Forum Dragon Ball Nao

» [Anime] Dragon Ball Super - nowa seria ocena: 10,00 (głosy: 4)110

Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 58, 59, 60  
Ovin
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 3.850
Jeszcze nie koniecznie jest to alternatywna wersja.

Ta scena Billsem jak niszczy planete mogła być zanim poszedł spać. A później ta scena z Kaioshinami mogła być jak już po tych 39 latach się obudził Bills - ta sama scena jak w BoG.

Być może filmy w formie reżyserskiej - w tv u nich leciał BoG, to teraz zrobią w formie odcinkowej, tak samo później z RoF.

Gdzieś czytalem, że aktor grajacy głos Freezera będzie w DBS - co tez może potwierdzać to co wyżej napisałem.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.308
Plusy: 27
I teraz człowiek już naprawdę nic nie wie, niby akcja po BoG i po FnF a tymczasem znowu Beerus pitoli o śnie i tajemniczym Saiyaninie :F....

Motyw pracującego Goku mi się podoba, to taka analogia do I generacji fanów DBZ, którzy już dorośli i też pracują więc Goku też dorósł mentalnie i przemógł się do pracy.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Dni na forum: 3.704
Najlepsze bylo to jak Goku poucza Gotena, aby uwazal na jego traktor, a po chwili rzuca go i rozwala
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.580
Plusy: 73
Ovin napisał(a):
A później ta scena z Kaioshinami mogła być jak już po tych 39 latach się obudził Bills - ta sama scena jak w BoG.
No właśnie nie ta sama scena, dlatego wygląda to na alternatywną historię. Krótko mówiąc, to samo, ale inaczej.

Ovin napisał(a):
Gdzieś czytalem, że aktor grajacy głos Freezera będzie w DBS
W internecie dużo piszą.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Ovin
Nameczanin
Nameczanin

Shounen napisał(a):
No właśnie nie ta sama scena, dlatego wygląda to na alternatywną historię. Krótko mówiąc, to samo, ale inaczej.
Może inaczej, nie identyczna, ale w BoG było to podobnie, też zwrócili uwagę, że się przebudził, ciekawe jak to będzie w anime. Mogą zmienić też troszkę te walki potem, ale i tak sens jest taki sam, tylko wtedy z innej perspektywy lub troszkę inaczej, ale podobnie, czyli walcza i pod koniec Bills mówi mu to samo, że jest tych 12 Wszechświatów.
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
A moze bedzie pokazana ta walka, ale w skrócie.
kinichi
Full Power SSJ
Full Power SSJ
kinichi
Dni na forum: 6.587
Plusy: 12
W polowie (jak nie więcej) filmów mieliśmy analogię do serii - "podobni" przeciwnicy o zbliżonych poziomach mocy, nowa przemiana bohaterów w innej odsłonie...

Być może tu szykuje się to samo, ale tym razem piersze powstały filmy
Jednak jest duża różnica - "wróg" jest TEN SAM - Birusu, może przynajmniej lepiej rozwiną wątek Boskiego-Super-Saiyanina.

Nowości od grupy DBmangi
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Ale co jak co, Beerus na razie lepiej się prezentuje w tym krótkim chapterze jak w całym BoG gdzie już od amego początku był komiczny. tutaj sztywna scenka gdzie chcieli go otruć i bam rozwalił cała planetę nie kichając przy tym.

Coś mi z tym snem nie gra, być może BoG było tak naprawdę snem Beerusa? ; o

Ideology evo:
Obraz
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Jesli akcja w anime, inaczej potoczy się niż w tych kinowkach, to nie będę zdziwiony.
Jeszcze nie widzialem czegos takiego, aby obejrzec anime trzeba by najpierw znac dane kinowki...
A tym bardziej, ze DBS wychodzi manga, a z tego co wiem mangi nowych kinowek nie bylo, chyba tylko dwa rozdzialy... Wiec dla tych czytajacych nie mialo by to wszystko sensu.
Diablo2020 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diablo2020
Dni na forum: 3.697
Witam.

Moim zdaniem nie ma co sugerować się mangą DBS, mimo, że jest ona na podstawie nowego anime, to będzie wychodzić, nie co tydzień jak anime, a raz w miesiącu.

Więc można wywnioskować, że to manga może być alternatywą do filmów, BoG, RoF i DBS.

Możliwe, że pojawią się jakieś nawiązania do nowej serii i to w dużym stopniu, ale też pewnie będą chcieli pokazać w mandze wydarzenia z obu filmów, tylko, że z innej perspektywy i być może trochę inaczej.

Dlatego uważam, że mangę będzie można czytać, ale nie przywiązywać do niej większej wagi względem anime.

Nawet w pierwszym zwiastunie [1 odcinka, co do tego nie ma wątpliwości] , wszystko jest pokazane inaczej, na przykład, w mandze nie ma Trunksa, Piccolo, Gohana ani Videl, nie wspominając już o Vegecie i też jeżeli naprawdę 1 odcinek DBS byłby 1:1 z mangą, to by było trochę do ... i zrobił by się z tego taki ONE PIECE, choć nie mam nic do tej serii, ale od jakiegoś czasu robią 1 odcinek anime z 1 rozdziału mangi, a nawet zdarzało się, że z 1 rozdziału robili po 2 odcinki, ale wracając do tematu DBS, wątpię, żeby 1 rozdział mangi pokrywał się w 100% z anime.

Też jestem ciekaw jednej rzeczy.

Zastanawia mnie wątek z bratem Vegety, bo w filmie BoG, było o nim wspomniane i ciekawe czy pojawi się też w DBS.

Pozdrawiam
kinichi
Full Power SSJ
Full Power SSJ
kinichi
Dni na forum: 6.587
Plusy: 12
Sorry ale z tego 1 chaptera, raptem kilkustronicowego, można zrobić 5 minut anime max więc to oczywiste, że to miała być ledwie reklama nowej serii Na pewno w 1 odcinku anime zobaczymy dużo więcej niż 7 minutową orkę na roli, 5 minutową ucztę itd

Nowości od grupy DBmangi
Diablo2020 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diablo2020
Dokładnie.

Dlatego uważam, że manga będzie w jakiś sposób alternatywą do anime i kinówek, ale na to będzie trzeba poczekać do przyszłego miesiąca na kolejny rozdział.

Bo do tego czasu będzie chyba z 4 odcinki.

A co do anime, to pewnie będzie tak, że kilka 1 odcinków będzie się działo, przed BoG, i pokażą w nich prawdopodobnie ślub Gohana z Videl, i może walkę z jakimś tam przeciwnikiem, potem pewnie przeskoczą od razu do wydarzeń po BoG a przed RoF, i będzie walka z tym bogiem zniszczenia co jest na plakacie, chociaż to już wydaje się być rozbieżne z filmami.

Bo w BoG, Beerus obudził się po 39 latach, a tutaj mamy, że idzie dopiero spać, czyli, albo powstanie w serii alternatywa do wydarzeń z BoG i skasują z kanonu ten film, albo jakoś to sensownie wytłumaczą.

A co do RoF, niby pod koniec poprzedniej kinówki, Beerus mówi Whis'owi, by obudził go po 3 latach.
I jak to się ma do 15 filmu DBZ, nie wiadomo.

No chyba, że obudził się przed upływem czasu, na skutek treningu Goku i Vegety u Whis'a, co w sumie jest możliwe, bo Pan w tym filmie ma roczek.

Tak więc, albo dostaniemy alternatywę do wydarzeń w obu filmach, albo to rozsądnie wytłumaczą, ale skłaniam się ku alternatywnej wersji.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Diablo2020 napisał(a):
Bo w BoG, Beerus obudził się po 39 latach, a tutaj mamy, że idzie dopiero spać
Idzie spać? A w którym kadrze tak powiedział? Uważam, że też musiał niedawno wstać, skoro nawija o tym swoim śnie.

Diablo2020 napisał(a):
A co do anime, to pewnie będzie tak, że kilka 1 odcinków będzie się działo, przed BoG, i pokażą w nich prawdopodobnie ślub Gohana z Videl, i może walkę z jakimś tam przeciwnikiem, potem pewnie przeskoczą od razu do wydarzeń po BoG a przed RoF, i będzie walka z tym bogiem zniszczenia co jest na plakacie, chociaż to już wydaje się być rozbieżne z filmami.
Raczej nie będą przeskakiwać, tylko "napiszą" BoG na nowo - to jest właśnie sedno sprawy. Tylko tu jest kłopot, bo skoro nowe postacie zostały już zaprezentowane, to można sądzić, że pojawią się wcześniej, a nie dopiero po wielu odcinkach.

Diablo2020 Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diablo2020
Czyli, możliwe jest że Beerus, wpadnie na wesele do Gohana, a nie na urodziny Bulmy .

Będzie ciekawie, tylko, że walka trwała by góra z 5 odcinków... więcej było by przesadą.
Ovin
Nameczanin
Nameczanin

Shounen napisał(a):
Tylko tu jest kłopot, bo skoro nowe postacie zostały już zaprezentowane, to można sądzić, że pojawią się wcześniej, a nie dopiero po wielu odcinkach.
Od razu po tym tym jak Whis i Bills powrócili - i Bills miał spać w końcówe w BoG, to mogli mieć gości - te 2 nowe postacie.

Diablo2020 napisał(a):
Czyli, możliwe jest że Beerus, wpadnie na wesele do Gohana, a nie na urodziny Bulmy .
Raczej aż tak tego nie zmienią. Uważam, że będzie podobnie jak w BoG, może troszkę zmienią i wydłużą te walki.
Diamante Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Diamante
Ale to jest glupie ogladac znowu walke z tym samym przeciwnikiem.
Wolal bym aby juz wszedl na pierwszy plan ten gruby kot.
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Będą przez 100 odcinków tłuc grubego Beerusa w końcu to też jakiś Bóg więc nie ma lekko ; o

Ideology evo:
Obraz
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Chester napisał(a):
Wolal bym aby juz wszedl na pierwszy plan ten gruby kot.
Teraz w co drugim anime robią coś takiego. Ma to plusy i minusy. Tylko że przeważnie w kolejności seria (dłuższa) -> film (streszczenie).

Moje przypuszczenie jest takie, że to początkowo faktycznie będzie BoG na nowo, potem może nowa fabuła, następnie FnF i dalej w długą, aż pomysły się skończą. O ile tylko całość nie skończy się na tym grubasie, a za 2 lata kolejny film.

Ovin
Nameczanin
Nameczanin

Shounen napisał(a):
a za 2 lata kolejny film.
To może wtedy ten film byłby wprowadzeniem do wydarzeń w anime po 28 turnieju, ale wtedy albo nowa seria po DBS, albo jeszcze w tej serii DBS.

Może później wydłużą te 100 odcinków - i tak to jest jeszcze nie oficjalna informacja. Ale myśle, że oni suguerują, że tyle zrobią, a jak będzie w rzeczywistości dowiemy się. Mam nadzieje, że więcej.
Kenji Harima Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Kenji Harima
Dni na forum: 3.649
Założyłem specjalnie konto żeby wypowiedzieć się w tej kwestii...

Szczerze powiedziawszy rozwiązania w stylu "Multiverse" z Ziemiami 1,2,3... 1412390438 czy X zalatuje mocno DC czy innym Marvelem.

Liczyłem na jakiś bardziej sensowny i logiczny powrót serii aniżeli kombinacje pomiędzy wymiarami. Podróże w czasie wykonywane przez Trunska były mocnym przegięciem, a podejrzewam, że jego postać wróci do łask... Kto oglądał "Ressurection of F" ten wie skąd taki dość realny wniosek. Zresztą tam już otwarto tę furtkę tzn. na rozwiązania rodem z amerykańskich komiksów ... Brak oryginalności.

Shounen napisał(a):
To najpierw Vegeta musiałby się jej nauczyć. Wyobrażacie to sobie? Jeszcze "straszniejsze" niż taniec w BoG. W starym filmie i w serii GT ją wykonuje, ale uważam, że to się kupy nie trzyma.

Nie nastawiałbym się na to, że seria spełni te popularne oczekiwania fanów, tj. nowe fuzje, SSJ3, wielki powrót Tenshinhana czy choćby Piccolo.
A widzisz, Piccolo powinien wrócić do łask. Dlaczego? Ponieważ koniec końców przedstawiciel notabene chyba najsilniejszy pod względem bojowym w całej ich historii, rasy, która ma zdolność tworzenia artefaktów przywracających materię np. martwe istoty, zniszczone ciała niebieskie powinien posiadać w sobie boski pierwiastek... Dla mnie to oczywista oczywistość. To nie tak, że jestem jakimś wielkim fanem Piccolo tylko uważam że z logicznego punktu widzenia w uniwersum DB Nameczanie są dość kluczową i ekskluzywną rasą. Po niedawnym odświeżeniu Dragon Balla doszedłem do wniosku, że Piccolo, gdyby był w stanie przekonać pozostałych Nameczan do fuzji byłby prawdopodobnie najpotężniejszym bytem w tej serii.

Nigdzie w mandze czy anime nie pada stwierdzenie, że fuzja nameczańska jest w jakiś sposób ograniczona, szczegół jedynie dotyczy wojowników, a "wynalazców". Ot kosztem jest utrata własnej indywidualności.

Robienie na siłę z Saiyan obrońców Wszechświata jest nawet nie tyle co naciąganym rozwiązaniem tylko... dziecinnym i to mocno. Z tego też względu NOWE DB nie dojdzie do poziomu poważnych shonenów czy chociażby dawnego, ponieważ najnowsze filmy kinowe pokazały dobitnie w jaką stronę to zmierza. Finałową walką w BoG byłem mocno... rozczarowany? WTF? Gdzie był dramat? Dlaczego tyle efektów komputerowych zamiast starej dobrej animacji? Dlaczego kończyny wydłużają się nienaturalnie tak jak w współczesnych produkcjach? Dlaczego tak mało brutalności? To jeszcze przeprowadźmy redukcję głównych bohaterów, bo za dużo tej masy mięśniowej mają, muszę być bliżej współczesnych-zniewieściałych standardów.
Ups chyba wykrakałem.

Na szczęście w RoF twórcy poszli po rozum do głowy: więcej szczegółów, więcej dramatu, więcej krwi, lepsza choreografia walk, więcej brutalności, przez moment poczułem się jakbym oglądał stare dobre DB aż do końcówki... Finału nawet nie chcę spoilerować bo to woła o pomstę do nieba. Kto widział ten wie. Kretynizm totalny.

Dla mnie ostatnia seria będzie raczej strzałem stopę i podkopie wszystko to, co było dobrego w DB jeśli będzie reprezentować takie coś jak ostatnie filmy.

To nie tak, że się "zestarzałem na DB" bo obiektywnie patrząc na "znienawidzone" DBGT to pierwsza seria naprawdę nie była taka zła. Miała chyba nawet więcej sensu niż te dwa filmy. Ba, nawet więcej niż cała Android i Cell Saga Zgodzę się, że pomysł z dodatkowymi smoczymi kulami stworzonymi przez Kami przed rozłączeniem z Piccolo był przegięciem, ale sama podróż w kosmosie czy w końcu główny wróg Bebi były więcej niż dobre. W końcu majestatyczny wróg z dobrą genezą -> ostatni przedstawiciel rasy wybitej przez Saiyan: Tsuful poszukujący zemsty i który wykorzystuje innych do swoich celów w dość brutalny, ale inteligentny sposób. Dla mnie elegancko, tego nie było, w końcu przeciwnik, który używa głowy. Nawet przez moment pojawiły się takie emocje (przynajmniej u mnie) jak w Frieza Saga kiedy wydawało się, że to już koniec, że już wszystko stracone, kiedy jeszcze nie było sytuacji "Nawet jeśli zginiemy to pomogą nam smocze kule!, chociaż ta druga sentencja zapewne w części "Super" zostanie zamieniona na "Nawet jeśli zginiemy i nie pomogą nam smocze kule to... cofniemy się w czasie!" _^_

Wylałem żale, jestem zadowolony i liczę na jakąś polemikę w kwestii Piccolo.
Strony:   1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 58, 59, 60  

Forum DB Nao » » » [Anime] Dragon Ball Super - nowa seria
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump