Mateusz napisał(a):
Miało, ale odbiegłem trochę od tematu i fajnie by było, gdybyś odpowiedziała.
to nie kręć laski bo ona mówi na jeden konkretny temat , ktory próbujesz w rozmowie ciągle zwęzić a teraz nagle go rozbudowujesz mówiąc nie na temat, przez co manipulujesz jej wypowiedziami, zachowujesz sie jak Gonar, który wypowiada sie na jakis temat a pozniej przechodzi do innej mysli bo pierwszej nie chciało mu sie rozwijać (Źródło: NAObash) : P
Dodano po 10 minutach
Mateusz napisał(a):
Dokładnie. I co z tego? Czy to, że coś jest popularne musi od razu być dobre? Tylko pytam, nie uważam, że to coś złego
ale co jest popularne? zabezpieczanie itp. jest moja decyzja i uwazam ze dobra
w wieku 26 lat nie miec dzieci nie jest popularne
Mateusz napisał(a):
o jakich krokach mówisz?
Ja Amcia, nie chciałbym, aby poczęło mi się jakoś bardzo chore dziecko i wykonałbym ku temu odpowiednie kroki.
odpowiedz tak lub nie wystarczyła, nie mówimy tu o aborcji
chyba ze masz na mysli gumki itp
Mateusz napisał(a):
chyba jednak trzeba to uściślić, wypowiadający miesza sie w pewnym momencie o co tak naprawde chodzi w tym temacie
Dotyczy poczętych, ale też potencjalnych takich jakie mogłyby się począć. Czy rzeczywiście nie ma dyskusji, jeżeli się nie poczęło?
Dodano po 29 minutach
Mateusz napisał(a):
ja odpowiadałam na to pytanie:
No dobrze, mówisz, że chciałoby powstać, jednak pytanie brzmi: czy to dobrze dla tych dzieci, a nie czy chcą czy nie chcą.
Shounen napisał(a):
a teraz na twoje:
Co byś wybrała, zważając na to, że to Twoja jedyna szansa na poznanie świata?
źle ze powstały, wolałabym aby urodziły sie one zdrowe i aby pojecie niepełnosprawności nie byłoby znane : )