Rok 2015 :: Start serii "Dragon Ball Super" (10 lat temu)

» [J-rock] Luna Sea ocena: 10,00 (głosy: 2)110

Strony:   1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  

Twój ulubieniec?

Twój ulubieniec?
Ryuichi 34,78% 8 34,78%
Inoran 17,39% 4 17,39%
Sugizo 39,13% 9 39,13%
J 4,35% 1 4,35%
Shinya 4,35% 1 4,35%
Wszystkich głosów: 23
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Dni na forum: 7.512
Plusy: 15
Jak dla mnie, to póki co muzyczny news roku ^^ Powrót w wielkim stylu; tego można było oczekiwać od LUNA SEA!

Katz napisał(a):
Ooo, to fajno, heh na pierwsze skojarzenie, przyszła mi "Art of Life" X'a, która była 10 min dłuższa ; p
Jeszcze nie posłuchał, a już wie ! Również pomyślałem o "ART OF LIFE", który trwa 29 minut. Nowy kawałek Lunatyków ma trwać ponad 20 minut, więc różnica na pewno nie będzie wynosiła 10 minut.

Katz napisał(a):
Ponadto, pisze, że właściwie, każdy z członków dorzucił coś własnego dedykowanego z całego serca i duszy
To w sumie jak przy prawie każdym kawałku. Konkretne utwory mają swojego autora w warstwie kompozycyjnej, ale przy aranżacji udzielali się wszyscy członkowie LS.
Tym razem chyba każdy po prostu dorzucił coś od siebie przy komponowaniu. Tym bardziej jestem niezwykle ciekaw tego niecodziennego zabiegu.

Pozdrawiam!

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Zamówiłem dzisiaj nowy singiel LUNA SEA (wersję HQCD) i wręcz musiałem podzielić się z wami tą radosną informacją xD Po prostu nie mogłem tego przegapić i odłożyć sobie na kiedyś tam. Wybrałem przesyłkę drogą lotniczą, która jest jedynie nieco droższa, ale dzięki temu płyta trafi do mych rąk znacznie szybciej ^^
Zacząłem także aktualizację linków (tych które były na MU. Z oczywistych powodów) w temacie z downloadem.

Pozdrawiam!

Obraz
"You can almost say music is beyond all race, color of skin and religion. There are so many problems in the world, but music is truly beyond... It is fantastic."
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.158
Na oficjalnej stronie Luna Sea pojawil sie nowy film odnosnie nowego singla. Krazek zatytuowany bedzie "THE ONE -crash to create-" i wyglada na to, ze tym razem spodziewac sie mozemy mocniejszego kawalka, ale trudno o pewnosc po wysluchaniu krociutkiego intro.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Dni na forum: 6.325
Plusy: 27
Czekam ^^ Po tym króciutkim intro można się spodziewać czegoś ciekawego, sądze że sam kawałek może nazywać się po prostu "THE ONE" a "crash to create" to podtytuł całego krążka. Okładki średnio mi się podobają, proste takie ; p

Czyli na album, jeżeli miałby się pojawić składają się juz 2 kawałki: "LOVE SONG" i "THE ONE" i jest jeszcze "PROMISE" ale skoro to było charytatywne to nie wiadomo co z nim zrobią.

Ideology evo:
Józef Stalin: "Cudów nie ma"
Donald Tusk: "Polska będzie gospodarczą potęgą"
Berlusconi: "Wygramy, bo nie jesteśmy fiutami".
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Hayato napisał(a):
i wyglada na to, ze tym razem spodziewac sie mozemy mocniejszego kawalka, ale trudno o pewnosc po wysluchaniu krociutkiego intro.
A pewnie, że trudno, bo utwór ma trwać ok. 22 minut xD (o czym wspominał SUGIZO w swoim ostatnim wpisie na fb). Ba, nie ma nawet pewności czy ten króciuteńki fragment w rzeczywistości pochodzi z singla xD (jednak sądzę, że tak). Muszę jednak przyznać, że gdy RYUICHI wymawiał swoją kwestię, to aż dostałem dreszczy. Przypomniały mi się od razu dawne spoty LUNA SEA ^^

Katz napisał(a):
Okładki średnio mi się podobają, proste takie ; p
To już subiektywna kwestia, bo dla mnie przykładowo są przepiękne. Kosmos i wszystko co z nim związane fascynuje mnie od dawna, więc okładki jak najbardziej trafiają w me gusta (nie wspominając już o tym, że świetnie wpasowały się w symbolikę zespołu).
Zresztą, jakby nie patrzeć, okładki płyt/singli/dvd LUNA SEA niemal zawsze były raczej proste, lecz jednocześnie niezwykle sugestywne.

Pozdrawiam

PS. Edit, bo zapomniałem wspomnieć wcześniej

Katz napisał(a):
Czyli na album, jeżeli miałby się pojawić składają się juz 2 kawałki: "LOVE SONG" i "THE ONE" i jest jeszcze "PROMISE" ale skoro to było charytatywne to nie wiadomo co z nim zrobią.
Nie wiem co będzie z "PROMISE", ale mógłbym się założyć o duże pieniądze, że jeśli już taki album wyjdzie, to nie będzie na nim "LOVE SONG". Umieszczenie go tam nie byłoby w stylu Lunatyków (chyba, że jakieś nowej, alternatywnej wersji). Singiel wyszedł już prawie 12 lat temu i zdążył również pojawić się na trzech kompilacjach.

Obraz
SUGIZO
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Nie jestem przyzwyczjony do tak dlugasnych piosenek, ale szczerze powiedziawszy, podobalo mi sie. Bardzo fajny utwor.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Kawał dobrej roboty, za pierwszym razem, to myślałem że to są 4 piosenki w jednym szczególnie wyraziste jest przejście po 5 min po tym pierwszym pier**lnięciu, kawałek długi ale ciekawie się go słucha, chociaż po 10 min zacząłem odczuwać lekkie nużenie po przycichających dźwiękach i solówkach fortepianowo-skrzypcowych, pod koniec robi się już lepiej i na sam koniec jeszcze lepiej : D Cóż teraz czekam szczególnie na wersję 5.1 i mam nadzieje, że wypadnie jeszcze lepiej jak zabrzmi w każdym głośniku

Tu jak ktoś chce mały rarytas audio "PROMISE" zgrane z The Last Countdown z przed dwóch lat, gdzie pierwszy raz ten utwór został wykonany i zapowiedziany jako "PROMISED NIGHT"
http://www.youtube.com/watch?v=Ll84YzYAPGc

Ideology evo:
Obraz
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Oficjalny debiut singla za nami, więc czas na małe podsumowanie. Cóż... brak mi słów po prostu! Zaparło mi dech z wrażenia. Pierwsze odsłuchanie kopii z Ustream było po prostu ciekawostką, chęcią zajrzenia za kurtynę, aby dowiedzieć się co mnie czeka. To co usłyszałem całkowicie do mnie trafiło, więc w dniu premiery (a właściwie to już dzień po) zaopatrzyłem się w porządny rip płyty CD (na przesyłkę własnego singla wciąż czekam, a byłem zbyt spragniony wrażeń już w tej chwili xD).
"THE ONE -crash to create-" to utwór, na który warto było poczekać. Pochłonął mnie od pierwszych brzmień, aż po ostatnie sekundy tego dzieła. Dzieła wybitnego i wyraźnie wybijającego się ponad to co serwuje nam obecnie większość j-rockowych kapel. Przyznaję, że aż mi się łezka w oku zakręciła. Ach, co ja tu będę się rozwlekał, skoro na JaME pojawiła się całkiem zgrabna recenzja
http://www.jame-world.com/pl/articles-85197- ... eate-.html

W dniu premiery (czyli 21 marca) singiel zadebiutował na 5 miejscu listy Oriconu. Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza gdy zwrócimy uwagę na jego długość (utrudniona promocja w radiu) i brak klipu. Jestem ciekaw na jakiej pozycji wyląduje po podsumowaniu tygodnia.

Pozdrawiam

PS. Jeszcze jedno! Na stronie LUNA SEA pojawiło się kolejne odliczanie

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
W dniu dzisiejszym została opublikowana informacja odnośnie koncertów grupy. Zostały zapowiedziane koncerty LUNA SEA LIVE 2012-2013 The End of the Dream Pierwszy koncert miałby się odbyć 23 grudnia w Osaka Jo-Hall, natomiast pozostałe koncerty: 11, 12, 13, 18, 19, 20 stycznia nowego roku w tokijskim Budokanie. Tytuł koncertu jest intrygujący, pojawiły się spekulacje odnośnie ponownego przejścia Lunatyków w stan spoczynku, jednak anglojęzyczny opis na ich stronie mówi o powrocie do świętego miejsca i rozpoczęciu się nowej legendy.

8 lipca na kanale WOWOW ma zostać wyemitowane LUNA SEA SPECIAL - The End of the Dream -, zobaczymy co to bedzie, może chodzi o nowe wydawnictwo?

Za 2 godziny powinno dobiegnąc także odliczanie na stronie Lunatyków, ciekaw jestem czy to jest z tym związane czy będzie ogłoszone jeszcze coś.

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Katz, jak śmiałeś uprzedzić mnie przy tym newsie! Przecież to ja jestem nadwornym lunatykiem na forum ;P
A już na poważnie, cieszy mnie ta informacja (zwłaszcza odnośnie koncertów w Budokanie, bo LUNA SEA zawsze wypadali tam świetnie). Z drugiej strony, liczyłem też na jakiś kolejny singiel, a po cichu może nawet na nowy album, więc me odczucia są trochę mieszane. Tak więc wygląda na to, że niemal do końca roku nie dostaniemy już niczego nowego od LS. Szkoda, bo jeden singiel, nawet bardzo dobry, to trochę mało. Jeśli chodzi o emisję na WOWOW to wyczytałem na oficjalnej stronie coś takiego: "Performance on TV in 12 long years is finally announced! New release "THE ONE -crash to create-" will be performed at a studio live for the first time!". Super sprawa! I to tak naprawdę już niedługo!

Katz napisał(a):
Tytuł koncertu jest intrygujący, pojawiły się spekulacje odnośnie ponownego przejścia Lunatyków w stan spoczynku, jednak anglojęzyczny opis na ich stronie mówi o powrocie do świętego miejsca i rozpoczęciu się nowej legendy.
Nazwa serii koncertów sprawiła, że początkowo zamarłem, ale po przeczytaniu tego opisu na fb troszkę się uspokoiłem. Wygląda na to, że Lunatycy chcą zamknąć kolejny rozdział swojej bogatej historii i ostro ruszyć do przodu. Oby!

Katz napisał(a):
Za 2 godziny powinno dobiegnąc także odliczanie na stronie Lunatyków, ciekaw jestem czy to jest z tym związane czy będzie ogłoszone jeszcze coś.
Zerknij na oficjalne konto YT jeśli nie chcesz czekać
http://www.youtube.com/user/LUNASEACHANNEL

Pozdrawiam!

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Nie pomyśleli o tym, że 21 grudnia koniec świata ; p laugh

No niech ruszą, bo na razie jest wrzucony tylko drugi bieg, po obiecującym 2010 roku, kiedy to zagrali parę koncertów poza krajem a także wykonali kilka nowych utworów, wielu myślało, że to nie kolejny wielki powrót, który okaże s się wielkim szumem i nic poza tym, ale rzeczywistość znowu wydaje się być zgoła inna, gdyż tak naprawdę zaszumił w tym roku. Nie wiem czy w zeszłym roku planowali ten październikowy koncert (o "PROMISE" nie wspominając) i czy trzęsienie ziemi było tylko ideą, czy rzeczywiście była to decyzja spontaniczna o tym, że trzeba coś takowego zagrać, bo jeśli tak to gdyby nie było tego trzęsienia, to LS by praktycznie cały ten rok milczało i w efekcie czego od końca 2010 roku ludzie by musieli czekać na ich kolejny występ 2 lata.... Marcowym singlem udowodnili, że są w stanie jeszcze sporo osiągnąć i stworzyć coś zajebistego i przypomnieć nowym, barwnym zespołom starego, dobrego visual-rocka lat 90. Jednak nie jestem pewien czy ta decyzja była do końca przemyślenia, skoro ambitnie i z sukcesami realizują się solowo, co pokazuje chociażby ten rok, gdzie albumy wydają J, RYUICHI i INORAN i przez całe lato są w trasach, czy zapracowany SUGIZO ze swoimi projektami + majaczącym gdzieś tam X JAPAN. Nie wiem, może mogli odczekać parę lat i z większym przytupem wrócić w 25 rocznice?

Ideology evo:
Obraz
Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Wczoraj, na kanale WOWOW, miał swoją premierę telewizyjny występ LUNA SEA. Szybko pojawił się w necie, więc mogę już teraz stwierdzić, że był, przepraszam za ordynarną dosłowność, zajebisty

Set lista:
01. SANDY TIME
02. MECHANICAL DANCE
03. BELIEVE
04. ROSIER
05. DESIRE
06. I for You
07. gravity
08. THE ONE -crash to create-

Jak widać, Lunatycy zagrali po jednym kawałku z wszystkich albumów studyjnych (w kolejności chronologicznej), a na koniec zostawili sobie swój najnowszy singiel

Pozdrawiam

PS. Na specjalnej stronie poświęconej temu wydarzeniu można znaleźć kilka fotek http://www.wowow.co.jp/music/lunasea/

Obraz
SUGIZO
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Nowe wiesci z obozu Luna Sea.Jak podaje JaME:

"27 sierpnia na Nico Nico będzie transmitowany wywiad z zespołem LUNA SEA dla magazynu muzycznego "MASSIVE".

Program będzie nosił tytuł "LUNA SEA public live interview by MASSIVE ~LIVE2012-2013 The End of the Dream~". Podczas wywiadu członkowie zespołu odpowiedzą między innymi na pytania o tytuł trasy czy wybór miejsc, w których zagrają podczas niej. W ramach programu odbędzie się także prezentacja wszystkich teledysków LUNA SEA oraz wybranych nagrań koncertowych.

Transmisja rozpocznie się o godzinie 10:30, a zakończy o 14:45 czasu polskiego."

Pozdrawiam

Kamzo Mężczyzna
"Shinobi
Shinobi
[ Klan Takeda ]
Kamzo
Pojawiły się kolejne informacje odnośnie nadchodzących koncertów spod szyldu "The End of the Dream". Cytat z oficjalnego profilu fb zespołu:

"3 concepts composing of "The End of the Dream" determined!

Concept.1
BEGINNING ERA -IMAGINE FOR MY NEW MOON-

Concept.2
RISING ERA -UN ENDING LOVE & HATE-

Concept.3
FUTURES ERA -SHINING NEW CHAOS-

One of these concepts is chosen for each day
The setlist will be composed of the songs symbolizing each period

The End of the Dream...
We will see the answer from there on.

[Live Information]
LUNA SEA LIVE 2012-2013
“The End of the Dream”

Osaka-jo Hall
Date: 12/23/2012(Sun)
Time: OPEN 16:00 / START 17:00

6 DAYS @NIPPON BUDOKAN
1/11/2013(Fri) OPEN 17:30 / START 18:30
1/12/2013(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
1/13/2013(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00
1/18/2013(Fri) OPEN 17:30 / START 18:30
1/19/2013(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
1/20/2013(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Ticketing will begin on 9/1/2012(Sat) from 10AM!All Reserved Seating: 9,000 yen (tax in) *Ticket required for anyone above the age of 3
LUNA SEA LIVE Information Hotline: 0180-99-3221 (Japanese Only)"

Dodam przy okazji, że bilety są dostępne także dla fanów spoza Japonii (chociaż czas przeznaczony na rezerwację chyba już minął xD).
A wracając do świeżych informacji - niezwykle mnie ucieszyły i sprawiły, że czekam na te koncerty z jeszcze większą niecierpliwością! Wygląda na to, że będziemy mogli usłyszeć w wykonaniu na żywo wiele utworów, które nie były grane już od bardzo dawna!
Koncept pierwszy, czyli "BEGINNING ERA -IMAGINE FOR MY NEW MOON-", będzie obejmował lata 1991-93, na co wskazują fragmenty nazw tras koncertowych z tamtych lat, zawarte w tytule. Być może Lunatycy sięgną także po jakieś demówki z lat 1989-90 ? Wszak w 2010 roku, podczas koncertu Lunacy Kurofuku Gentei GIG, zagrali takie utwory jak "SUSPICIOUS" i "NIGHTMARE" ^^
Koncept drugi nosi nazwę "RISING ERA -UN ENDING LOVE & HATE-" i podobnie jak pierwszy, zawiera w sobie nazwy z dawnych tras koncertowych. Będzie obejmował lata 1994-96.
Ostatni, czyli "FUTURES ERA -SHINING NEW CHAOS-", także został ułożony według wspomnianego powyżej pomysłu, i skupi się na ostatnich latach działalności zespołu (1998-2000). Być może Lunatycy dorzucę tutaj także utwory, które nagrali już po reaktywacji (choćby "THE ONE -crash to create-" hmm ^^?).
Zapowiada nam się niezwykle gorąca zima A póki co, z przyjemnością obejrzę sobie poniedziałkową transmisję na Nico Nico ^^

Pozdrawiam!

Obraz
SUGIZO
Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
Końcówka roku z pewnością będzie należec do LS, albowiem zostały zapowiedziane kolejne koncerty.

W okresie adwentu świąt bożego narodzenia, zespół zagra serie koncertów w ramach trasy LUNA SEA "The End of the Dream" ZEPP TOUR 2012 "降臨-KOURIN-"* poniżej daty:

Zepp Namba
11/16/2012(Fri) OPEN 17:30 / START 18:30
11/17/2012(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
11/18/2012(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Zepp Nagoya
11/23/2012(Fri) OPEN 17:30 / START 18:30
11/24/2012(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
11/25/2012(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Zepp Fukuoka
12/1/2012(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
12/2/2012(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Zepp Sapporo
12/8/2012(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
12/9/2012(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Zepp Tokyo
12/14/2012(Fri) OPEN 17:30 / START 18:00
12/15/2012(Sat) OPEN 16:00 / START 17:00
12/16/2012(Sun) OPEN 14:00 / START 15:00

Natomiast w wigilię, odbędzie się kolejny koncert z cyklu LUNA SEA for Japan, mianowicie LUNA SEA For JAPAN A Promise to The Brave 2012 in Sendai

Sendai Sunplaza Hall
12/24/2012(Mon/Holiday)
OPEN 17:30 / START 18:00

Pozdrawiam

* Kourin po japońsku znaczy adwent o ile się nie mylę

Ideology evo:
Obraz
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Wchodze na oficjalnego FB i wlasnym oczom nie wierze.W grudniu Luna Sea wyda nowego singla, poza tym zespol przyznal, ze pracuje nad pierwszym od 13 lat NOWYM albumem studyjnym!!!Wprost nie posiadam sie z radosci i nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam

Katz Mężczyzna
^Hatamoto
Hatamoto
[ Klan Tokugawa ]
Katz
I zdaje się, że zmienili wytwórnie na Universal Music Japan ; p Ostatnie wydawnictwa, wydawał Avex (poza PROMISE, bo to pod ich szyldem było)

Ponadto po koncertach w Budokanie, odbędzie się trasa po Azji, nieoficjalnie Yahoo Japan zdradziło, że koncert na Tajwanie odbędzie się 26.01^^

Ideology evo:
Obraz
Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.933
Plusy: 11
UMJ wielki świat widzę...Rety Hayato, tak to napisałeś, że już liczyłam na trasę koncertowa po Starym Kontynencie, drugie zdanie zraniło me uczucia...Ciesze się, że w końcu coś poważnego się dzieje, ostatnio brak mi takiego grania.
Strony:   1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 22, 23, 24  

Forum DB Nao » » » [J-rock] Luna Sea
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump