Forum Dragon Ball Nao

» Chi's Sweet Home (o kocie)

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Anime opowiada o przygodach kociaka, który pewnego dnia gubi się, zostaje przygarnięty i trafia do nowego domu.
Na razie obejrzałem 6 odcinków, ale mogę powiedzieć, że zachowywanie się kota jest idealnie odwzorowane.
Jak ktoś lubi koty, to musi obejrzeć.

Obraz

Liczy 104 odcinki, po 3 minuty włącznie z openingiem
-> pierwszy odcinek z polskimi napisami

Aktualnie emitowana jest druga seria.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Ten post był edytowany 4 razy, ostatnio zmieniony przez Shounen: 06.05.2012, 17:04
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.419
Plusy: 10
Ósmy odcinek. Przyjemnie się ogląda. No, a to zachowanie kota rzeczywiście jak prawdziwe Opening też mi się podoba, melodia w sam raz dla mnie. Aha no i znakomicie podłożony głos kota, taki słodziutki

Obraz
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.274
Plusy: 6
Anime po prostu genialne. Od początku mnie zauroczyło: słodka kicia, która się zgubiła i trafia do nowego domu,no i te problemy z nią: nie umiała się nauczyć sikać, heh jak sikała na ubrania, te ukrywanie Chi przed właścicielką apartamentu, czy w ogóle. Podobał mi się też I opening. No i ten czarny kocur, który wymiatał
Tak wynosi moja opinia co do pierwszej serii
Natomiast co do drugiej: Twierdzę, że nie dorasta do pięt pierwszej serii ani odrobinę. Odcinki były momentami nudne, przewidywalne i naciągane(np. z tym liskiem, jak wracali do domu z farmy), ale były też zabawne momenty np.: mędrzec Fuji i jego ,,przemyślenia".
Pozdrawiam.

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Drugą serię (Chi's New Address) skończyłem po dwóch latach. Dobra tak samo jak pierwsza, największy minus to gorszy opening, ale idzie się przyzwyczaić. Chi poznaje nowych przyjaciół, a zakończenie bardzo sentymentalne. Jeszcze wspomnę, że do pierwszej serii jest też OVA, która trwa 13-minut.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT

Forum DB Nao » » » Chi's Sweet Home (o kocie)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump