Forum Dragon Ball Nao

» [J-rock] Luna Sea ocena: 10,00 (głosy: 2)110

Strony:   1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 22, 23, 24  

Twój ulubieniec?

Twój ulubieniec?
Ryuichi 34,78% 8 34,78%
Inoran 17,39% 4 17,39%
Sugizo 39,13% 9 39,13%
J 4,35% 1 4,35%
Shinya 4,35% 1 4,35%
Wszystkich głosów: 23
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.260
Plusy: 6
Kamzo napisał(a):
Mi to nawet przez myśl nie przeszło xD Ale dwa podobieństwa faktycznie są. Na okładce widać członków zespołu (to jak zostali pokazani), a całość jest w czerni i bieli. Więcej podobieństw nie widzę ^^ I jakby się uprzeć, to na pewno można znaleźć wiele okładek o zbliżonej koncepcji xD
Forma retuszy czy obróbki zdjęcia i umieszczenie zespołu w górnej części. Ale nie wieszczę plagiatu, broń Boże Takie podobieństwa się zdarzają.
No ale dół jest faktycznie zupełnie inny. Zupełnie czarny i z drzewem

Kamzo napisał(a):
Kilku osobom na pewno mogło nie przypaść do gustu, bo zawsze znajdzie się ktoś kto ma jakieś "ale". Jednak gwoli ścisłości, trzeba zaznaczyć, że pojawiło się tam kilka osób, narzekających na legalność video i wrzucanie nowego utworu jeszcze przed wydaniem koncertu na DVD (co widać w komentarzach pod nagraniem). Pewnie także i oni "minusowali".
Zapewne tak, więc poczekam na szybsze łącze i przesłucham.

A takich fanowskich nagrań jest sporo i nikt ich nie neguje

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.309
Plusy: 27
Bardziej to mi się z okładką "HEARt" by skojarzyło, po charakterystycznym zamgleniu, ale jak to Kamzo powiedział, na uparto można do kilku innych artów przyrównać^^

jakby ktoś chciał, to zgrałem samo audio
http://www.sendspace.pl/file/0588df458f38d38b0a9e28a

I ten koment mówi wszystko
Rock is all about breaking the rules, right?? Great Song.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.496
Plusy: 15

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Na oficjalnej stronie LUNA SEA, można posłuchać fragmentów trzech utworów (są to CHESS, SANDY TIME i BRANCH ROAD) z nadchodzącej płyty, która zawierać będzie nagrany na nowo materiał z pierwszego albumu grupy. Musze przyznać, że zaostrzyły mój apetyt i nie mogę doczekać się 16 marca
Zapraszam na www.lunasea.jp

Pozdrawiam!

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Na stronie Avexu z w/wymienioną ofertą albumu i DVD/Blu-ray zaktualizowała się zawartość wersji CD+DVD albumu, gdzie na tym drugim krążku widnieje teraz "SHADE - EXTREME CLIP", to będzie jakiś teledysk, czy jakaś kompilacja live owego utworu? bo wstępnie miał być dokument.

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Katz napisał(a):
o będzie jakiś teledysk, czy jakaś kompilacja live owego utworu?
Dowiemy się gdy album zostanie wydany.
A jeśli już przy tym jesteśmy, to na stronie LUNA SEA można posłuchać fragmentów jeszcze dwóch kolejnych utworów ("FATE" i "SHADE").
www.lunasea.jp

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Zapraszam ponownie na www.lunasea.jp, bo pojawiły się tam fragmenty jeszcze trzech, nagranych na nowo utworów (BLUE TRANSPARENCY 限りなく透明に近いブルー, MOON, PRECIOUS...).

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dzisiejsze wydarzenia w Japonii, głęboko mną wstrząsnęły. Od rana docierały do mnie różne informacje, więc gdy tylko mogłem, po powrocie do domu natychmiast sprawdziłem co z Lunatykami. Oto co znalazłem na twitterze:

SUGIZO: "I'm fine. Please don't worry about me guys!"
J: "I'm OK! I'm Fine! Thanx!"
RYUICHI: "the earthquake was awful! are everybody okay? please be careful since there are still some aftershock! I am fine"
LUNA SEA OFFICIAL: "All members are fine."

Trochę mnie to uspokoiło, ale w obliczu tych smutnych wydarzeń, ciężko z radością oczekiwać nadchodzącego albumu.

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Zainteresowani wiedzą, że nagrany na nowo album "LUNA SEA", ukazał się zgodnie z planem (czyli 16.03.2011). Można pomyśleć, że zaledwie kilka dni po katastrofie w Japonii, ale tak samo było z wieloma innymi wydawnictwami, które trafiły do sklepów tego dnia. Po prostu wszystko już było zapięte na ostatni guzik, i nie można było wycofać produktu ze sprzedaży. Pech chciał, że zbiegło się to z tymi smutnymi wydarzeniami. Przeniesiono za to na przyszłość płyty DVD i Blu-ray, które miały się pojawić 30 marca.
Mimo nie najlepszego czasu, album podczas pierwszego dnia sprzedaży zadebiutował na 5 miejscu listy Oricon. Jak dla mnie, jest genialny, i jest to póki co najlepsze wydawnictwo w tym roku!

Pozdrawiam

PS. W temacie z downloadem wrzuciłem już wersję w 320 kbps.

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.142
Kamzo napisał(a):
Jak dla mnie, jest genialny, i jest to póki co najlepsze wydawnictwo w tym roku!
Przemawia przez Ciebie prawdziwy fan LUNA SEA ,ale czy na pewno potrafisz być obiektywny w swej ocenie?Jak dla mnie jak zwykle w przypadku ponownie nagranych wersju starych piosenek bez szczególnego zachwytu. Zdecydowanie wolę pierwowzór. resztą z podobnymi schematami spotykałem się w przypadku Duel Jewel i "Revive" oraz PIERROT i ich "Dictators Circus~Kijutsuteki na Senritsu~",toteż odczucia mam podobne.Album LUNA SEA traktuje,tak jak w przypadku pozostałych dwóch wymienionych zespołów jako ciekawostkę,ale we wszystkich trzech przypadkach zdecydowanie preferuje pierwowzór.Tak więc od zachwytu jestem daleki.Za to z niecierpliwością czekam na zupełnie nowy materiał od Lunatyków.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Hayato napisał(a):
Przemawia przez Ciebie prawdziwy fan LUNA SEA ,ale czy na pewno potrafisz być obiektywny w swej ocenie?
Oczywiście, że jestem obiektywny i podtrzymuję moje zdanie ^^ Wczoraj, czyli w dniu, kiedy ukazał się album, przesłuchałem go dwa razy, dzisiaj uczyniłem to ponownie dwukrotnie, i właśnie leci po raz piąty, a ja wciąż jestem nim tak samo zachwycony ^^ Lunatycy ponownie udowodnili mi, że nie zawodzą.

Hayato napisał(a):
Jak dla mnie jak zwykle w przypadku ponownie nagranych wersju starych piosenek bez szczególnego zachwytu.
Pierwszy album LUNA SEA lubiłem i wcześniej, ale nowe nagrania, pokazały mi go z jeszcze innej, bardzo ciekawej strony. Świetne stare kompozycje, w nieco odmiennej aranżacji plus obecne umiejętności Lunatyków, nadały tej płycie zupełnie świeżego, wcześniej niedostrzegalnego wymiaru. O ile do tej pory wypowiadałem się pozytywnie o ich debiutanckim albumie, to teraz mam dla niego jeszcze więcej szacunku i podziwu. A wokal Ryuichiego? Nie brzmi już tak samo jak w 1991 roku, ani nawet tak jak na ostatnim krążku (LUNACY), jednak wciąż zachwyca w swojej nowej odsłonie.

Hayato napisał(a):
Zdecydowanie wolę pierwowzór. resztą z podobnymi schematami spotykałem się w przypadku Duel Jewel i "Revive" oraz PIERROT i ich "Dictators Circus~Kijutsuteki na Senritsu~",toteż odczucia mam podobne.
Ciekaw jestem co sądzisz o "evergreen anniversary edition" Ryuichiego, gdzie na pierwszej płycie znalazły się nagrane na nowo utwory z jego solowej działalności

Hayato napisał(a):
Za to z niecierpliwością czekam na zupełnie nowy materiał od Lunatyków.
Zważywszy na to co działo i dzieje się obecnie w Japonii, myślę, że nie nastąpi to szybko (niestety).

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Kamzo napisał(a):
Ciekaw jestem co sądzisz o "evergreen anniversary edition" Ryuichiego, gdzie na pierwszej płycie znalazły się nagrane na nowo utwory z jego solowej działalności
Wiedziałem,że o to zahaczysz. Cóż...stosunek mam do tego podobny jak w przypadku Lunatyków. Zdecydowanie wolę pierwowzór.Owszem ciekawie jest posłuchać sobie nowych wersji jego piosenek,ale zachwycony szczególnie nie jestem.

A co do LS,to musisz zrozumieć fanów. Po 10 latach opuszczonej kurtyny, fani są wygłodniali nowego materiału.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Shade - Extreme Clip
http://www.youtube.com/watch?v=BXU03zM50QI&f ... ideo_title
Nawet niezłe, choć momentami cieżko oglądać (strasznie epileptycznie skaczą sceny) czyli należy to traktowac jaka oficjalną PV'kę czy po prostu jako special?

w sumie link do całego DVD (dużo nie waży): http://www.megaupload.com/?d=8TAAJI96

Co do całego albumu, to tak jak u Kamza, album w nowej wersji ukazuje nowe właściwości lunatyków, których pierwowzór nie mógł ukazać i to właściwie tyle. O ile "TIME IS DEAD", "BLUE TRANSPARENCY" czy "PRECIOUS..." słucha się naprawdę fajnie, to "FATE" jest jakoś uboższe, wg. mnie oryginalne nagranie miało taki charakter ale ogólnie + dla nich za to, że jednak coś zrobili, a nie wydali kolejnej zwykłej reedycji.

Pozdrawiam

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Katz napisał(a):
Shade - Extreme Clip
http://www.youtube.com/watch?v=BXU03zM50QI&f ... ideo_title
Nawet niezłe, choć momentami cieżko oglądać (strasznie epileptycznie skaczą sceny) czyli należy to traktowac jaka oficjalną PV'kę czy po prostu jako special?
Myślę, że można traktować to jako oficjalne PV (wszak było dołączone do albumu, prawda?), a teledysk uważam za bardzo udany gdyż zostały wykorzystane jedynie nagrania z koncertu (i do tego głównie z wykonania "SHADE"). Tak więc pole do popisu było nieco ograniczone ^^

Do tego szykuje się nam chyba całkiem niedługo zupełnie nowy utwór. Lunatycy postanowili cały dochód z jego sprzedaży (pewnie będzie dostępny do ściągnięcia za odpowiednia opłatą) przeznaczyć na pomoc ofiarom trzęsienia ziemi i fali Tsunami.
Więcej tutaj:
http://www.facebook.com/notes/luna-sea-offic ... 2467104001

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Kilka świeżych niusów.

Po podsumowaniu sprzedaży z zeszłego tygodnia, album "LUNA SEA" wylądował na 7 miejscu listy Oricon. Wynik całkiem przyzwoity, zwłaszcza, że należy pamiętać, iż ukazał się w niezbyt sprzyjających okolicznościach.
Znana też jest nowa data wydania płyt DVD i Blu-ray (początkowo miały się ukazać 30 marca). Będzie to 13 kwietnia http://avexnet.or.jp/lunasea/news/reboot_dvd.html
Ostatnia wiadomość nawiązuje do mojego poprzedniego wpisu. Nowy utwór LUNA SEA, którego sprzedaż ma wspomóc finansowo poszkodowanych Japończyków, będzie nosił tytuł "PROMISED NIGHT". Lunatycy zagrali go już raz na koncercie 30.12.2010 roku.
http://natalie.mu/music/news/46704

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Jest już teaser nowego utworu LUNA SEA. Jego tytuł będzie jednak nieco inny, a na pewno krótszy. Panie i panowie, oto króciutki (niestety ^^') fragment pierwszego, zupełnie nowego utworu LS od ponad 10 lat.
"PROMISE"
http://www.youtube.com/watch?v=N_4yHOapqBk

Pozdrawiam

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
"PROMISE" jakoś bardziej pasuje na ich tytuł piosenki fajnie, że szykuje się nowy singiel, i w przeciwieństwie do "MARII" ten utwór zapowiada się na energiczny, ciekaw jestem czy był planowany na ten okres, czy tak samo z nich wyszło, aby po tragedii połączyć przyjemne z pożytecznym, no i ciekaw jestem czy będzie jakaś PV'ka promocyjna.

Ideology evo:
Obraz
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Ja tam nie będę wybrzydzał Katz i chętnie powitam wszystko, co wyjdzie spod szyldu Luna Sea. Mam nadzieję, że i "Maria" w końcu zostanie wydana. Póki co cieszy mnie wiadomość o wydaniu przez Lunatyków "Promise".Cóż...jako fan czekałem latami na nowy materiał od Luna Sea, i ta chwila w końcu nadeszła. Przyznam,że jestem tego powodu bardzo podekscytowany i nie mogę się doczekać premiery tego singla.

Pozdrawiam

Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Jutro wielki dzień dla fanów lunatyków, takich rasowych jak Kamzo i Hayato i takich niedawno "podłapanych" jak ja, a także dla wszystkich innych lubiących dobre granie z kraju kwitnącej wiśni albowiem to już jutro wychodzi nowy singiel

okładka:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sn ... 2959_n.jpg

a na oficjalnym myspace można posłuchać 50 sek. kawałka ^^
http://jp.myspace.com/lunasea

A teraz nieco zła wiadomość, gdyż ci co chcieli, usłyszeć "MARIĘ" w lepszej jakości beda musieli trochę poczekać, gdyż w opublikowanej oficjalnej setliscie DVD z grudniowego koncertu niestety jej nie ma...
http://avexnet.or.jp/lunasea/discography/

EDIT:

Time has come.. ^^ PROMISE --> http://www.multiupload.com/ABXZYGQUUY

Uwaga! komu się utwór spodoba i ma możliwości, to niech zakupi u jakiegoś źródła i w ten sposób wyrazi szacunek nie tylko dla zespołu, ale także dołoży cegiełke w pomocy Japończykom. 5 $ to nie majątek ;p czemu na japońskim Amazonie sa jakby 3 wersje do wyboru, za 200, 500 i 1000 yenów ?

EDIT 2:

A jakie wrażenia? cóż, jako ze ostatnio spodobało mi się najnowszy do dnia dzisiejszego utwór "LOVE SONG" to można wyczuć pewne różnice, po raz pierwszy jak odtworzyłem, to dziwny mi się wydawał głos RYUICHI'ego, ale pozniej już idzie sie przyzwyczaić, od strony muzycznej jest bardzo dobrze, gitary dają radę i solówka krótka SUGIZO także. Ogólnie utwór dynamiczny, lekki chyba lekko pochodzący pod pop. Ale jestem zadowolony i czekam na więcej^^

Ideology evo:
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Zapewne u większości jeszcze nie opadły emocje związane z nowym utworem, ale w najbliższym czasie lunatycy szykują kolejne wydawnictwo tym razem będzie to Live album "LUNA SEA 3D IN LOS ANGELES ORIGINAL SOUNDTRACK" będzie to zapis audio koncertu z 4 grudnia ubiegłego roku, który swą premierę będzie miał 1 czerwca, w tym okresie do kin trafi już w wizualnej formie koncert w tytułowej technice 3D (później zapewne trafi na DVD/Blu-ray). Nie wiem o co chodzi z bonusowym utworem, którym ma być "gravity", które i tak widnieje na oficjalnej set liście koncertu.

Ideology evo:
Obraz
Strony:   1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 22, 23, 24  

Forum DB Nao » » » [J-rock] Luna Sea
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump