Urodziny Lunch

» X JAPAN ocena: 10,00 (głosy: 3)110

Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.306
Plusy: 27
Ponadto ToshI rozpoczął sprzedaż nowej, wyprodukowanej przez siebie EP-ki zatytułowanej Samurai JAPAN, za pośrednictwem nowo otwartej strony internetowej. Jej nakład został ograniczony do 2 000 kopii, a w jej nagrywaniu wzięli udział SUGIZO i PATA
owa EP'ka^^:

Obraz

Tracklista:
01. エアポート (Airport)
02. 雨音 (Amaoto)
03. 武士JAPAN (Samurai JAPAN)
04. 春の息吹 (Haru no ibuki)

link: http://www.megaupload.com/?d=4F4CG8CL(

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Cierpliwość fanów została nagrodzona, albowiem X JAPAN w wakacje wydają nowy, długo oczekiwany album!

http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20100407-0 ... -bark-musi

Wedle Yahoo Music prace nad nagrywaniem rozpoczęły się w marcu a zakończą w czerwcu, więc prawdopodobnie w sierpniu ów best of ujrzy światło dzienne. Nazwa póki co nie została ogłoszona. Noi oczywiscie pozostaje pytanie, czy yahoo music jest rzetelnym zrodłem informacji

A co do Lollapalozy, to zostało juz oficjalnie potwierdzone, że X wystąpi na Chicagowskim festiwalu

http://www.jame-world.com/pl/news-62938-x-ja ... oozie.html

Ideology evo:
Obraz
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.257
Plusy: 6
Blanc侍KATZ napisał(a):
owa EP'ka^^:
Jaka fajna okładka Tosiek czasem (często) wygląda jak Indianin

Muszę przesłuchać, bo najaktualniejszą pracę z pod szyldu X, mam "I.V." XD

Blanc侍KATZ napisał(a):
Cierpliwość fanów została nagrodzona, albowiem X JAPAN w wakacje wydają nowy, długo oczekiwany album!
Proponuję się zbytnio nie napinać. Żeby znowu nie było, że X-Japan będzie się kojarzyć z jednym wielkim niewypałem. Niech sami potwierdzą tę informację. A jak potwierdzą i wydadzą, to będzie pięknie

Mam pytanko. Na tym nowym albumie cały materiaL będzie nowy, czy to kolejny "the best of" ze świeżymi dodatkami?

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Laru napisał(a):
Proponuję się zbytnio nie napinać. Żeby znowu nie było, że X-Japan będzie się kojarzyć z jednym wielkim niewypałem. Niech sami potwierdzą tę informację. A jak potwierdzą i wydadzą, to będzie pięknie
to też napisałem, że trzeba poczekać, bo nie wiadomo czy Yahoo music, jest rzetelnym zródłem informacji.

Laru napisał(a):
Mam pytanko. Na tym nowym albumie cały materiaL będzie nowy, czy to kolejny "the best of" ze świeżymi dodatkami?
Będą stare utwory nagrane na nowo, noi oczywiście "I.V." "JADE" "Without You" ta ostatnia być może w dwóch wersjach angielskiej i japońskiej. Być może zaskoczą jeszcze jakims nowym utworem. więcej infa nie posiadam, czas pokaże

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.493
Plusy: 15
Na konferencji, po ceremoniach związanych z 13th hide memorial, Yoshiki ogłosił, że X JAPAN zagrają koncert w połowie sierpnia na Yokohama Nissan Stadium. Jest to obiekt "pod gołym niebem" i o znacznej pojemności (ponad 70,000 miejsc). Yoshiki chce zagrać na powietrzu, tak jak X czynił to często za czasów indie. Ten koncert ma być początkiem "prawdziwej reaktywacji" działalności X JAPAN. Póki co, nie ma żadnych szczegółów na temat występu.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Nom, mam nadzieje, że ruszy sie wreszcie ich działalność na dobre

A tu macie pierwsze screeny z finalnej wersji do nowego teledysku starego Rusty Nail

http://www.x-freaks.com/rustynailpv/x_japan_vid.html

Muszę przyznac wygląda bardzo fajnie, licze na nich i mam nadzieje ujrzeć pełne video

Pozdrawiam
Misuzu Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Misuzu
Dni na forum: 5.787
OO! Nowy teledysk! ale tak za duzo tych scen miast jest.... wolałabym żeby miał swój klimat jak te stare... No ale już sie tak X-Japan nie ubierze ani nie uczesze jak wtedy hehe
I co tam robią te baby?! haha wokół Toshiego i Yoshikiego xD Kurcze obstawiają sie babami jak w tych wszystkich aktualnych teledyskach -_- No wiecie o co biega
I czy mi sie wydaje czy Yoshiki ma ciemniejsze włosy, czy to światło tak pada?

Misuzu
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Misuzu napisał(a):
za duzo tych scen miast jest..
Konkretnie jednego , jak czytałaś temat, w styczniu to pisaliśmy o tym, że wszystkie sceny z zewnątrz do 4 teledysków (I.V. Endless Rain, Rusty Nail, JADE) były kręcone w Los Angeles. chyba, że mogę sie mylic, ale to nic najwyżej Kamzo sprostuje .

Misuzu napisał(a):
I co tam robią te baby?! haha wokół Toshiego i Yoshikiego xD Kurcze obstawiają sie babami jak w tych wszystkich aktualnych teledyskach -_- No wiecie o co biega
Normalne, że męski zespół w teledyskach lubi wykorzystać wizerunek atrakcyjnych kobiet. I to nie tylko przecież azjatyckie, ale chociażby też polskie. W przeciwieństwie do innych japońskich zespołów chociaż postawili na azjatki, a nie na białe amerykańskie anorektyczki. No ta przy YOSHIKIM podpada mi na białą, ale cóż niech im będzie, liczy się efekt końcowy.

I czy mi się wydaje czy Yoshiki ma ciemniejsze włosy, czy to światło tak pada?
YO ma ciemny blond, taki sraczkowaty jak ja i dużo zależy od światła .

A mnie ciekawi fakt, jaką metodą zostaną wypuszczane te teledyski, czy co miesiąc, czy wszystkie przy premierze best ofu, czy jeszcze w dalszym odstepie czasu?

Pozdrawiam
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.579
Plusy: 73
Blanc侍KATZ napisał(a):
Normalne, że męski zespół w teledyskach lubi wykorzystać wizerunek atrakcyjnych kobiet.
Normalne, dla zespołów grających disco polo albo inny gówniany hip-hop, które nie mają nic lepszego do zaoferowania.

No, ale tutaj zdaje się nie wyglądać to tak tragicznie

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.257
Plusy: 6
Gotenks napisał(a):
Normalne, dla zespołów grających disco polo albo inny gówniany hip-hop, które nie mają nic lepszego do zaoferowania.
WTF... No proszę Cię... To też domena rockmenów, w końcu "Sex-Drugs-Rock'nRoll" XD

Teledysk fajnie się zapowiada Co do tych startych wersji, to podoba mi się do "Rusty Nail". Ten zrobiony na anime. Taka fajna stara kreska. Tylko hide robiący za zły charakter mi nie stykał

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Misuzu Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Misuzu
No Hide był dobry xD tzn... zły, ale gitny

Gotenks właśnie zgadzam się. W tym całym Pitburze, itp. Poza tym wcześniej w ich teledyskach występowała tylko jedna kobieta co pasowało do ich tekstów i sie nią nie obstawiali. W ogóle to nie ich styl. Patrzcie na to zdjęcie z Toshim. Ono mnie chyba najbardziej zraziło xD

Ale cóż... Moze to przeżyję. Mmm już nie mogę się doczekać tych teledysków

Misuzu
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Kolejne dni kolejne wieści przynoszą, wieszczą o nowej piosenki gdyż taką właśnie X zapowiedzieli, będzie nosiła tytuł "Born to be free" i zostanie wykonana po raz pierwszy na festiwalu Lollapalooza w Chicago

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Katz napisał(a):
A tu macie pierwsze screeny z finalnej wersji do nowego teledysku starego Rusty Nail
Teledysk nowy, ale "Rusty Nail" w pewnym sensie również (nagrane na nowo i w wersji angielskiej. Przynajmniej jeśli wierzyć zapowiedziom).

Katz napisał(a):
chyba, że mogę sie mylic, ale to nic najwyżej Kamzo sprostuje
Sceny z udziałem publiczności były kręcone na ulicach LA (tak jak i reszta scen do PV "Jade"). Nie wiem natomiast czy to samo tyczy się innych ujęć. Możemy jednak przyjąć, że to faktycznie cały czas Los Angeles.

Katz napisał(a):
W przeciwieństwie do innych japońskich zespołów chociaż postawili na azjatki, a nie na białe amerykańskie anorektyczki.
Ja tam widzę sporo kobiet rasy białej. Przynajmniej na tych zdjęciach, które trafiły do internetu.

Laru napisał(a):
Tylko hide robiący za zły charakter mi nie stykał
Z X JAPAN najlepiej pasował do tej roli xD Chociaż "zły" jest tylko przez część teledysku. W pewnym momencie odzyskuje nad sobą kontrolę i okazuje się, że tak naprawdę był pod wpływem prawdziwego wroga (wielkiego oka-potwora xD)

Kolejne dni kolejne wieści przynoszą, wieszczą o nowej piosenki gdyż taką właśnie X zapowiedzieli, będzie nosiła tytuł "Born to be free" i zostanie wykonana po raz pierwszy na festiwalu Lollapalooza w Chicago
Dodam, że do nowego utworu, będą kręcić klip w czerwcu (poza Japonią. Prawdopodobnie znowu w USA).
Wiadomo też iż na festiwalu Lollapalooza wystąpią ostatniego dnia (czyli 8 sierpnia), na jednej z głównych scen.
Poza tym znana już jest dokładna data koncertów na Yokohama Nissan Stadium. Odbędę się 14 i 15 sierpnia, czyli ledwie tydzień po Lollapalooza.

Pozdrawiam

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
2/6 X JAPAN czyli YOSHIKI i TOSHI wystąpią 4 lipca w Paryżu podczas Japan Expo 2010. 31 maja ogłosili oficjalnie za pośrednictwem wideo, że tegoż dnia dadzą mały akustyczny koncert w głównej sali koncertowej JE. Cóż miejmy nadzieje, ze tym razem wszystko pójdzie dobrze i fani tam będący będa mogli zobaczyc trzon X'a

Tydzień temu Yo przeszedł kolejny zabieg, tym razem ręki aby poprawić jej sprawność. Miejmy nadzieje, że wszystko przebiegło ok względem występu w Paryżu i albumu.

Pozdrawiam

Ideology evo:
Obraz
Misuzu Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Misuzu

Misuzu
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
YOSHIKI i SUGIZO będą gośćmi specjalnego tegorocznego Otakonu, znanego konwentu J-Music w USA. Odbędzie się on 30 lipca w Baltimore, na tydzień przed planowanym występem X'a na festiwalu Lollapalooza w Chicago.

http://www.otakon.com/guests_xj.asp

Aktualnie zespół przebywa w LA, gdzie w studio Yo trwają prace nagraniowe ich nowego, w całości anglojęzycznego albumu. Swoją droga powoli wątpie, czy do sierpnia się wyrobią, zwłaszcza że większość zespołów ogłasza plany związane z końcem lata, a u nich nadal cisza.......

Misuzu napisał(a):
hehe patrzcie na to. Obejrzyjcie sobie krótki filmik na dole. Od kiedy Yoshiki potrafi mówić po francusku? Podziwiam
Ale najlepszy jest Toshi jak odburknął coś tam na koniec xD Dżiwuze czy jakoś hehe
Wykuty tekst, myślę, że żaden z nas nie miałby problemu z nauczeniem się fragmentu wiadomości , zresztą Yo jest, albo przynajmniej stara się być człowiekiem światowym, więc musi wykazac sie tego typu wyskokami. Chcoiaz nie wiem, może jakoś tam umie, w końcu był w Paryzu niejednokrotnie.

Pozdrawiam

Ideology evo:
Obraz
Misuzu Kobieta
Nameczanin
Nameczanin
Misuzu
No mnie sie wydaje, ze jadnak umie. No bo co w takim razie dlaczego Toshi nie wyuczył sie jakiegos fragmentu tylko powiedział jedno słowo. Mógł tak samo zrobic jak Yo a nic sie nie odzywał xD

Misuzu
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Faktycznie TOSHI umie trochę po francusku ENDLESS RAIN po francusku xD --> http://www.youtube.com/watch?v=uNeGNAzRVu4

Niestety wyszło to tak sobie, gdyż ta piosenka najlepiej brzmi w oryginale i zmieniając to w jakikolwiek inny język wypada słabo o ile nie beznadziejnie.....

01.07.2010 w Los Angeles znów odbędą się zdjęcia przy udziale fanów, prawdopodobnie do "Born To Be Free" przy okazji jakiegoś przyjęcia fundacji YO w Nokia Club.

http://www.activeanime.com/html/content/view/6680/36/
http://www.jrocknation.com/

Ideology evo:
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Sorry, że kolejny post pod postem, ale natrafiłem na coś ciekawego, to chyba oficjalne co?

http://vimeo.com/12811012

choc głowy nie dam, ale wszystko się jakby zgadza

EDIT:

Ok, wszystko się zgadza, jest to oficjalne PV nowego Rusty Nail, choć audio mi trochę podpada. Ogólnie spodziewałem się czegoś więcej, ale nie jest źle, klip ma power.

jakby ktoś chciał pobrać http://www.megaupload.com/?d=GE9B1GIV jakośc na rawdę dobra.
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
KATZ napisał(a):
Ok, wszystko się zgadza, jest to oficjalne PV nowego Rusty Nail, choć audio mi trochę podpada. Ogólnie spodziewałem się czegoś więcej, ale nie jest źle, klip ma power.
A ja sądzę, że nie jest to ostateczna wersja nowego PV. Przypuszczam, że video zawiera tylko część scen z klipu. Jednak bardziej upewniła mnie ścieżka dźwiękowa. Nie dość, że po japońsku (a miało być po angielsku), to do tego z jakiegoś wykonania live.

Dobra, a teraz ważniejsza część wiadomości. Najnowszy utwór X JAPAN - "Born to be free". Wykonanie podczas party fundacji Yoshikiego (na potrzeby nowego PV więc z playbacku). Kręcone z tłumu, ale chociaż blisko sceny. Wrzaski niestety sporo zagłuszają, ale lepsze to niż nic:
http://www.youtube.com/watch?v=BXSkwZGrZ0Y

Pozdrawiam

EDIT:
Z lepszym audio
http://www.youtube.com/watch?v=BxqdnX-H1zA

Obraz
SUGIZO
Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 10, 11, 12  

Forum DB Nao » » » X JAPAN
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump