Jest to historia o chłopaku (Luffy), którego marzeniem jest zostać piratem i wyruszyć na Grand Line w celu zdobycia legaendarnego "One Piece". Za młodu jeszcze zjada "Diabelski Owoc- Gum Gum", przez który stał się Człowiekiem Gumą
 . W swojej pirackiej podróży werbuje na swoją załogę nowych przyjaciół, m.in. Zoro (Łowca Piratów), czy Nami (Złodziejka aka Nawigator Łajby
. W swojej pirackiej podróży werbuje na swoją załogę nowych przyjaciół, m.in. Zoro (Łowca Piratów), czy Nami (Złodziejka aka Nawigator Łajby  ). Anime niestety nie oglądałem, lecz przeczytałem kilkanaście tomów mangi.
). Anime niestety nie oglądałem, lecz przeczytałem kilkanaście tomów mangi.
Świetny tytuł, więc nie dziwi mnie popularność tejże mangi.

29.03.2007, 22:31
29.03.2007, 22:31 

To Manga i Anime jest niesamowite, klimat piratów jest super, walki są świetne, a fabuła to cudo. Ja obejrzałem anime do 180 odcinka, ale potem zacząłem czytać mangę, gdyż nie chciało mi się dalej ściągać. I obaliłem całe i co tydzień czekam na nowy chapter.
 To Manga i Anime jest niesamowite, klimat piratów jest super, walki są świetne, a fabuła to cudo. Ja obejrzałem anime do 180 odcinka, ale potem zacząłem czytać mangę, gdyż nie chciało mi się dalej ściągać. I obaliłem całe i co tydzień czekam na nowy chapter.
 Prawdziwi przeciwnicy dopiero leżą przed załogą w dalszej podróży, wszyscy mają swoje marzenia do zrealizowania, na drodze stoi wielu Shichibukai. Przecież cała walka z Gecko Morią trwała ok. 20 chapterów. A w ostatnich 3 chapterach jeszcze stało się to co się stało (No Spoiler)...
  Prawdziwi przeciwnicy dopiero leżą przed załogą w dalszej podróży, wszyscy mają swoje marzenia do zrealizowania, na drodze stoi wielu Shichibukai. Przecież cała walka z Gecko Morią trwała ok. 20 chapterów. A w ostatnich 3 chapterach jeszcze stało się to co się stało (No Spoiler)...