Systematycznie będę tu zamieszczał wszystkie dokonania muzyczne hide (jak w nazwie tematu, oficjalne, czyli te które można znaleźć na jego oficjalnej stronie, w dziale dyskografia. Pominę np. takie 'Orgel Sound', gdzie mamy zbiór kilkunastu hitów hide, w brzmieniu a la pozytywka ^_^).
Dlaczego zdecydowałem się umieścić właśnie teraz muzykę legendarnego gitarzysty X JAPAN? Otóż, jest to mój ulubiony artysta, a jego dokonania solo, także są moimi ulubionymi (jeżeli chodzi o solową działalność muzyków). Każdy z członków X JAPAN miał większy, bądź mniejszy projekt poza zespołem, ale to zdecydowanie hide zdobył na tym polu największe uznanie, zwiększając tym samym swoją i tak już ogromną popularność.
Dodam jeszcze, że nie ma co się spodziewać muzyki żywcem skopiowanej z dokonań hide w X JAPAN. Solowa twórczość Hideto to całkiem inna bajka, jednak warta poznania tak samo jak X JAPAN

Pozdrawiam
PS. Nie wybrałem dzisiejszego dnia przypadkowo! Dziś mamy 43 rocznice urodzin hide!! Wszystkiego najlepszego hide-chan

http://rapidshare.com/files/75678441/01._EYE ... _.rar.html (320kbps)
hide - EYES LOVE YOU [1st Single, 05.08.1993]

Track listing:
01. EYES LOVE YOU (muzyka: hide, słowa: Yukinojo Mori)
02. OBLAAT (muzyka: hide, słowa: hide)