Jako nowa userka wypadałoby się ładnie przedstawić i napisać „parę” słów o sobie.
Jak mam na imię, każdy powinien wywnioskować z mojego nicku jakim posługuję się niemal wszędzie. Jestem tegoroczną maturzystką i teraz w wielkim stresie oczekuję na wyniki. Pochodzę z małej mieściny w Świętokrzyskiem lecz w najbliższym czasie planuje wynieść się do stolicy a później jak najdalej na północ kontynentu.
Kiedyś byłam osobą bardzo otwartą na ludzi, lecz życiowe doświadczenia nauczyły mnie ostrożnie dobierać sobie znajomych i darzyć innych zaufaniem. Lubię poznawać nowych ludzi, lecz jeśli ktoś chce zaskarbić sobie w pełni moją sympatię i chce być moim przyjacielem musi się naprawdę mocno postarać.
Jestem osobą skrywającą w sobie wiele sprzeczności. Przebywając wśród zaufanych ludzi jestem zwykle roześmianą, z wyraźnymi przejawami adehadencji osobą, ale cenię sobie również spokój i ciszę. W głębi duszy jestem bardzo wrażliwa, złe słowa oraz nie argumentowana krytyka dotyka mnie bardzo lecz na zewnątrz staram się tego nie okazywać i z podniesiona głową staram się iść dalej. Jestem osobą która łatwo się nie poddaje i trwale dąży do swych celów. Marzenia są dla mnie bardzo ważne i jestem w stanie wiele poświęcić by je tylko spełnić.
Niestety łatwo wpadam w złość i gdy ktoś doprowadzi mnie do furii nie zostawiam na nim suchej nitki, twardo bronię swojego zdania. Jestem indywidualistką, mam swoje własne poglądy, które nie muszą się podobać innym. Cenię sobie własne zdanie i nienawidzę wręcz gdy ktoś próbuje na siłę je zmienić i narzucać swoje własne. Swoimi poglądami i zainteresowaniami zawsze odstawałam od innych ale nie przeszkadza mi to. Wręcz przeciwnie, jestem dumna ze swej indywidualności.
Anime towarzyszyło mi od najmłodszych lat, lecz przez ostatnie kilka, ciężkich miesięcy musiałam mocno ograniczyć oglądanie i poświęcić się nauce. Obiecałam sobie, że w te wakacje nadrobię tyle ile się da i poprzypominam serię których fabuły już zapomniałam. Do swych ukochany serii zaliczam przede wszystkim Sailor Moon na której się wychowałam i do dziś darzę ogromnym sentymentem. Aktualnie jestem bezgranicznie zakochana w Naruto a kolejne miejsca w moim rankingu zajmują Death Note, Kuroshitsuji i Wolf’s Rain.
Nie potrafię żyć bez muzyki. Słucham chyba wszystkich rodzajów rocka i metalu, poczynając od subtelnych i pięknych zarazem, post rockowych brzmień w stylu Sigur Rós i Kwoon a kończąc na surowych, norweskich nutach serwowanych przez Dimmu Borgir czy Satyricon. Wszystko zależy od nastroju w jakim się znajduję. Najbardziej upodobałam sobie jednak metal symfoniczny oraz progressive. Od blisko sześciu lat jestem wielka fanką fińskiej grupy Nightwish, którą kocham za genialne teksty i wspaniałą muzykę. Większość moich ulubionych zespołów pochodzi właśnie ze Finlandii, tak NW, Children of Bodom czy Apocalyptica. Wychodząc poza granicę Skandynawii, uwielbiam progresywne brzemienia TooL oraz piękne kompozycje serwowane przez Anathemę. J-rock lubię aczkolwiek w niedużych dawkach, są tylko dwie grupy których namiętnie słucham: Dir En Grey i The GazettE. Nie mówię, że jestem głucha na inne japońskie grupy, oczywiście, że nie

Uwielbiam się uczyć języków obcych, ale to nie znaczy, że je umiem xD. Należę do tych szczęśliwców którzy mieli okazję się uczyć łaciny przez długi czas i jestem z tego bardzo dumna.
Jestem zakochana w Skandynawii, a dokładniej w Finlandii i to właśnie z nią wiążę swoja najbliższą przyszłość. Za grosz we mnie patriotyzmu, nie lubię naszego kraju, polskiej mentalności. Zawsze uważałam, że mimo wszystko tu nie pasuję a moje miejsce jest gdzieś tam na Północy.
Moja największą życiową pasją są skoki narciarskie, żaden inny sport nie wywołuje u mnie tyle emocji i nie powoduje takiego wzruszenia. Są dla mnie symbolem wolności, odwiecznego marzenia człowieka o wzbiciu się choć na moment w powietrze i niesamowitej odwagi.
Jeśli chodzi o literaturę przyznam się, że jestem absolutnie zakochana w świecie wykreowanym przez Tolkiena. Drugą część mojego nicku zawdzięczam właśnie jemu, co w wolnym tłumaczeniu z języka elfów znaczy po prostu „elfka”.
Lubię również czytać powieści S. Kinga oraz kanony światowej literatury takie jak np. „Zbrodnia i Kara”.
Jestem osobą o bardzo rozległych zainteresowaniach i mogłabym im poświęcić jeszcze więcej miejsca w tejże rozprawce, ale wydaje mi się że całą reszta wyjdzie w praniu. Zapewne dowiecie się więcej o mnie poprzez moje posty.
Mam nadzieję, że nikogo nie zanudziłam moją paplaniną na temat mojej persony, ale no niestety, jestem zbyt rozgadana o czym się pewnie niedługo przekonacie

Witam wszystkich i jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie