Forum Dragon Ball Nao

» [Problem] Bogowie w Buu

franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.145
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
GT to szit, i nim się nie kieruję w tym temacie. Pytanie jest proste- czy pod koniec serii Z w Buu grubym wciąż znajdowali się bogowie, a jeśli tak, to czy po usunięciu ich z niego zamienił by się na powrót w evil buu? Co o tym sądzicie i dlaczego.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.598
Plusy: 73
Nie było to w serii w ogóle wyjaśnione, ale po tym, że w ciele Buu tych Bogów "zamkniętych" w kokonach nigdy nie widziano (a pewnie wszystkie kokony znajdowały się w tym samym miejscu), można wnioskować, że ich tam już nie było. Być może zasymilowali się, w końcu przesiedzieli w nim milion lat.
A GT jest oficjalną serią, więc gdyby tam było wyjaśnienie, to by było oficjalne.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Gangez Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Tokugawa ]
Gangez
Dni na forum: 6.148
Plusy: 17
A ja myślę że był w nim bóg bo jakby nie było to by nie był chudy. Już nie mówię tu o tym czy byłby dobry czy zły bo na pewno dobry. Chodzi mi o to że ten tłuszcz nie jest znikąd

szczecin
konto usunięte
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4

Gangez napisał(a):
A ja myślę że był w nim bóg bo jakby nie było to by nie był chudy. Już nie mówię tu o tym czy byłby dobry czy zły bo na pewno dobry. Chodzi mi o to że ten tłuszcz nie jest znikąd
możliwe że tak jak Naoista mówi zasymilowali się, a tłuszczyk mu został
Popatrzcie też na to że nie było ich w Buu... a dlaczego? Bo może byli w grubym Buu! Widzieliśmy tylko wnętrze złego Buu a nie tego który wchłonął bogów ...

Albo byli w grubasku, ale nie widać ich w GT bo 1. umieszczeni są gdzie indziej niż Herkules 2. Błąd GT, zapomnieli 3. zasymilowali się
możliwe że to błąd i tyle
Nie wiadomo
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.598
Plusy: 73
Pamiętacie jak Buu się rozdzielił na tego złego, nie?
Wtedy więc niby w grubym byliby ci Bogowie. Gdyby ktoś ich stamtąd wyciągnął, w co miałby się zamienić? Zniknąłby? IMO dobro Kaioshina przeszło na całe ciało Buu, dlatego doszło do rozdzielenia ciała, a nie wyplucia kokonu.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.145
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
MO dobro Kaioshina przeszło na całe ciało Buu, dlatego doszło do rozdzielenia ciała, a nie wyplucia kokonu.
Tak, ale wyplute kokony były oddzielone od ciała buu ( buu gruby). Kaioshin stał się integralną częścią grubasa, tak jak gotenks, picollo i grubas tej formy buu do której wszedł vegetto. Zastanawiające jest również to że gdy gruby buu wypuścił z siebie złe emocje powstał evil buu a nie kid buu, ale może to wynikać z tego że Kaioshin był częścią organizmu buu, i nie można było go rozdzielić w ten sposób, więc powstała nowa forma.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"

Forum DB Nao » » » [Problem] Bogowie w Buu
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump