Forum Dragon Ball Nao

» [J-rock] Luna Sea ocena: 10,00 (głosy: 2)110

Strony:   1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 22, 23, 24  

Twój ulubieniec?

Twój ulubieniec?
Ryuichi 34,78% 8 34,78%
Inoran 17,39% 4 17,39%
Sugizo 39,13% 9 39,13%
J 4,35% 1 4,35%
Shinya 4,35% 1 4,35%
Wszystkich głosów: 23
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.575
Plusy: 15
Widzę, że pod moja nieobecność, Katz przejął (chwilowo ) rolę naczelnego newsmana, za co mu dziękuję.

Katz napisał(a):
ciekaw jestem czy był planowany na ten okres, czy tak samo z nich wyszło, aby po tragedii połączyć przyjemne z pożytecznym
O ile mi wiadomo, nie było takich planów ani na teraz, ani na najbliższą przyszłość. To wszystko stało się nagle i było spontaniczną odpowiedzią w obliczu katastrofy, jak nawiedziła Japonię.

Katz napisał(a):
no i ciekaw jestem czy będzie jakaś PV'ka promocyjna.
Już wiadomo, że takowej nie ma, ale od początku spodziewałem się, że nie ujrzymy nowego PV. Sytuacja z "PROMISE" jest zupełnie inna niż zazwyczaj, i singiel ten nie ma służyć promocji nadchodzącego albumu.

Katz napisał(a):
A teraz nieco zła wiadomość, gdyż ci co chcieli, usłyszeć "MARIĘ" w lepszej jakości beda musieli trochę poczekać, gdyż w opublikowanej oficjalnej setliscie DVD z grudniowego koncertu niestety jej nie ma...
Zasmuciła mnie ta wiadomość, a gdybym jeszcze zamówił płytę z koncertem, to by mnie wręcz wkurzyła xD! Sądzę jednak, że jest to decyzja dystrybutora (w tym przypadku avex), i być może ma związek z planami wydania singla w najbliższej przyszłości (a przynajmniej taką mam nadzieję).

Katz napisał(a):
czemu na japońskim Amazonie sa jakby 3 wersje do wyboru, za 200, 500 i 1000 yenów ?
Za każdą sumę do kupienia jest ten sam plik i ten sam utwór. Jednak trzy kwoty dają możliwość zakupu dla tych co mogą dać więcej, jak i dla tych, których stać tylko na mniejsze kwoty.

Katz napisał(a):
A jakie wrażenia?
"PROMISE" to przyjemny i lekki kawałek, więc od razu przesłuchałem go kilka razy. Ma taki radosny wydźwięk, który idealnie pasuje do sytuacji, jaka wiąże się z jego wydaniem. Nie wyobrażałem sobie, by kawałek nagrany w związku z pomocą ofiarom ostatnich wydarzeń w Japonii, miał być ostrym szybkim utworem ^^ Atmosfera "PROMISE" jest po prostu odpowiednia.
Wokal Ryuichiego nie zaskoczył mnie aż tak jak Katza, ale słychać, że po nieco mocniejszej odsłonie na "LUNA SEA 2011" (jak nazywam nagrany na nowo pierwszy album Lunatyków), tym razem pokazał się bardziej od swojej popowej strony. Jednakże współgra to doskonale z piosenką, która również podąża nieco w tym kierunku.

Katza napisał(a):
Nie wiem o co chodzi z bonusowym utworem, którym ma być "gravity", które i tak widnieje na oficjalnej set liście koncertu.
Świetna sprawa! Po "NEVER SOLD OUT", który wyszedł przecież już w 1999 roku, z przyjemnością posłucham kolejnego live albumu.
Co się zaś tyczy „gravity”, być może będzie to jakieś nagranie video na dołączonej płycie DVD?

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Ważne wieści! 29 maja, czyli w dzień gdy zespół będzie obchodził swoje 22-lecie, za pomocą ustream, będziemy mieli możliwość obejrzeć premierę "LUNA SEA 3D in LOS ANGELES" (do kin w całej Japonii wchodzi od 4 czerwca)!
Co więcej, na miejscu pojawią się także członkowie LUNA SEA, aby wyjawić jaki jest obecny status zespołu i jego plany na przyszłość.
W Polsce będziemy mogli obejrzeć przekaz od 6:30 rano w niedzielę (przypominam - 29 maja).
http://www.ustream.tv/channel/lunasea

http://www.musicjapanplus.jp/news/1/9296/lun ... n-ustream/
http://news.syncmusic.jp/article/204050495.html

Pozdrawiam!

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
No i już po konferencji prasowej. Rozpoczęła się z kilkuminutowym opóźnieniem i spodziewałem się większych newsów, ale co tam, warto było wstać ;P Oprócz rozmów na temat filmu, zostało ogłoszone, że 22 października LUNA SEA zagrają na Saitama Super Arena. Koncert ma się odbyć pod nazwą: LUNA SEA for Japan -A Promise to the Brave-

Pozdrawiam i przypominam, że dzisiaj zespół obchodzi 22-lecie ^^

PS. Jest i nagranie z konferencji: http://www.ustream.tv/recorded/15030350

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
11 lipca do sprzedaży trafi książka LUNA SEA COMPLETE GEARS. Będzie to 300-tu stronicowe kompendium na temat instrumentów i sprzętu jakiego używali członkowie LUNA SEA w swojej dotychczasowej, 22-letniej historii.
http://www.player.jp/lunasea-completegears/

Pozdrawiam

PS. Mam nadzieję, że ktoś to szybko zeskanuje '...

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Zainteresowani wiedzą już o tym od kilku dni, ale przypominam - 22.10.2011 LUNA SEA zagrają koncert na Saitama Super Arena pod nazwą "From LUNA SEA for JAPAN 'A Promise to The Brave'". Wszystkie wpływy z tego występu zostaną przeznaczone na rzecz ofiar trzęsienia ziemi i fali tsunami.
Sprzedaż biletów ruszyła 14 sierpnia i wszystkie zostały wyprzedane w zaledwie 5 minut!
http://news.syncmusic.jp/article/220583572.html

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.388
Plusy: 27
19 października, zespół wyda nowe, dokumentalne DVD "Ichiya Kagiri no Fukkatsu Live LUNA SEA Chinmoku no 7 Nen wo Koete", które zawierać będzie materiał dokumentalny z jednodniowego powrotu grupy w wigilię 2007, a także kilka utworów z emitowanych przez NHK koncertów "BELIEVE" z 1993 roku, "JESUS", "IN MY DREAM, WISH", "TRUE BLUE" i "ROSIER" z 1994 roku, "I for you" z 1998 roku oraz "gravity" z 2000 roku. Występów dla NHK ma być w sumie dwanaście, ale ta liczba może jeszcze ulec zmianie. W sumie to wolałbym DVD/BR z koncertu w Los Angeles, ale to może też być ciekawe

Szczerze to nie zazdroszczę SUGIZO, wprost z koncertu Lunatyków ruszy w trasę po Azji z X JAPAN, a miesiąc przed będzie w Ameryce Południowej, także napracuje się chłopina w tym roku nie licząc licznych h spędzonych w studiu nad własnymi projektami i albumem X'a . Na jego twitterze przeczytałem, że bezpośrednia relacje z październikowego koncertu przeprowadzi WOWOW, tak więc można być spokojnym o możliwość obejrzenia ; )

Jakiś czas temu ściągnąłem sobie blu-ray "Korufuku Gentei GIG" (całe 42 GB!) z 25 grudnia i powiem, że jest full wypas, chodź monitor 17 calowy nie ukazał pełni jakości, to dźwięk HD audio DTS w głośniczkach 5.1 wciskał w podłogę ; p

Pozdrawiam

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Katz napisał(a):
19 października, zespół wyda nowe, dokumentalne DVD "Ichiya Kagiri no Fukkatsu Live LUNA SEA Chinmoku no 7 Nen wo Koete", które zawierać będzie materiał dokumentalny z jednodniowego powrotu grupy w wigilię 2007
Dla mniej zorientowanych w temacie dodam, że był to program, który emitowała telewizja NHK. Jest to ciekawy dokument pokazujący przygotowania zespołu na wiele dni przed koncertem (swego czasu był nawet dostępny na YouTube. Być może nadal jest).

Katz napisał(a):
a także kilka utworów z emitowanych przez NHK koncertów "BELIEVE" z 1993 roku
Tutaj JaME nie sprecyzowało, że chodzi jedynie o wystąpienia z TV (co będzie świetnym rarytasem dla każdego fana LS, bowiem nagrania te, jeśli były w ogóle dostępne, to jedynie w słabej jakości ze względu na swój wiek). Wspomniane "BELIEVE" pochodzi z programu POP JAM.

Katz napisał(a):
"I for you" z 1998 roku
A to nagranie to część słynnego Kohaku Uta Gassen. Czytałem na jednej stronie, że w pewnym momencie J zaczął się zastanawiać co oni tam robią i około północy w studiu pozostało już tylko dwóch członków LUNA SEA xD

Katz napisał(a):
W sumie to wolałbym DVD/BR z koncertu w Los Angeles, ale to może też być ciekawe
Masz dostępny album live z tego koncertu (chociaż nie w całości). W sumie koncert ten był puszczany w kinach, więc może doczeka się również wydania na DVD? Z drugiej strony, zaledwie kilka miesięcy temu Lunatycy wydali dwa koncerty z 2010 roku, więc myślę, że na razie przystopują pod tym względem.

Katz napisał(a):
Szczerze to nie zazdroszczę SUGIZO, wprost z koncertu Lunatyków ruszy w trasę po Azji z X JAPAN, a miesiąc przed będzie w Ameryce Południowej, także napracuje się chłopina w tym roku nie licząc licznych h spędzonych w studiu nad własnymi projektami i albumem X'a
Przyznam szczerze, że ostatnimi czasy coraz bardziej drażni mnie, że musi poświęcać tak dużo czasu dla X'a. Wolałbym żeby skupił się na LS. Mam nadzieję, że po tegorocznej światowej trasie, będzie miał więcej wytchnienia od X JAPAN.

Katz napisał(a):
Jakiś czas temu ściągnąłem sobie blu-ray "Korufuku Gentei GIG" (całe 42 GB!) z 25 grudnia i powiem, że jest full wypas, chodź monitor 17 calowy nie ukazał pełni jakości, to dźwięk HD audio DTS w głośniczkach 5.1 wciskał w podłogę ; p
Freeleech dobra rzecz ;]!

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Już jakiś czas temu pojawiło się więcej szczegółów odnośnie zbliżającego się coraz większymi krokami nowego DVD LUNA SEA.
Obraz

Sam dokument już widziałem (a nawet mam go gdzieś na płycie), bo był emitowany jakoś w czasie gdy grali koncert One Night Dejavu. Jednak miło będzie zaopatrzyć się w wersję DVD.
Chyba jeszcze milszym dodatkiem jest 14 kawałków, które Lunatycy grali podczas występów w TV (wybrane z lat 1993-2000 i wszystkie, tak jak dokument, związane z telewizją NHK).
Nie jestem teraz tego w stanie stwierdzić na 100%, ale możliwe, że wszystkie miałem już okazję zobaczyć. Jednak tak jak w przypadku dokumentu, mieć je w jakości DVD to nie lada gratka ^^

Pozdrawiam

PS. Ostatnio mam problem z wejściem na oficjalną stronę LS ...

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
No i już po koncercie charytatywnym. Oto setlista:

LUNA SEA For JAPAN - A Promise to The Brave
1. WITH LOVE
2. Dejavu
3. TRUE BLUE
4. SLAVE
5. G.
6. PROMISE
7. gravity
8. RA-SE-N
9. Providence
10. MOON
11. Drum Solo
12. Bass Solo
13. BLUE TRANSPARENCY 限りなく透明に近いブルー
14. I for you
15. DESIRE
16. STORM
17. TIME IS DEAD
18. ROSIER
19. TONIGHT
-ENCORE-
20. Crazy About You
21. PRECIOUS...
22. WISH

I nieco z prasy elektronicznej:
http://smash.music.yahoo.co.jp/top/20111021- ... um=twitter
http://www.barks.jp/news/?id=1000074259&p=0

Hmm, po cichutku liczyłem na trochę więcej nowych kawałków (bo że zagrają "PROMISE" to byłem pewien), ale co tam, teraz trzeba poczekać na jakieś video zgrywane z WOWOW xD

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Seans z koncertem mam już za sobą i mogę stwierdzić, że był udany. Co prawda widywałem już lepsze występy w wykonaniu Lunatyków, ale gdybym był tam osobiście, nie żałowałbym ani jednego grosza (czy też jena ) wydanego na bilet. Zwłaszcza, że cel był szczytny!
Nie wiem o co chodzi Katzowi, bo "PROMISE" nie brzmiało dziwnie, a jedynie nieco inaczej niż wersja studyjna, co w przypadku wykonania live rozumie się samo przez.
Poza tym Ryuichi powiedział, że koncert będzie ostatnią aktywnością LS w 2011 roku. Jednak na 2012 szykuje nam się jakaś trasa i więcej nowego materiału (podobno) !

Na koniec jeszcze takie video wypuszczone przez Jijipress:
http://www.youtube.com/watch?v=V8ytQfwFhT4&f ... r_embedded

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.221
Kamzo napisał(a):
więcej nowego materiału (podobno)
Czyzby zamierzali wreszcie wydac jakies nowe piosenki?

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Hayato napisał(a):
Czyzby zamierzali wreszcie wydac jakies nowe piosenki?
Cóż, wydali - "PROMISE" Oczywiście sam liczę na wiele więcej, ale z drugiej strony pamiętam, że tak naprawdę nie składali żadnej pewnej deklaracji odnośnie nowych utworów, a jedynie wspominali o takiej możliwości. Teraz zaczyna ona nabierać coraz bardziej realnych kształtów

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
22 lutego 2012 do sprzedaży trafi kolejne DVD od LUNA SEA. Będzie to zapis koncertu, który odbył się w Los Angeles podczas ich światowej trasy w 2010 roku. Będzie dostępny w wersji 2D na DVD i Blu-ray, jak i w 3D (tu już tylko na płytkach Blu-ray).
Zapowiedź tego wydawnictwa nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo w czerwcu koncert można było zobaczyć w kinach na terenie całej Japonii, tak więc musiał później trafić na sklepowe półki. Mam jednak nadzieję, że następnym razem przeczytamy zapowiedź o wydaniu nowego singla (koncertów w ostatnim czasie wyszło wystarczająco dużo I stwierdzam to mimo tego, że uwielbiam je oglądać).

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Kamzo napisał(a):
(koncertów w ostatnim czasie wyszło wystarczająco dużo I stwierdzam to mimo tego, że uwielbiam je oglądać).
Ale chociaż jakiś nowy, w sensie nie pokazywany jeszcze (bynajmniej dla nas), a nie jak X, któremu zachciało sie ponownie wydać The Last Live i DAHLIA TOUR FINA;p i w sumie będzie to pierwsze wydanie z koncertem z poza Azji ; p

Trzeba będzie sobie miejsce na dysku zrobić na BD ; p

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Wczoraj Shinya obchodził 42-gie urodziny, ale z braku czasu, nie mogłem nawet zajrzeć na Nao i napisać kilku słów. No i tak się składa, że pan Yamada świętuje w tym samym dniu co mój ojciec
Jak zawsze życzę Shinyi jak najwięcej szczęścia, zdrowia i jeszcze wielu lat owocnej kariery (w tym jak najwięcej z LUNA SEA ;P).
Przy tej okazji, ciekawostka, pierwszy i jedyny solowy album Shin-chana.

Shinya - No Sticks
data wydania: 10.12.1997
link: http://www.mediafire.com/download.php?8nur89owy7sve18
Obraz

01. How Come?
02. Sunny Side Up
03. 地下水道
04. どんなに君を愛したか僕は今でも覚えてる
05. 子供を作ろう
06. A Song
07. Trap
08. 落下する太陽 (Album Version)
09. 最後のキスのし方
10. 漂流者 (Album Version)

Pozdrawiam!

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Wygląda na to, że fani LS będą mogli w tym roku dołączyć do swojej kolekcji video jeszcze jeden koncert. Będzie to oczywiście "LUNA SEA For JAPAN -A Promise to The Brave-", który zagrali 22.10.2011 na Saitama Super Arena. Już tradycyjnie zostanie wydany zarówno na DVD jak i na Blu-ray. Oprócz koncertu, na nagraniu znajdą się także wywiady z każdym z członków zespołu.
Zyski ze sprzedaży zostaną przekazane za pośrednictwem Czerwonego Krzyża dla ofiar zeszłorocznego tsunami i trzęsienia ziemi.

Pozdrawiam

PS. Byłbym zapomniał! Koncert pojawi się w sprzedaży 28 marca 2012.

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.221
Kolejna dobra wiadomosc od Luna Sea. Na 21 marzec chlopaki zapowiedzieli premiere nowego singla. Wydawnictwo nie ma jeszcze tytulu, ale wiadomo, ze skladac sie bedzie z jednej nowej piosenki, trwajacej ponad 20 minut. To wspaniala, dlugo wyczekiwana wiadomosc przeze mnie, totez trudno sie dziwic, ze bardzo sie ciesze.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Ooo, to fajno, heh na pierwsze skojarzenie, przyszła mi "Art of Life" X'a, która była 10 min dłuższa ; p

Ponadto, pisze, że właściwie, każdy z członków dorzucił coś własnego dedykowanego z całego serca i duszy

Singiel ukaże się w 3 wersjach:
CD / ¥1,260
HQ CD/ ¥1,575
5.1ch Surround / ¥1,890

Wszystkie płytki będą działać na zwykłych odtwarzaczach.

Dodatkowo, będzie dostepny specjalny "Analog disc size deluxe package edition" w cenie ¥8,800, który będzie zawierał wszystkie 3 płytki + pare bajerów.

Pozdrawiam

Ideology evo:
Obraz
Strony:   1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 22, 23, 24  

Forum DB Nao » » » [J-rock] Luna Sea
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump