Nie chodzi mi o to, czy byli przeciwnikami politycznymi. Pokaż dowód na to, że to on stoi za śmiercią Leppera.
Gonardino napisał(a):
Pewnie i tak było w końcu ruscy też byli odpowiedzialni za Katyń.
Nie o to mi chodzi. Nie twierdzę, że to wina Putina, ani nic z tych rzeczy. Po prostu z nagrań słychać, że wieża nie dopilnowała swoich obowiązków, podała złe koordynaty.
Gonardino napisał(a):
Ale Kaczyńscy też mają swoje za plecami.
Fakty kolego, fakty. Jak zawinili w katastrofie?
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.747
Plusy: 10
Bez przesady. Gonar wyraża jakieś tam przypuszczenie, że tak może być. Nie wydaje opinii wiążącej, więc nie oczekujcie tego od niego. Poza tym pamiętajcie, że to nadal Gonar.

Ale rozbawiło mnie jedno z tym Smoleńskim. Że Kaczyńscy stoją za katastrofą. Dobra, wiemy, że w Gruzji naciskał na pilota, by ten lądował i od razu pojawiły się przypuszczenia, że mógł naciskać na kpt. Protasiuka. No ok, to jest do przyjęcia i zawsze jakieś prawdopodobieństwo istnieje. Ale jaką rolę odegrał w tym Jarosław? Bo to już jest poziom równie absurdalny, bo PiSowskich banialuk i "moralnej odpowiedzialności" Tuska.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.644
Plusy: 73
Al Ed Upek napisał(a):
Ale jaką rolę odegrał w tym Jarosław? Bo to już jest poziom równie absurdalny, bo PiSowskich banialuk i "moralnej odpowiedzialności" Tuska.
A nie słyszałeś, że przed katastrofą bracia rozmawiali przez telefon? To teraz już wiesz, co takiego zrobił Jarosław.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.747
Plusy: 10
I co, pilot się na to wk*ł i rozbiłł samolot?

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Wydaje mi się, że Adam ironizował, a Ty to wziąłeś na serio. Chociaż... z nim nigdy nic nie wiadomo

Endzik Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Kutang ]
Endzik
Dni na forum: 6.479
Plusy: 25
On też ironizował.
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
East_Kaioshin napisał(a):
A co ma nazywanie czyjegoś zachowania warcholstwem z samobójczą śmiercią?
Ty w ogóle wiesz o czym piszesz, czy tak sobie wybiórczo wybierasz jakieś fakty i łączysz w nielogiczną całość?
On nie popełnił samobója. Co ty piszesz. Przecie Leper, tyle razy naraził się Jarkowi. Poza tym,nie świruj pawiana kobieto.

[ Dodano: 08.11.2011, 9:43 (po 2 minutach) ]
Shounen napisał(a):
Al Ed Upek napisał(a):
Ale jaką rolę odegrał w tym Jarosław? Bo to już jest poziom równie absurdalny, bo PiSowskich banialuk i "moralnej odpowiedzialności" Tuska.
A nie słyszałeś, że przed katastrofą bracia rozmawiali przez telefon? To teraz już wiesz, co takiego zrobił Jarosław.
Kaczuś z Kaczusiem rozmawiali. To było coś w stylu. "Lechu co oni se myślą, każ im lądować...nie będzie nam rusek decydował. W końcu ty jesteś prezydentem"
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino napisał(a):
On nie popełnił samobója.
To może powiesz mi skąd jesteś tego taki pewny? Jakieś argumenty, dowody?
Gonardino napisał(a):
Poza tym,nie świruj pawiana kobieto.
Genialny poziom dyskusji.
Gonardino napisał(a):
Kaczuś z Kaczusiem rozmawiali. To było coś w stylu. "Lechu co oni se myślą, każ im lądować...nie będzie nam rusek decydował. W końcu ty jesteś prezydentem"
"Świetny" żarcik, ale nic nie wnosi do dyskusji. I Twoje wiadomości nie mają nic wspólnego z tematem.

Co do Palikota - jego "zabawa w politykę", bo w pewnym sensie tak to można nazwać, według mnie po prostu ją niszczy. Obniża poziom swoimi zagrywkami, do tego ludzie, których wprowadził do parlamentu nie powinni go nawet sprzątać... Np. Biedroń. Pomijam fakt, że jest gejem, bo pewnie jakoś tam na mnie wpływa, ale staram się go nie brać pod uwagę. On po prostu nie nadaje się do pełnienia poważnej funkcji, nie ma ani wiedzy ani prezencji.
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.402
Ostrzeżenia: 5
Kathlar napisał(a):
nie ma ani wiedzy ani prezencji.
I w dyskusji zacina się niczym stara * płyta.

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Kathlar napisał(a):
Gonardino napisał(a):
On nie popełnił samobója.
To może powiesz mi skąd jesteś tego taki pewny? Jakieś argumenty, dowody?
Gonardino napisał(a):
Poza tym,nie świruj pawiana kobieto.
Genialny poziom dyskusji.
Gonardino napisał(a):
"Świetny" żarcik, ale nic nie wnosi do dyskusji. I Twoje wiadomości nie mają nic wspólnego z tematem.

Co do Palikota - jego "zabawa w politykę", bo w pewnym sensie tak to można nazwać, według mnie po prostu ją niszczy. Obniża poziom swoimi zagrywkami, do tego ludzie, których wprowadził do parlamentu nie powinni go nawet sprzątać... Np. Biedroń. Pomijam fakt, że jest gejem, bo pewnie jakoś tam na mnie wpływa, ale staram się go nie brać pod uwagę. On po prostu nie nadaje się do pełnienia poważnej funkcji, nie ma ani wiedzy ani prezencji.

Odezwał się znawca. Lepiej posprzątaj pokój młody. Do polityki trzeba mieć "jaja", a Palikot ja ma. Nie owija w bawełnę a to najważniejsze. Szesnastoletnie dzieci JP.
Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan
Dni na forum: 6.722
Plusy: 7
O lol...

I know I'm strange, but what are You?
Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Drakan napisał(a):
O lol...
też JP ?.
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gonardino napisał(a):
Odezwał się znawca. Lepiej posprzątaj pokój młody.
Zamiast pieprzyć i udawać dorosłego, chociaż ten wiek to chyba taty, napisz mi jakiś dowód na to co napisałeś, a nie rzucasz puste slogany, oskarżenia.
Gonardino napisał(a):
Do polityki trzeba mieć "jaja", a Palikot ja ma. Nie owija w bawełnę a to najważniejsze.
Pieprzysz koleś, Palikot tak jak wszyscy inni porusza nic nie znaczące tematy. Czemu nie zrobił takiej akcji na temat zadłużenia, czemu nie szuka sposobu na walkę z kryzysem, czemu nie krytykuje braku działań rządu, tylko kłóci się o kawałek drewna, który dla większości jest religijnym znakiem, a dla innych może być ozdobą, whatever? To, że ubiera to w mocne słowa nic nie zmienia...
Gonardino napisał(a):
Szesnastoletnie dzieci JP.
Mówiąc JP masz na myśli skrót dotyczący policji, czy Jana Pawła? A może coś jeszcze wymyśliłeś, co by mnie nie zdziwiło?
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Człowieku, ogarnij życie. Masz 16 lat. Dopiero co zaczynasz rozumieć świat. Korwina chciałbyś do polityki ?. Polityka to nie takie se "kawa na ławę" ,tu trzeba być kreatywnym. A Janusz nim jest.
JP ma wiele znaczeń.
Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  

Forum DB Nao » » » » Janusz Palikot
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump