Urodziny Gyūmaō

» LEGO - pierwszy oficjalny set w 2026 roku?

Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.630
Plusy: 27
Ptaszki na YouTube i innych stronach ćwierkają, że w tym roku, a konkretnie w listopadzie ma się pojawić pierwszy oficjalny zestaw na licencji DB z pod szyldu duńskiej firmy. Podobno ma to być Shenron.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.578
Plusy: 1

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.481
Plusy: 11
Hidden, rozpada się fest? Ja mam do lego i chińczoli kompresor, najlepszy na „odkurzanie” klocków.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Hidden Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
Hidden
Dni na forum: 7.578
Plusy: 1
Jak nie ruszasz to nie. Ale po 2 latach cały stojak się rozklekotał. Niemniej smok nadal stoi na nim, choć opada niżej.
Kompresorem to by go chyba jednak zmiotło z planszy. xD Te klocki są takie, że składajac korpus zakrwawiłem sobie paznokcie, a z kolei dolna szczęka, rogi czy ręce odpadają czasem przy byle dotknięciu (wymyślono słaby sposób łączenia).
Ogółem myślałem, że będzie masa dobrej zabawy, a było to nużące (bo 85% pracy to korpus) i trochę bolesne. Choć wciąż uważam, że tak ogólnie wygląda super. I kosztował ledwo 120 zł.

Akira Toriyama 1955 - 2024
Obraz
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.481
Plusy: 11
Hidden, czyli typowe klocki do wsadzenia do gabloty i współczynnik bawialności 1 w stustopniowej skali. Z Kitajcami trzeba uważać, bo tam nie ma żadnej kontroli jakości. Wśród „aliexpresowych” producentów jest paru, którzy naprawdę co raz lepiej sobie radzą, momentami przebijając Duńczyka w pojedynczych wypuszczkach, np. firma Sembo czy czasem Enlighten. Z Dragon Balla à la lego to jednak tylko figurki kupowałem, polecam firmy Kopf, WM Blocks i Hobby Brick, chyba Xinh, Decool, Koruit i Pogo są też znośne, ale dawno nie kupowałem nic.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » LEGO - pierwszy oficjalny set w 2026 roku?
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump