Hmm, widzę, że powoli mogę zacząć wracać do oglądania Naruto. Przyznam, że ostatnimi czasy (kilka odcinków po wejściu fileru) przestałem interesować się przygodami naszych bohaterów. Nie wiem czemu ale wątek z Guren i cała ta sytuacja znudziła mnie okropnie, do tego ciągnęła się niemiłosiernie długo. Fuj!
Teraz z nowymi siłami i ostatnim popisem Deidary (widzę, że nie tylko ja jestem jego miłośnikiem), mogę z godnością przystąpić do oglądania Naruto, a także wyczekiwać jednego z najlepszych pojedynków w całej mandze (IMO of course) Deidara vs Sasuke. Nie wspominając już o ostatnim popisie tego pierwszego, który trzyogoniastego złapał w kilka minut. Geniusz! Geniusz! Geniusz!
„(..) czytanie książek i oprawianie ich to całe dwa, i to ogromne, okresy rozwoju. Z początku pomalutku uczy się człowiek czytać. Oczywiście nauka ta trwa wieki. Książkę rwie, szapie, brudzi, nie traktuje jej poważnie. Oprawa zaś świadczy o szacunku do książki, świadczy o tym, że człowiek nie tylko lubi ją czytać, lecz że traktuje ją poważnie.” Dostojewski Fiodor