sprzedawanie odcinkow db to piractwo ?

Jeśli mamy rozpatrywać to w formie oszustwa i łamania polskiego prawa, to są takie kwestie:
Jeśli koleś przysłał Ci te płyty na zwykłych Cd'kach przegrywane z jakiejś stronki to popełnił przetępstwo i Ty prawdopodobnie też kupując je. Lecz jeśli masz je w oryginalnych DVD i w ogóle [ ort! ] to nie, a jeśli chodzi o oszusta, możesz założyć mu sprawe sądową.
Pozdr

to są piraty czyli chyba sprawa sądowa odpada ?
 zwłaszcza za kasę.
 zwłaszcza za kasę.
a i czy moge wrazie czego dać na niego jakis anonimowy cynk ?

Nie odpada. Tylko najwyżej Was obu zgarną.
I jeszcze kwestia, co to za odcinki? Te lamerskie z TV czy japońskie ripy DVD? Jeśli te drugie, to gorzej dla niego. Bo one są warte około 10 tysięcy złotych, a rozprowadzanie ich za kasę jest bardzo nielegalnezwłaszcza za kasę.
Być może możesz. Tylko komu?

nie radziłbym, ponieważ Ty również możesz na tym stracić jedyne co Ci radzę osobiście między sobą załatwić tę sprawę.
 nie radziłbym, ponieważ Ty również możesz na tym stracić jedyne co Ci radzę osobiście między sobą załatwić tę sprawę.

Jeśli chodzi o udupienie kogokolwiek, to chyba nie ma szans...
Cóz.. za głupotę i naiwność się płaci...

Dzień dobry. Uprzejmie donoszę, że ten i ten sprzedaje pirackie filmy. Skąd wiem?
Bo sam kuiłem a na dodatek ten ... mnie wyrolował."

tego co ja wiem

podam tez jego dane ;]

Witam .
Kupiłem od jednego kolesia odcinki db/dbz/gt i ten pajac wyslal mi tylko gt ... i nie chce [ ort! ] doslac reszty ...
i tu moje pytanie czy moge nooba udupić ?
sprzedawanie odcinkow db to piractwo ?
 , a nie ufać kolesiowi, który pisze z błędami, do tego cenę na różowo, pisze że DB to bajka i do tego wszystkiego pisze "Songowi"...
, a nie ufać kolesiowi, który pisze z błędami, do tego cenę na różowo, pisze że DB to bajka i do tego wszystkiego pisze "Songowi"...