Forum Dragon Ball Nao

» Do kiedy z anime

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.304
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
Zastanawia mnie sprawa oglądania rysowanych seriali i filmów (tak to ujmę). Czy istniałaby granica "wieku" pasji ?.
Mugen Mężczyzna
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Mugen
Dni na forum: 5.259
Plusy: 6
Znam 60 latka, który ogląda anime od jakiś 10 lat i uwierz mi że takiej granicy nie ma i nigdy nie będzie. To raczej tak jak ze sportem, jeśli to kochasz to uprawiasz to do tego momentu, w którym ciało lub umysł odmówi posłuszeństwa. To samo jest z anime, jeśli człowiek kocha oglądać anime to będzie to robił dopóki go to nie zmęczy lub jakiś inny nie zależny od niego bodziec mu w tym przeszkodzi.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
NiusieK napisał(a):
To raczej tak jak ze sportem
Raczej po prostu jak z kinem. Emeryci też oglądają i chyba to jest naturalne. Tutaj jest tylko taka różnica, że to jest po prostu rysunkowe. No i im człowiek starszy, to ma przeważnie mniej czasu na takie rozrywki, więc musi ograniczać. Ale jeśli ktoś się nagle od tego kompletnie odcina, i głosi, że z tego wyrósł, to to dla mnie jest akurat dziecinne.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
clio Kobieta
niestowarzyszona
Admin no onēsan

niestowarzyszona<br />Admin no onēsan
clio
Dni na forum: 6.269
Plusy: 3
Dla mnie m&a są jednym z aspektów życia, sądzę więc, że nigdy na dobre nie rozstanę się z tą kulturą. Mam inne pasje i zawsze któraś jest na topie, jest najważniejsza i pochłania najwięcej uwagi, jednak po jakimś czasie wracam do innych. To, co lubię, nigdy mi się nie nudzi. W moim przypadku wiek nie ma nic do rzeczy.

"Dom jest tam, gdzie ktoś o Tobie myśli"
"Ore to koi, onna"
"Even though I'm worthless... thank you... for loving me...!"

Obraz
kirin.pl

Shiro Mężczyzna
"The Human Typhoon
The Human Typhoon
[ Klan Asakura ]
Shiro
Dni na forum: 7.491
Plusy: 4
Dopóki będą wydawane dobre tytuły. Logiczne jest, że im będę starszy, tym mniej systematycznie będę czytać Mangę, bądź oglądać Anime, ale to jest, w zasadzie, jedno z moich hobby.

Sometimes baby
We make mistakes
Dark and hazy
Prices we pay
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.419
Plusy: 10
Shounen napisał(a):
Ale jeśli ktoś się nagle od tego kompletnie odcina, i głosi, że z tego wyrósł, to to dla mnie jest akurat dziecinne.
Ja tak nie zrobiłem.

To zależy od człowieka do kiedy. Niektórym z czasem może przestać się podobać. Inni nie będą mieli na to czasu.

Obraz
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.274
Plusy: 6
Nie ma wieku, do kiedy można z anime.Anime może podobać się zarówno dzieciom, jak i młodzieży i dorosłym.Do kiedy człowiek będzie je lubił, miał by je oglądać czas i chęci(równie dobrze komuś może się znudzić lub przestać być fanem tego).

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"

Forum DB Nao » » » Do kiedy z anime
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump