Forum Dragon Ball Nao

» Merida Waleczna / Brave (2012)

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.803
Plusy: 73
Tegoroczny film Disneya (animacja od Pixara), jeszcze w kinach.

Doskonała łuczniczka Merida jest porywczą córką króla Fergusa i królowej Elinor. Niezależna i zdecydowana iść własną drogą, postępuje wbrew prastarym zwyczajom, narażając się na krytykę rodziców i dworu. Czyny księżniczki przypadkowo sprowadzają na królestwo chaos i zniszczenie. Merida musi się spieszyć, aby odwrócić skutki spowodowanych przez siebie zdarzeń. U kresu tej podróży ma odkryć znaczenie waleczności i swoje prawdziwe powołanie.

Animacja na wysokim poziomie, główny bohaterka nietuzinkowa, ale fabuła prosta i ostatecznie film pozostawił u mnie niedosyt.

Regulamin Forum | Cytaty z anime | MAL · IG | Twitter · YT
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.907
Plusy: 10
No prosta, trzeba bylo cofnac zaklecie. Mi sie podobal, byl zabawny i animacja tez mi sie bardzo podobala.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Kameoka
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 5
Film, którego zwiastun zdawał się wskazywać, że główna bohaterka ma mnóstwo przygód, odwiedza dalekie krainy, ma styczność z magią i ogólnie jest w mocno baśniowym świecie przedstawionym przypominającym filmy Miyazaki'ego, a tymczasem podczas oglądania okazuje się, że film oferuje widzom coś całkiem innego. W dodatku w dużej mierze znanego i pokazywanego już we wcześniejszych filmach Disneya. Animacja jest ładna, parę zabawnych momentów było, jednak ogólnie, film nie zachwyca. Raczej rozczarowuje. Wspomniany przez przedmówcę "niedosyt" to IMHO grube niedopowiedzenie. Po premierze byłem na tym w kinie, i nie oglądałem tego filmu ponownie. I nie zamierzam oglądać.

Forum DB Nao » » » » Merida Waleczna / Brave (2012)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump