Z tego co wiem w tym głosowaniu jest też do wyboru ''nowa piosenka'' ?? xD
Wolisz wersję z "BLUE BLOOD" czy z singla ?
Na to też powędrował mój głos (: Zapewne i tak mało kto na to zagłosuje, bo zdaje mi się, że prym i tak będą wiodły te główne "hity" (choć to sformułowanie nie jest adekwatne).
Kamzek, wryję Ci się do pytania
Kamzo napisał(a):
Wykonania on live !
Chociaż mam cichą nadzieję, że "I.V" również zagrają.
Tak, jest to Koncert z HK, konkretnie z 17.01.09 koncert z 16 w drodze;)
P.S Pewnie Kamzo go juz widział z 5 razy, ale wrzucam tu, żeby obejrzeli ci co jeszcze nie sciągneli bo cos im nie idzie z torrentów
To my dear friends
There’s something I want to tell you: I, SUGIZO, am officially joining X JAPAN.
I know that you all have conflicting opinions about this,
but this decision is one that I finally arrived at after thinking about it
over and over since last year.
As YOSHIKI, the leader of X JAPAN said,
the main reason for getting the band back together is for the band’s aesthetic perfection –
in other words, to end things as beautifully as possible.
And until then, he said that he wanted to fulfill that long-held dream of worldwide success.
And I thought that, if one of biggest bands in the history of Japanese rock music needs
my help to fulfill its dreams, if my presence is necessary,
if there’s something I can do, then I am truly honored.
I came to this answer by opening myself as much as possible to feeling
what hide was wishing for from Heaven.
And so just like last year, I’m going to stand on stage with the members of X JAPAN,
and use my body to convey hide’s presence and his very breath.
That’s the reason for me to play with X JAPAN.
And at the same time, how can I accelerate my own sensibilities, my own expressions?
Can I evolve as a guitarist and a performer?
To me, this is also a fantastic chance to have many valuable experiences
and to learn all sorts of things.
There’s one more important thing to mention: the fact that no matter where I am,
my true home and the place I will return to is LUNA SEA.
No matter what roads I walk from now on, no matter how far I fly away,
LUNA SEA will always be where I belong.
As long as the five of us exist, LUNA SEA will never die.
When the time is right, I want for all of us to stand on stage together,
to proceed into the future as one.
This truth, our fate, our bonds, and the bonds we share with our fans…
nothing will ever change these things.
I think of this fact with great affection, and I am so very thankful as well.
I am in love with music itself and believe that music is what gives me life.
I want to give my body and soul up to making music, to go beyond the framework of genres,
the borders between countries, and the format known as a “band.”
It may be unprecedented, but I want to exist for this purpose alone.
Right now, X JAPAN requires SUGIZO as its sixth member,
and I want to respectfully fulfill their needs.
All I do is give myself up to the flow, to the music itself…
to pour all of myself into that one second. That’s all.
And just like before – no, even more than before –
I plan to devote myself heart and soul to my work as a solo artist,
as part of LUNA SEA, as a member of JUNO REACTOR,
and now as a member of X JAPAN.
And nothing would make me happier than if all my beloved fans
and friends were with me along the way.
With Love,
SUGIZO
Kamzek, wryję Ci się do pytania
Kamzo napisał(a):
Wykonania on live !
Dopuszczam tylko dwie podane przeze mnie opcje
2) Stab Me In The Back
wpis pochodzi z bloga Sugiego, na myspace, no cóż Sugizo witamy na pokładzie
Czyli bez niespodzianki. Mam nadzieję, że nie będzie się mieszał w kompozycje, bo jego solowa działalność mnie przeraża (nie bijcie).
Numer 4 to podobno nowy utwór (tytuł nie jest jeszcze na 100% pewny)
Co do Sugizo, to dobrze, że został oficjalnym członkiem, jest to przywilej z którego musi sobie zdawać sprawę,
i nie powinien ani przez chwile myśleć, że zajął miejsce hide gdyż on zawsze będzie miał swoje miejsce wśród serc fanów.
Co do jego współpracy z Luna Sea, to jeżeli by powrócili to możecie być spokojni. eX dają koncert raz na kilka miesięcy wiec Sugi nie był by ąż tak przepracowany
Pewny oto ona - JADE
http://www.youtube.com/watch?v=MDjxxKDMH5E
Na początek słów kilka o koncertach. Najlepiej będzie mi sie wypowiedzieć o koncercie z 03.05.09, gdyż...... oglądałem go live (przez Justin TV, jakość może średnia, ale live to live ), i osobiście uważam ze warto było wstać wczesnie by go obejrzeć. X dał czadu, zresztą jak zawsze, zaskoczyła mnie obecnosć wsród tłumu ludzi ''nieazjatów'' i to było ich całkiem sporo, możliwe ze tam mieszkających, ale też możliwe ze przyjechały zobaczyć swój ulubiony zespół .
Ważną zmiana która rzuciła się w oczy, to taka ze zespół jakby pogodził się ze gra już bez hide, fakt był obecny na telebimach i w zapowiedzi członków, ale solówki wykonuje już Pata, a nie tak jak było wcześniej, że leciało z telebimu
''Kurenai'' już także bez telebimowego wstępu, a z całkiem dobrze wykonanym pianinem Yoshikiego oraz skrzypcami Sugizo.
Co do Sugizo nie mam żadnych pretensji, zagrał dobrze, lecz wydawało mi się że kamery nie skupiały na nim wystarczającej uwagi, cóż musi jeszcze chłopak na to zapracować .
Co do nowej piosenki ''JADE'', jeżeli chodzi o tekst to w porządku, ale muzycznie to jakaś taka dziwna, jakby skrzyżowanie I.V. + Silent Jealousy, mocny wstęp inne chwyty gitarowe, a potem grane nastrojem ballady. Jednak utwór mi sie podoba i czekam na wersje studyjną.
http://xjapan.cyp.co.jp/bestalbum
Na tej stronie, trwa głosowanie utworów, które zostaną zamieszczone na albumie ''best of''
Chyba coś sobie wmawiasz. Najczęściej widać Yoshikiego i Toshiego. Co jest oczywiste, bo pierwszy jest liderem, a drugi wokalistą. SUGIZO (gdy jest na scenie) nie pojawia się wcale rzadziej niż Heath i Pata.
Nie rozumiem także co chcesz powiedzieć przez to, że "musi jeszcze na to zapracować". Niby na co? Może nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale SUGIZO jest jednym z najbardziej znanych rockowych muzyków w Japonii jak i poza jej granicami. Nie wspominając o tym, że od dawna zalicza się go do najlepszych japońskich gitarzystów.
o których wspominał Katz? Ci co widzieli koncert zauważą, że wielu z nich się nie bawiło, a wśród dziewczyn ciężko dostrzec jakąś "zwykłą". Prawie same ślicznotki. Dlaczego? Podobno zapłacono im żeby byli wśród publiczności V_V A tak, kamera często na nich najeżdża, żeby wszyscy zobaczyli jaki to X jest popularny za granicą (do tego fankami są "laseczki"). Czytałem nawet, że to obecnie dosyć popularny trend wśród wielu japońskich zespołów. I po co to? Przecież naprawdę mają wielu fanów za granicą, którzy z chęcią przyjechaliby na koncert i jeszcze dobrze się bawili oraz wspierali zespół.
A jak ktoś nie pamięta, to 30 maja grają w Tajpej na Tajwanie Fajnie, że będą grali na powietrzu.
http://i276.photobucket.com/albums/kk16/yoyo ... 743929.jpg
http://lnx.xradicaldreamers.net/xboards/inde ... &start=880
A to dzisiaj na lotnisku (nie wiem gdzie jest Toshi. Może przyleci później, albo już był na miejscu):
http://www.youtube.com/watch?v=fy73IyU27NU
http://www.youtube.com/watch?v=uz_wDGu_rxI
A chodziło mi o to, że był to jego debiut jako ''oficjalnego'' członka i kamery skupia na nim większą uwagę.
Nie znam sprawy, ale jężeli to prawda to rzeczywiście głupie. Skoro tak bardzo zależy im na ''białych'' fanach to niech ruszą tyłki do Europy lub Ameryki, stawiam że minimum będzie z 30000 wiary.
No to trzeba szukać jakichś transmisji w necie
Co do reszty sprzeczek, to po prostu mamy swoje różnice zdań. Ty od nich wymagasz, ja cieszę się że grają.