Forum Dragon Ball Nao

» DB Daima odcinek 18, 14.02.2025

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.576
Plusy: 73
Komentarze do osiemnastego odcinka Dragon Ball Daima emitowanego 14.02.2025 o godzinie 15:40 naszego czasu w Fuji TV.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.990
Plusy: 1
To było dość ekhm ekscentryczne i dziwne
Xeogran Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Xeogran
Dni na forum: 2.359
Odgrzewany kotlet? Chyba raczej odgrzewany goryl po tym co właśnie wszyscy zobaczyliśmy

Ale nie no, SSJ4 był cool bo był na powrót dorosły. Tutaj na siłę, dla sprzedawania nowych figurek i DLC w grach, zdecydowali się na zostawienie SSJ4 Goku w formie dziecka. Słaboooo.
bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.648
Ten Power Up w wykonaniu Duu i jego "zielone włosy" , albo efekt "WOW" jak zieloni bracia podniecają się mocą Goku, nie wiem co lepsze

Tylko tak Goku mógł dostać Power Up, by nie gryzło to się później z Dragon Ball Super, bez Magii Nevy nie może tego jakoś powtórzyć póki co... albo po powrocie do dorosłego nie będzie tych wydarzeń pamiętać, że miał taką formę?

W sumie czemu ten smok wygląda tak jak ten z Namek? A ten złoty, ziemski i ten później w sadze Granoli inaczej? Goma na pstryk palca smoka ...

Goma raczej niemalże załatwiony, FINAL BOSS to będzie Arinsu? Ekipa użyje robaczków fuzji, bo znajdą w 19 odcinku woreczek?

bardyt.pl | Wiadomości AI
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Ciekawy odcinek, zwłaszcza Duu wzorujący się ze swoją przemianą na Goku. Jak ostatnio w wywiadzie było wspomniane o GT, to pisałem, że tylko czekać na SSJ4. Teraz jeszcze do kompletu fuzja (najlepiej z Vegetą SSJ4) i jakaś Genki Dama.

Xeogran napisał(a):
Tutaj na siłę, dla sprzedawania nowych figurek i DLC w grach, zdecydowali się na zostawienie SSJ4 Goku w formie dziecka. Słaboooo.
To akurat plus, bo przemiana w dużego, nawet jeśli fajnie wyglądał, zawsze była nielogiczna i naciągana - właśnie na siłę, żeby się bardziej podobała.

bardyt napisał(a):
albo po powrocie do dorosłego nie będzie tych wydarzeń pamiętać, że miał taką formę?
Vegeta też zapomni, że potrafi się przemieniać w SSJ3 (nauczył się tego jeszcze na Ziemi)? Ta seria już w kilku punktach nie klei się z DBS. Liczę, że to jednorazowy spin-off i ta fabuła zwyczajnie nie będzie kontynuowana w "głównych seriach".

bardyt napisał(a):
Goma raczej niemalże załatwiony, FINAL BOSS to będzie Arinsu?
Nie wiadomo, jakie życzenie wypowiedział. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby Arinsu naprawdę została tym królem. Byłoby to zbyt nietypowe.

Xeogran Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin
Xeogran
Dni na forum: 2.359
Shounen napisał(a):
To akurat plus, bo przemiana w dużego, nawet jeśli fajnie wyglądał, zawsze była nielogiczna i naciągana - właśnie na siłę, żeby się bardziej podobała.
Przynajmniej było to z powodu Oozaru (WIELKIEJ Małpy), co oznaczało że ta forma nie mogła być małego wzrostu mimo wszystko.
Nawet Vegeta był wyższy w SSJ4.
Ale widać że dzisiaj niezbyt ich już to interesuje, widząc że nawet pominęli kwestię Złotego Oozaru.

A życzenie wg. mnie ich powiększy, I climax serii już będzie z dorosłymi.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Ozaru był tylko na początku, a później przemieniał się bezpośrednio z małego w dużego i z powrotem i to było najdziwaczniejsze i zgrzytające. Tutaj przemiana jedynie wygląda podobnie, ale jej geneza jest zupełnie inna, więc tamte "zasady" z GT mogli sobie normalnie zignorować (zwłaszcza że nie były pomysłem Toriyamy).

Xeogran napisał(a):
A życzenie wg mnie ich powiększy I climax serii już będzie z dorosłymi.
To trochę biorę pod uwagę, ale obstawiam, że jednak nie. Do dorosłości powinny ich przywrócić kule Dendego i dopiero w ostatnich minutach serii.

bardyt
Super Saiyanin
Super Saiyanin

Dni na forum: 3.648
Chilldopp na końcu życzenia wskazuje na to, że to życzenie ich przywróci do dorosłych. Dodatkowo Goma stał się jeszcze większy.

To by mogło wskazywać na powerup dla Vegety, który zacznie krzyczeć do Nevy by ten mu dał formę jak dostał Goku, na końcu zjedzą robaki fuzyjne i jako fuzja SSJ4 dorośli będą walczyć z ogromnym Goma.

Jeśli Goma wcześniej był mniejszy, a Goku w SSJ4 mini nie dał mu rady, to teraz musi być jakiś powerup.

bardyt.pl | Wiadomości AI
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
bardyt napisał(a):
Chilldopp na końcu życzenia wskazuje na to, że to życzenie ich przywróci do dorosłych.
On mówił po nameczańsku, a nie angielsku (te języki są z całkiem innej rodziny), więc oby to nie miało związku, bo byłoby głupie.

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.154
Plusy: 10
Zastanawia mnie jeszcze, skoro to trzecie oko jest takie potężne, dlaczego Bibidi po prostu se go nie odszukał? Przecież Babidi miał zdolności dalekowidzenia, potrafił czytać w myślach, pewnie nie byłoby to dla niego jakieś bardzo skomplikowane (chociaż niby Piccolo, Gotena i Trunksa niby nie umiał znaleźć).

Neba to jest gość, nie ma co. Nadawałby się na szarą eminencję normalnie, mógłby sterować wszystkimi wszechświatami ze swojej nory. Ciekawe, czy jest w stanie sam sobie życie wydłużać i nie potrzebuje do tego pana Garlica Juniora w wersji beta, ale przystał na jego warunki, bo po prostu mu się fest nudzi. Dū SSJ3 to kosmos gag!

Ognista Kamehame-Ha mega, ale wolałbym, gdyby była czerwona pokroju jūbē Kamehame-ha

Odcinek bardzo mi się podobał, chociaż SSJ4 wygląda jakby to Naho Ōishii go inkorporowała do DB SD No i brak Ōgon Ōzaru, brak dramaturgii oczywiście przegrywa z GT.

Popporuga czerwony jak Kyūkyoku no Shén Lóng.

I dlaczego Ziemski Bóg zrobił z Shén Lóng'a takiego słabiaka; skoro Porunga ma Gomę na prztyczka, to tym bardziej Shén Lóng powinien mieć Piccolo Daimaō na spojzenie

Ryūzaburō Ōtomo był przecudowny, normalnie jak Kenji Utsumi, choćby z AI. Chłop naprawdę ogarnął tę rolę, już w Kami to kami był świetny, ale tutaj?

Był !!!efekt dźwięku smoczej kuli!!!, chyba pierwszy raz w Daimie, wreszcie!, supcio! <3

bardyt napisał(a):
Tylko tak Goku mógł dostać Power Up, by nie gryzło to się później z Dragon Ball Super, bez Magii Nevy nie może tego jakoś powtórzyć póki co... albo po powrocie do dorosłego nie będzie tych wydarzeń pamiętać, że miał taką formę?
Inne rzeczy się gryzą i wystarczy. Wątpię, by na siłę chcieli to ze sobą spoufalać. Mamy już przecież Gokū Super, Gokū GT i Gokū: Xeno, a każda z tych postaci i jej uniwersum posiada mnogość odrębnych linii czasowych. Zakładam, że teraz np. w Diversach dołączy Gokū Daima i wariacje jego rzeczywistości. Jestem absolutnie na tak. W takim rozrachunku jestem skłonny darować wszelkie nieścisłości i kulfoniaste retcony.

Shounen napisał(a):
Nie wiadomo, jakie życzenie wypowiedział. Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby Arinsu naprawdę została tym królem. Byłoby to zbyt nietypowe.
Bankowo nie poprosił o majtki, ale nie widzę też, by zażyczył se powerupa dla siebie czy kogoś innego. Stawiam na jakiś gag, tak szczerze. On chyba jakiś fest lotny nie jest, to potem na pytanie np. Piccolo „dlaczego takie życzenie a nie inne”, powie, że na szybko nic lepszego nie potrafił wymyślić.

bardyt napisał(a):
To by mogło wskazywać na powerup dla Vegety, który zacznie krzyczeć do Nevy by ten mu dał formę jak dostał Goku
Ha, ha, ha, nie… Na razie ma kryzys całkiem jak w ósmym filmie DBZ, bo Gokūlek znów jest o krok dalej. Fanboje Vegety chyba by dostały zawału jak przy bingu.

bardyt napisał(a):
Chilldopp na końcu życzenia wskazuje na to, że to życzenie ich przywróci do dorosłych. Dodatkowo Goma stał się jeszcze większy.
Tyle że to jest chirudoppu, nie chairudoppu. Wcześniej pada „tera”, to bankowo dotyczy Ziemi i Ziemian D Nieźle by było.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio zmieniony przez vegeta391: 14.02.2025, 23:55
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
vegeta391 napisał(a):
Tyle że to jest chirudoppu, nie chairudoppu.
Niby tak, ale mają też takie słowo jak chirudoren (チルドレン).

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Shounen, fakt, children pod uwagę nie wziąłem

No nic, pożyjemy, zobaczymy.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Jest też możliwość, że nauka poszła w las i Glorio pomylił słowa podczas wypowiadania życzenia.

vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Jeszcze pytanie, jak on się uczył? Bo przecież nie od Neby. Arinsu wysłała go na Nową Namek? Wątpię. Uczył się z podręczników? To tak, mógł coś popierniczyć. Byłoby to – powiem ci – najciekawsze rozwiązanie.

Shounen napisał(a):
Do dorosłości powinny ich przywrócić kule Dendego i dopiero w ostatnich minutach serii.
Hmm, a to będą tak czekać 4 miesiące, aż odzyskają moc, tak? Byłoby to kapkę kulawe, ale nie niemożliwe. Myślę, że Neba ich pod koniec powiększy.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » DB Daima odcinek 18, 14.02.2025
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump