od razu [ ort! ] ostrzegam ,że temat ten jest przeznaczony dla wtajemniczonych w świat DB.
1 rzecz nurtująca mnie, to Cyborgi z Przyszłości Trunksa.
Jak to możliwe, że Androidy zabiły (w przyszłości) Vegetę SSJ, Piccolo i innych wojowników, gdy będąc w przeszłości Vegeta walczył dosyć dobrze z #18 choć ponoć "nasze" cyborgi były silniejsze.
(Tom 30, str.87) wypowiedź Trunksa: "Oni...Oni nie są dokładnie tacy sami jak z mojej przyszłości... Aż tak silni nie byli... wprawdzie bezskutecznie, ale czasami byłem w stanie podejmować Walkę...".
Więc czemu Vegeta został Zabity przez ponoc "słabsze" cyborgi???
To proste. Vegeta z przyszłości był słapszy od Vegety z przeszłości, poniważ ten drugi wiedział o przybyciu androidów i się przygotował.
Jak to możliwe, że Androidy zabiły (w przyszłości) Vegetę SSJ, Piccolo i innych wojowników, gdy będąc w przeszłości Vegeta walczył dosyć dobrze z #18 choć ponoć "nasze" cyborgi były silniejsze.
Aha, więc ten Vegeta z przyszłosci żył sobie na Ziemi spokojnie i zbijał bąki??
Nie! moze masz w 1/4 racje że Vegeta z przyszłosci był słabszy ale to że trenował aby przewyższyc ssj Son Goku było pewne
Vegeta z naszej terażniejszosci trenował bo posiadał ogromną dumę sayańskego księcia a widocznie Vegeta z przyszłosci aż takiej nieposiadał. To jeszcze jeden dowód że przyszłosc według trunksa była inna.
(Tom 30, str.87) wypowiedź Trunksa: "Oni...Oni nie są dokładnie tacy sami jak z mojej przyszłości... Aż tak silni nie byli... wprawdzie bezskutecznie, ale czasami byłem w stanie podejmować Walkę...".
Więc czemu Vegeta został Zabity przez ponoc "słabsze" cyborgi???
Jak on mógł podbijac planety z innymi sayanami jak był tak słabym wojownikiem ??
2. Vegeta Ussj?
Tera z innej beczki - chodzi o Ussj. Na większości stron internetowych znajdziecie że poziom ten osiągneli F.Trunks i Goku. Coś jednak zauważyłem.
Cell (walka z Trunksem): "Taka przemiana dająca ci tylko zwiększenie siły do nikąd cię nie zaprowadzi... Głupcze..."
Trunks: "A więc to tak... Ojciec musiał to wyczuć i dlatego nie dokonywał przemiany... On wiedział czym to może się skończyć..."
Jak dla mnie Trunks mówi ,że Vegeta umiał wejść na poziom Ussj. Bo jak można coś "wyczuć" bez spróbowania tego. Szczególnie gdy "takie powiększenie" siły jak to stwierdził Cell - nie jest wcale trudne. Jak dla mnie Vegeta potrafił włączyć Ussj, a nie włączał tego poziomu ze względu na to że wiedział czym to się może skończyć. Czyżbym się mylił?
Tu sie nie zgadzam ze na wiekszosci stron pisze ze tylko Trunks i Goku poznali ten poziom. Mam chyba 30 stron i na kazdej pisze, ze poziom osiagneli w/w i VEGETA. A i ciekawostka, po wyjsciu z RAJSKIEGO PALACU Vegeta udal sie na walke z celem i tam ulegl transformacji (jego miesnie znacznie urosly!!)
To 6 to już gdybanie. Poza tym nie sadze zeby taki Death Ball oszczedzil Buu. i to zamknietego w kuli.
No niby tak, ale bu w kuli mial strasznie malo energii.
No niby tak, ale bu w kuli mial strasznie malo energii.
Goku w formie SSJ3 nie dał rady temu "słabemu" Buu....
Ja sam uważam że dostarczenie tej energii nie zmieniłoby (pomniejszyło) potęgi Buu aż tak derastycznie. Wcześniej napisałem przykład opierający się na ludziach. Tą sytuację przedstawiłbym jako walkę 5cio latka z dorosłym kulturystą, ale chorym na anginę (ewentualnie głodnym, lub zmęczonym). Myślę ,że energia Buu, obudzonego "bez dostarczenia" mocy, nie zmniejszyłaby się tak mocno by mógł jej jakkolwiek zagrozić Frizer.