Mateusz napisał(a):1. Próbowałeś kiedyś medytować? Jeśli tak/nie to czemu?
2. Sądzisz, że możliwa jest w niedalekiej przyszłości unia narodów słowiańskich?
3. Co sądzisz o ludziach, którzy pasjonują się BMX-ami, tzn. czynnie skaczą i te inne triki wykonują?
4. Wiara (w Istotę Wyższą) często pomaga Ci w życiu?
5. Czy Polak powinien być wiary chrześcijańskiej czy nie przeszkadzałoby Ci to, gdyby Muzułmanie czy ludzie innych wiar, mieszkający w Polsce nazywali się Polakami?
1. Nie. Nigdy mnie to nie idteresowało i nawet nie wyobrażam sobie, jak miałbym to robić.
2. Nie. Ale poniekąd czegoś takiego bym chciał, gdyż denerwuje mnie ta dzisiejsza westernizacja (dziś uważam to za zjawisko negatywne, choć taka prawdziwa westernizacja prawdziwym westem to by się przydała, ale prawdziwy west zdechł po I wojnie światowej) i traktowanie świata słowiańskiego jak intelektualnego zaścianka i miejsca taniej poruchawki, w którym jacyś Niemcy czy inni Francuzi próbują kozaczyć, dostają w mordę za owo kozaczenie od co bardziej ogarniętych chłopaków i wyżalają się potem w jakichś śmiesznych gazeciskach na zachodzie jaki to u nas panuje brud, syf, kiła, bieda, krętactwo a na ulicach same !?.
3. Mam jednego kolegę, który jeździ i go bardzo lubię. Znam go już 10 lat chyba i był moim pierwszym kolegą w nowej szkole, a nawet chodziliśmy 6 lat do klasy. Ale denerwuje mnie ich moda, wykrzywione do tyłu siodełka i te śmieszne trzymanie nóżek kiedy nie pedałują. I to że pod sklepem, gdzie sobie kupuje piwo, wódkę albo inny asortyment leżą te ich rowerki.
4. Nie, jakoś tego nie widzę.
5. Tak szczerze, to wolałbym Polaka muzułmanina niż narodowo innych i chrześcijan. Ale nie ma mowy o afirmacji ich religijnej odmienności, gospodarczych grantach, zasiłkach, przepraszaniu za krucjaty i innych zachodnich gównach. Bardzo lubię i cenię sobie jako człowieka Leszka Kaźmierczaka, który jest właśnie muzułmaninem.
Miyako napisał(a):1. Jaką części garderoby wkładasz jako pierwszą rano?
2. Co najbardziej przeszkadza Ci w Twojej pracy/szkole/uczelni, itd.?
3. Jakie jest Twoje ulubione danie z polskiej kuchni?
4. O czym od zawsze marzysz, ale wiesz, ze to nigdy się nie spełni?
5. Jak pokazujesz swoją indywidualność?
1. Spodnie/spodenki albo gacie.
2. To że ta banda neokomunistów zaprasza wrogów narodu i włazi im w dupę, a potem lansuje się na jakichś akademiach i immatrykulacjach, że dbają o rozwój intelektlany, naukowy i upowszechnienie wiedzy.
3. Prawdę mówiąc, to nie wiem. Nie jestem kuchennym wirtuozem i jedzenia też nie traktuję jako wielkiej dziedziny sztuki. Lubię polską kuchnię, choć nie dlatego że jest megawspaniała w moim mniemaniu, tylko dlatego że jem ją całe życie i mi jeszcze nie zbrzydła.
4. Lwów, Mińsk i Wilno przy Polsce oraz upowszechnienie polskości na wschodzie. Prawda jest taka, że polskość jako zjawisko historyczno-kulturowe jest na wymarciu z woli i ku uciesze samych Polaków. A ewentualne i całkiem popularne ostatnio inicjatywy narodowe są raczej przedśmiertnym wzdrygiem niż renesansem. Pociesza mnie jednak myśl o tym, że Niemcy, jako naród bardziej się szanujący, o ile nie wymrą wspólnie z nami, to wypomną swoim polskim przyjaciołom, że jednak nie są prawdziwymi Niemcami.
5. Nie wiem, jak widać.
1. Jaką masz receptę na to, by sobie radzić w warunkach polskiej gospodarki.
2. Czy jest inny racjonalny powód dla opuszczenia Polski prócz tego, że panuje tu rasizm, homofobia, antysemityzm a ludzie to same konserwatywne nieogary?
3. W jakiej wadze chodzi Grodzka?
4. Czy znasz portal konserwatyzm.pl i co o nim sądzisz?
5. Czy uważasz Mitta Romney'a za godnego reprezentanta partii republikańskiej?
Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD