Chcę poruszyć temat zbliżających się wyborów do Parlamentu Europejskiego. Odbędą się one w UE w dniach 4-7 czerwca, w Polsce ostatniego dnia. Stąd kilka pytań. ;p Czy wybieracie się na wybory? Na kogo zagłosujecie, bądź zagłosowalibyście, gdybyście mieli możliwosć? Czy uważacie je za ważne dla Polski i Europy? Czy będziecie także śledzić wyniki w innych krajach? Czy wiążecie, z tymi wyborami i ich wynikiem, jakieś nadzieje?
Oczywiście nie może zabraknąć wyśmienitej zabawy, czyli ankiety.

Skróty:
KW - Komitet Wyborczy
KKW - Koalicyjny Komitet Wyborczy
KWW - Komitet Wyborczy Wyborców
Żeby nie było nieporozumień. To nie ja postawiłem UPR na pierwszym miejscu, tylko Państwowa Komisja Wyborcza. Dziękuję. ;p
Ja oczywiście oddaję głos na UPR, czego się zapewne spodziewaliście. W Europie liczęna dobre wyniki partii takich jak FPÖ i BZÖ w Austrii, UKIP w Wielkiej Brytanii, Moderata w Szwecji, Libertarische w Holandii etc. Sama idea demokracji nadaje siędo zużycia w toalecie, ale skoro taka możliwość istnieje, to uważam, że ważne jest dla Polski i Europy, by powstrzymać dalszy rozwój Unii Europejskiej. Jestem zmęczony, więc więcej napiszę jutro, w odpowiedzi na komentarze zostawione przez pozostałych userów, których zapewne nie będzie, więc to pierwszy i ostatni post.