Forum Dragon Ball Nao

» Zmiany w kontinuum czasoprzestrzennym w Android Sadze

gregor94 Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
gregor94
Dni na forum: 6.475
Czy mógłbym poznać dokładne informacje, co wpłynęło na tak daleko idące zmiany, które miały miejsce w naszym kontinuum czasoprzestrzennym, w przeciwieństwie do opowieści Mirai Trunksa??
Nie uwierzę, że to, iż Freezer i jego ojciec umarli 3 godziny wcześniej ma tak wielkie znaczenie.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.601
Plusy: 73
Jakie daleko idące zmiany?
Masz na myśli pojawienie się #19, #20 i #16? Bo innych wielkich różnic nie ma.

Że Freeza zginął 3 godziny wcześniej, to jest jedno, ale Trunks np. dał Goku lekarstwo, dzięki czemu ten nie zmarł na chorobę serca, a to już bardziej znacząca rzecz. Moim zdaniem te zmiany nie są wynikiem jakichś konkretnych działań, tylko sam fakt przeniesienia się Trunksa w czasie mógł je spowodować.
Przy czym np. zadaniem #16 było zlikwidowanie Goku, a skoro ten już nie żył, to jego byt nie miałby sensu, dlatego go w przyszłości nie było.

Zapraszam też do poniższego artykułu, ale tam raczej nie znajdziesz odpowiedzi na tak konkretne pytanie.
-> http://dbnao.net/teksty/alternatywna-przyszlosc

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
gregor94 Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
gregor94
Dni na forum: 6.475
Mam na myśli parę rzeczy:
Zauważ, że Goku zachorował później, niż w wymiarze Trunksa.
Dr Gero zbudował Dziewiętnastkę, by samemu stać się Androidem, co ma się nijak do podróży w czasie Trunksa, skoro Gero o nim nie wiedział.
Po prostu, tu nie ma powiązania, teoretycznie te wydarzenia nie powinny na siebie wpłynąć.
Dlaczego więc w jednym wymiarze Gero ufa Siedemnastce i Osiemnastce bardziej, skoro pozwala im zaatakować tę wyspę, a w innym wystrzega się ich używania jak ognia? Również różnią się one siłą między wymiarami.

A jest jeszcze jedna nieścisłość:
W przyszłości do której wraca Trunks po wszystkim jest rozdwojenie, w którym albo Cell zabija Trunksa, albo Trunks Cella.
I o ile ta druga sytuacja jest zrozumiała, bo Trunks chce zapobiec tej pierwszej, przez którą przeszłości pozmieniała się jeszcze bardziej, to fakt istnienia tej pierwszej jest dziwny.
Czyżby istniała taka wersja teraźniejszości, w której Team Z pokonuje ostatecznie Androidy, Cell się nie pojawia, a Trunks wraca nie aż tak silny i to powoduje jego porażkę? Musi, skoro Cell w ogóle cofa się w czasie i tworzy wersję trzecią teraźniejszości.
Mam na myśli, że istnieją w końcu trzy wersje kontinuum,a my mało wiemy o tej drugiej. Jak to powinno wyglądać, czy właśnie tak, jak wysuwam? Chodzi mi o to, jakie wydarzenia musiałyby nastąpić, by druga wersja kontinuum wyglądała tak, jak ją nieznacznie znamy.
A wracając jeszcze do wersji drugiej: jej istnienie implikuje jeszcze jedną wersję wydarzeń!
Skoro Cell się nie pojawia, to bohaterowie nie wiedzą, iż rośnie on sobie spokojnie w podziemiach laboratorium i na pewno wyjdzie on za 16 lat, tak jak to zrobił u Trunksa, tyle że wydarzenia miały zupełnie inny przebieg, nie można przewidzieć ich wyglądu, ale może spróbujmy.

Bardzo mnie też ciekawi, jak mogła wyglądać walka Goku i Freezera na Ziemi, która miała miejsca w wymiarach nr 2 i 3.

Żeby moje wywody wyglądały przejrzyście, ponumeruję wymiary:
1 - seria Z taka jaką znamy
2 - wymiar ze słabszym Trunksem, który ginie z ręki Cella, który przyleci do wymiaru 1
3 - wymiar Trunksa, w którym pokonuje Cella, a jego dalsze losy są trudne
4 - wymiar, w którym były zmienione Androidy, ale nie przyleciał Cell
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.601
Plusy: 73
Tak jak pisałem, na te zmiany nie miały bezpośredniego wpływu działania Mirai Trunksa czy też Cella. One po prostu wystąpiły. Że tam cyborgi miały taki charakter, a tam inny - nie sądzę, by na to było inne, konkretne wytłumaczenie.

Jeśli chodzi o podział, polecam przeczytać artykuł, który podałem, bo jest tam to opisane. Przy czym masz rację odnośnie tego czwartego wymiaru, którego w artykule brakuje. Brakuje pewnie dlatego, że te wydarzenia nigdy nie były pokazane, ani nawet wspomniane i to jest gdybanie, co tam się mogło dziać - ale on był.

Jest o tym sensowne info na angielskiej wiki:
-> http://dragonball.wikia.com/wiki/Alternate_t ... _4:_Unseen

Warto by było o tym kiedyś napisać na stronie (tylko nie ma komu). Dobrze, że poruszyłeś ten wątek.

gregor94 napisał(a):
2 - wymiar ze słabszym Trunksem, który ginie z ręki Cella, który przyleci do wymiaru 1
Można to po prostu nazywać analogicznie wymiarem/przyszłością Cella.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Forum DB Nao » » » Zmiany w kontinuum czasoprzestrzennym w Android Sadze
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump