Mikołajki

» [Co gdyby] Czy SSJ było potrzebne?

lukoffic Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
lukoffic
Dni na forum: 626
Plusy: 1
Jak tak ogląda się DB to aż do sagi Namek jest ciekawie, potem jest saga Garlic Junior także mega ciekawa, ale potem już SSJ tylko.
Niby jakieś tam potwory nowe są, nowe pomysły, ale itak SSJ tylko się liczy, nikt nie ma tu złudzeń co do tego. Tylko SSJ i tyle.
A wcześniej tak jakoś ciekawe to wszystko było, z zaciekawieniem człowiek oglądał.
Czy naprawdę było potrzebne te całe SSJ?
Dla mnie Songo mógł zabić Freezera tą Genki Damą i szczęśliwie cała paczka wróciła by do domu.
I tego właśnie oczekiwałem i się cieszyłem jak to pierwszy raz oglądałem, że wreszcie koniec i do domu wracają.
No ale nie, jak na złość tak się nie stało.
Co wy o tym myślicie? To luźna dyskusja bez narzucania nikomu swoich myśli.
Zycie_Oddzielne
Wojownik
Wojownik

Dni na forum: 269
A nie jest c

Ten post był edytowany 1 raz, ostatnio zmieniony przez Zycie_Oddzielne: 10.09.2024, 0:16
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 5.965
Plusy: 7
Zycie_Oddzielne napisał(a):
A nie jest czasem tak, że rysując sagę Namek, Toriyama chciał zakończyć DB
Kanenshuu rozprawiło się z tym tematem tutaj.

Toriyama obrał taką a nie inną drogę, transformacje fajna rzecz. Gokū od początku spotykał mocarzy i stawał się od nich lepszy, Muten Rōshi, Generał Blue, Tao Pai Pai, Būyon, Karin, Popo, Bóg, Piccolo, Raditz, Vegeta itp. Wraz z nadejściem Saiyan seria zmieniła formę z przygodowo-magicznej ze sztukami walki, na mordobitkę z elementami przygody. Handluj z tym.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
lukoffic Mężczyzna
Nameczanin
Nameczanin
lukoffic
Dni na forum: 626
Plusy: 1
Zycie_Oddzielne napisał(a):
A nie jest czasem tak, że rysując sagę Namek, Toriyama chciał zakończyć DB i dlatego tak pociągnął fabułę; tak kiedyś słyszałem, ale nie wiem, ile jest w tym prawdy? z perspektywy całości SSJ traci sens, kiedy młody Goten transformuje się z taką łatwością, jak młody Goku nauczył się kamehameha.
SSJ wogle nie było potrzebne, w pewnym sensie zabiło serie. Podobnie jak w prawdziwym życiu. My nie chcemy widzieć czarów, innego koloru włosów, tylko ludzi którzy zdolni są w danej chwili do rzeczy niewyobrażalnych, kiedy ktoś im krzywdzi bliskich. Chodzi o emocje, o uczucia. Chcemy sprawiedliwości, chcemy śmierci bydlaka który krzywdzi naszych bliskich, nie potrzebujemy do tego święcących włosów, a oderwania łba śmieciowi który dopuścił się zła na naszych bliskich. Wiemy dobrze, że w tym świecie nie możemy tego doświadczyć, bo tutaj króluje zło, i dlatego DB było fantastyczne.
Xeogran Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Xeogran
Dni na forum: 2.169
Raczej SSJ był potrzebny. Vegeta przeżył Genki Damę a wielki imperator kosmosu Freezer miałby od tego zginąć. Wg. mnie fajnie że wprowadzili, pierwsza seria DB jest od tego żeby się zrelaksować bez transformacji, ale Z-tka fajnie się wyróżnia tym że wprowadza nowy styl wzmocnienia swojej siły.

Poza tym dzięki temu świat DB jest bardziej zróżnicowany, jest więcej postaci do gier, figurek itd. Tak by był tylko jeden Goku, jeden Gohan itd.

A z mojej własnej opinii, Gohan SSJ2 absolutnie był warty istnienia przemian

Forum DB Nao » » » [Co gdyby] Czy SSJ było potrzebne?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump