co juz temat skończony? Sad
Mistrzu napisz cos jeszcze SmileWink
co juz temat skończony? Sad
Mistrzu napisz cos jeszcze SmileWink
Eksplozję przezył jeszcze jeden Saiyanin- daleki krewny Goku- Tauros<?>
emate: byl taki jakim go stworzyli panowie scenarzysci przy wspolpracy p. Toriyamy. Nie ma nad czym rozmyslac, bo niedlugo znowu bedzie tutaj zbiorowisko spamu.
Ja mam pare nurtujących mnie pytań:
1.Skoro smoki mogły spełnić życzenie nie wykraczające poza mozliwosci ich stwórców. To w jaki sposób mogły ożywiać całą ludzkosć i tworzyć planety?
Wydaje mi się ze nameczanie nie mieli takich umiejetnosci.
2.Chyba wszyscy pamietamy jak Buu i połaczony Trunk z Gotenem (zapomniałem jak sie nazywali, ach ta skleroza Gotrunk? Trongoten?) otworzyli przejscie miedzy wymiarami. Czy poza salą ducha i czasu tez to było możliwe, i czy wtedy weszli by do niej z powrotem [ ort! ]?
1 pyt) Mnie nurtuje jedna sprawa, mianowicie chodzi mi o postawę Fat Buu. Jak każdy wie było to duże dziecko służące Babidiemu. W odcinku 246 Fat Buu zabija swojego dobrodzieja i działa na własną rękę. Jak wam wiadomo Babidi posługiwał się doskonale czarną magią, umiał także zamknąć na powrót różowego bobasa w kuli, w której rezydował przez dłuższy czas i właśnie ten o to argument używał po to by mieć chociaż niewielką kontrolę nad bestią, którą wszak uwolnił. Wiemy doskonale, że otóż ten Babidi miał łeb na karku, więc dlaczego widząc postawę Fat Buu, która z dnia na dzień zmieniała się nie zamknął go na powrót i nie wyniósł się stąd?
2 pyt) Drugie także związane z tą sagą buu, skoro Fat Buu miał możliwość szybkiego i sprawnego zlikwidowania Babidiego, dlaczego nie zrobił tego wcześnie? Tylko czekał tak długo. Wszak dysponował tak dużą mocą, że mógł Babidiego zlikwidować w ułamek sekundy, mogliśmy przekonać się o tym w 246 odcinku serii DBZ.
3 pyt) Zastanawialiście się kiedyś dlaczego Buu nie ma w piekle? W sumie odrodził się jako nowa postać(patrz Uub), no ale skoro robiono tak z większością złych charakterów to dlaczego pozostawili przy ciele Cella i Freezera oraz ich paczkę? Dziwne nie?
4 pyt) Pamiętacie jak w "Bojack Unbound" Goku by ratować syna używa teleportacji i uderza Bojacka? W tej sytuacji był już martwy, więc realnie bez pozwolenia nie mógł przebywać na Ziemi, a jednak udało mu się.
Zadziwiające nie? Za pewne Goku decydując się na takowy czyn dostał karę, tylko jaką mógł dostać? Albo czy w ogóle ją dostał? W końcu później dostaje jednodniową przepustkę na Ziemię.
5 pyt) Skoro na Planecie Bogów mieli kulę jasnowidzenia, dzięki, której mogli oglądać przebieg walki Gohana z Buu, dlaczego nie dostrzegli poczynań Buu po tej przerwie(chodzi mi o tą przerwę, w której nasz różowy przyjaciel zniknął by sobie pare rzeczy przemyśleć)? W końcu Kibito mógł przeteleportować się i ostrzec ich o niebezpieczeństwie. Czyżby byli na tyle zaślepieni zwycięstwem?
6 pyt) Skoro Ro Dai Kaioshin oddał swoje życie dla Goku dlaczego nie zniknął z Planety Bogów i ulokował się w miejscu, gdzie takowi spoczywali? (patrz Saga Garlica Jr.)
7 pyt) Jaki sposobem wyczerpały się zasoby czarodziejskiej fasolki? Skoro we wszystkich odcinkach zjedli jej co najmniej ze 100. (dlaczego taka liczba? Bo Yairobe trochę nawpychał się tego ;p). No dobra pomijając to. Kocur mówił, że fasolka uzdrawia i sprawia, że osoba przez kilka dni jest syta, więc dlaczego Goku mimo spożycia fasolki jadł normalne posiłki? W końcu zjadł fasolkę, więc powinien być syty na parę dni. O co w tym chodzi? To tyczy się także innych postaci, nie tylko Saiya-jinów.
5. Jak sądzisz, kula "Jasnowidząca" pozwalała odczytać myśli Buu ? Gohan wiedział, że Buu żyje. Co by dało ostrzeżenie Kibito ?
1. (...)
b) Babidi nie potrafił zamknąć Buu w kuli.
2. Buu bał się, dopiero później poznał się na Babidim, już wiedział, że nic mu nie zrobi.
b) Nie denerwował go tak nigdy, ani nie upokarzał przy innych.
Old Shatterhand napisał(a):Nie rozumiesz mnie, owszem na pewno nie mogli odczytać myśli przeciwnika(taką możliwość miał jednak Ro Dai Kaioshin, ale wątpie by na odległość mógł czytać w umyśle). Chodzi mi o to, że dzięki tej kuli, która jest odpowiednikiem kuli Baby Guli mogli dostrzec co działo się na Ziemi i równie dobrze zauważyć co planuje Buu, wszak można było dostrzec, że po ziemi przemieszczają się części Buu.5. Jak sądzisz, kula "Jasnowidząca" pozwalała odczytać myśli Buu ? Gohan wiedział, że Buu żyje. Co by dało ostrzeżenie Kibito ?
Old Shatterhand napisał(a):Wątpię, w końcu sam Shen mówił, że Babidi doskonale posługuje się czarną magią i jest lepszy od ojca. Sam twierdził, że przestudiował wszystkie zapiski ojca.1. (...)
b) Babidi nie potrafił zamknąć Buu w kuli.
Old Shatterhand napisał(a):Buu i strach? Na pewno nie z początku Sagi.2. Buu bał się, dopiero później poznał się na Babidim, już wiedział, że nic mu nie zrobi.
Old Shatterhand napisał(a):Buu wielokrotnie był denerwowany przez Babidiego. Możliwe, że wyczekiwał najodpowiedniejszego momentu. W końcu z dnia na dzień coraz więcej uczył się.b) Nie denerwował go tak nigdy, ani nie upokarzał przy innych.