Forum Dragon Ball Nao

» [Problem] Piccolo a Nail

bartulon Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 7.037
Ostrzeżenia: 1
Czy to możliwe że Piccolo i Nail byli braćmi?
Byli do siebie bardzo podobni z wyglądu,z charakteru nie bardzo...ale z upływem czasu Piccolo był bardziej podobny z charakteru do Naila.
Jeszcze po adaptacji Szatan Serduszko stał się dwa razy silniejszy wiec można przypuszczać że wcześniej ich siła była na równym poziomie...
Czy zatem możliwe że byli braćmi?Czy byli bardziej spokrewnieni?Czy łączyło ich coś więcej niż to że byli Nameczanami?

bartulon
VegatZ Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
VegatZ
Dni na forum: 7.044
a nie bylo przypadkiem tak ze wszyscy nameczanie byli dziecmi Saichoro ? [ chyba tak mial na imie ten wielki nameczanski staruch...] tylko nie pamietam jak to bylo przed wyniszczeniem planety Namek i wyslaniem Piccolo na ziemie... prosze o weryfikacjie mojej wypowiedzi jesli jest mylna

You seek a God to stand above you,
wrapping healing arms around you.
You'll find another God of pain,
a God of suffering and tears.
Avensus Mężczyzna
"Indestructible
Indestructible
[ Klan Asakura ]
Avensus
Dni na forum: 7.041
Plusy: 9
Nail i Piccolo nie byli chyba bracmi, ale wszystko jest mozliwe. Co do poziomow mocy to Nail miał 42tysiace jednosteka Piccolo to nie wiem, ale po fuzji z Nailem mial 800 tysiecy jednostek.

When music is the weapon, the sickness is the cure
'Love' is making a shot to the knees of a target 120 kilometers away using an Aratech sniper rifle with a tri-light scope
[i43.tinypic.com/33ojrxj.gif]
azi Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
azi
Dni na forum: 7.065
A ja jednak mysle ze byli bracmi A sachiro byl ojcem nowych nameczan po katastrofie

pulkarecordzz.phorum.pl
Kenshinek
Ziemianin
Ziemianin
Kenshinek
Dni na forum: 7.035
mozliwe to jest ze byli bracmi.. ee tam.. w ogóle [ ort! ] wszyscy nameczaninie to blizniaki;p sa tacy podobni.. wiec jest taka mozliwosc xD
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.255
Plusy: 1
Nie mogą być braćmi...powód?

Piccolo jr. był synem Piccolo Damiaio, drugiego Nameczanina, który przetrwał katastrofe na Nameck. Zanim Saichoro stał się "guru", ktoś inny rodził Nameczanów, w tym owego Saichoro i Piccolo Damaio (wel Wszechmogący a raczej ich całość). Nail był już dzieckiem Saichoro, więc nie może być bratem, raczej "bratankiem", ponieważ jego ociec był - bądź co bądź - bratem Damaio. Jeżeli Piccolo jr. uznamy za syna Damaio to Nail i Piccolo byli kuzynami...

Ale namieszałem, ale chyba mam troche racji.

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Hidden: 16.03.2006, 23:52
Vasson Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
Vasson
Dni na forum: 7.107
czy piccolo i nail byli bracmi mysle ze nie ale kto wie ale wiem na bank ze jak sie scalili to byli bracmi krwi

An nescis, mi fili, quantilla prudéntia mundus regatur? -Czyż nie wiesz, mój synu, jak mało trzeba rozumu do rządzenia światem?
Dai Kaiosama Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
[ Klan Takeda ]
Dai Kaiosama
Dni na forum: 7.055
Plusy: 2
Czy Piccolo i Nail byli braćmi?
Byli nimi tak samo jak Goku i Vegeta
Czyli mówiąc krótko- nie
Dlaczego??
Otóż niemal wszyscy żyjący Namecznie przyszli na świat po katastrofie klimatycznej, która nawiedziła te planetę.
Kataklizm ten przeżyło dwóch Nameczan. Byli to Piccolo(jeszcze przed rozdzieleniem) i Saicharo. Okoliczności przezycia Piccolo są jasne. Jak jednak przeżył Saicharo- nie wiem... Ale to akurat nie istotne dla naszego tematu
Na Ziemi Piccolo dokonuje rozdzielenia swojej osobowości na dwie- Piccolo Daimao i Piccolo, który staje się Kamim planety. W chwili śmierci Piccolo aimao na świat przychodzi jego syn- Ma Junior, który z czasem przyjmuje imie ojca- Piccolo.
TYm czaem na Namek Saicharo dokonał odbudowy populacji Nameczan, a jednym z jego dzieci był Nail.
W związku z tym, że nic nie sugeruje, aby Piccolo(ten pierwszy, przed rozdzieleniem) był synem Saicharo, to te ewentualność można odrzucić.
Zatem nie ma żadnych powodów by przypuszczać, że Nail i Piccolo(Ma Junior) byli braćmi. Jedyne co ich łaczyło to wspólna rasa/gatunek i nameczańska fuzja
Malik-al-Mulk Cwel Mężczyzna
Opiekun Nao Wiki
Opiekun Nao Wiki
[ Klan Kutang ]
Malik-al-Mulk Cwel
Dni na forum: 7.071
Ostrzeżenia: 3
zgadzam sie z daiem i szpanerem. nie mogli byc bracmi bo jak juz wczesniej zostalo powiedziane
nic nie sugeruje, aby Piccolo(ten pierwszy, przed rozdzieleniem) był synem Saicharo,
a
Saicharo dokonał odbudowy populacji Nameczan, a jednym z jego dzieci był Nail.
Pozdro songoten

Obraz
PALATIAL REGALIA
SSJ-ddkiller Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
SSJ-ddkiller
Dni na forum: 6.579
Zgadzam się z wypowiedzią VegatZ że Nail i Piccolo byli dziećmi Saichoro.
Nawet dede gdy bohaterowie byli na planecie namek mowił że jest jego 200
którymś synem...
Sądzę że wszyscy nameczanie byli braćmi
Pozdrawiam

@@@@@Dragon Ball@@@@@

walcz by zyskać Honor.
walcz by Awansować.
walcz by zostać wodziem.

@@@@@@@@@@
Dragon Ball
@@@@@@@@@@
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.579
Plusy: 73
SSJ-ddkiller napisał(a):
Zgadzam się z wypowiedzią VegatZ że Nail i Piccolo byli dziećmi Saichoro.
To przeczytaj prosze posta Dai Kaiosamy, i zweryfikuj swoje mylne poglady...

Od siebie dodam, ze oni nie mogli byc bracmi, skoro ojcem jednego byl Saichoro, a ojciec drugiego zginal od katastrofy ekologicznej. To chyba wystarczajacy dowod.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Mistrzu Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Mistrzu
Dni na forum: 7.186
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 2
Skąd: Kanzas City Upomnień: 666 +++Zażaleń: 666 ++++Obwinień: 666
Pan Admin napisał(a):
To chyba wystarczajacy dowod.
Myślę ,że zamiast tej wymiany poglądów, wystarczyło podać cytat z mangi, który nie tylko byłby ARGUMENTEM, ale i FAKTEM niezaprzeczalnym. Oto wypowiedź Wodza nameczan o Piccolo:
<manga tom 23, str 9>
"To dziecko Ślimka! Niesłuchane Nikt by nie przypuszczał, że taki malec szczęśliwie gdzieś wyląduje..."
Nail i Piccolo mieli różnych "ojców", co za tym nie byli braćmi. Koniec dywagacji. Jedyne nad czym można rozmawiać to dalsze korzenie.

Dai Kaiosama napisał(a):
Kataklizm ten przeżyło dwóch Nameczan.
Jak zwykle lubię się czepiać Dai ^^ Nie powiedziałeś ,że mówisz w kontekście mangi/anime. Ogólnikowo więc muszę uzupełnić. Pomimo ,że w oryginalnej japońskiej wersji filmu kinowego niektóre fakty się różnią, Lorda Sluga także należy włączyć do kategorii nameczan (ew. super nameczan).
Pozdrawiam serdecznie.

"Mądrość sycylijska: Usta skrępowanego człowieka,
z włączonym żelazkiem na piersiach, zawsze powiedzą prawdę"

"Życie to chytra sztuka.
Kiedy masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy"
"Każdy może obrazić boksera, ale nie każdy zdąży przeprosić"
Dark Mężczyzna
Kaiō
Kaiō
[ Klan Tokugawa ]

Dni na forum: 6.571
Plusy: 4
Ostrzeżenia: 6
Na to pytanie jest bardzo prosta i krótka odpowiedź, a mianowicie, mogli być jakoś zpokrewnieni, przecież obaj to Nameczanie, jedenego ojcem był PD, a drugiego Wódz Nameczan, więc nie mogli być braćmi.
( To by była już Moda na Sukces hehe
Vegeta_SSJ4 Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
Vegeta_SSJ4
Dni na forum: 5.950
Możliwe jest ze byli braćmi o ile to wódz Nameczan był ich wspólnym ojcem ale to nie jest możliwe bo Picollo powstał po pokonaniu złego Szatana Serduszko kiedy ten ostatkiem sił wypluł jaja z małym Picollo .Mogli zostać braćmi dopiero wtedy kiedy Picollo połączył się z Wszechmogącym bo on był niby częścią tego złego czyli mógłby wódz Nameczan być jego ojcem bo on jako jedyny przeżył katastrofę ekologiczną na Namek więc wychodzi na to ze po tych wszystkich łączeniach się wyszło to ze tak czy siak zostali braćmi.No tak mi się wydaję ale mogę się mylić zanadto

" ... Jest tylko jedna rzecz,w życiu ludzi,narodów i państw,która jest bezcenna:tą rzeczą jest Honor ... " - A dla Vegety Honor jest bezcenny
.:LuKasz:. Mężczyzna
Saiyanin
Saiyanin
.:LuKasz:.
Dni na forum: 5.957
Plusy: 1
bartulon napisał(a):
..ale z upływem czasu Piccolo był bardziej podobny z charakteru do Naila.
Myślę, że chodzi ci o to że Picollo stawał się dobry, to na pewno wynikało z tego jak połączył się z nailem , ale nie zapomnijmy że potem połączył się z wszechmogącym, co jeszcze bardziej zmieniło jego charakter ze złego na dobrego

A jeżeli chodzi o to czy byli braćmi ta myślę że nie , nie będe się rozpisywał dlaczego, ponieważ w powyższych postach jest to już napisane

DB RULEZ

[*]Andrzej Sapkowski
[*]Stephen King

Forum DB Nao » » » [Problem] Piccolo a Nail
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump