Forum Dragon Ball Nao

» Perfect Blue (1997)

Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.167
Plusy: 15
Mima, sławna piosenkarka postanawia wypróbować swoje aktorskie możliwości, w wyniku czego porzuca swoje dotychczasowe zajęcie. Szybko jednak okazuje się, że praca aktorki nie jest taką jaką sobie wymarzyła a filmy, w których gra, przepełnione są seksem i brutalnością. Rozdarta wewnętrznie Mima zaczyna mieć halucynacje i prześladuje ją przeszłość w osobie wyimaginowanej Mimy piosenkarki.

Jeżeli znacie to anime,to zachęcam do wyrażania opinii na jego temat.Przyznam,że mnie film się podobał i zrobił na mnie duże wrażenie.

Pozdrawiam

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Seir Kobieta
Cargo
Cargo
Seir
Dni na forum: 5.803
Właściwie film był w porządku. Oglądałam go w nocy więc wywarł na mnie trochę szokujące wrażenia. Niewątpliwie kojarzy mi się z pewnego rodzaju psychodelą.
Na pewno można powiedzieć, że film trzymał w napięciu. Końcówka... Cóż była poprawna, ale nie wywarła na mnie większego wrażenia.
Właściwie po zobaczeniu tego filmu, miałam pewne wątpliwości czy naprawdę bycie sławną jest takie super xD

People are naturally born free. They aren’t born to fallow rules.

Z pogardliwą litością patrzy na przygiętego pod krzyżem Chrystusa: „Biedaku, mądrzysz się, że umarłeś za ludzkość, my potrafimy umierać za jednego kumpla”.

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.606
Plusy: 73
Dobry film. Momentami straszny, jak na thriller przystało, dość realistyczny do tego. Zakończenie dobre, bo pozytywne. Polecam. Szkoda, że trwa tylko 1:20, jakoś wyjątkowo za szybko dla mnie się skończył :p

Gdzieś w połowie bałem się, że skończy się tak jak Paranoia Agent (też Satoshiego Kona), ale się myliłem.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.942
Plusy: 11
Trochę się zawiodłam, a szczególnie końcówką, nie wiem jakość bardziej wolałabym nieszczęśliwe i mroczniejsze zakończenie (wiem...jestem okrutna). Po odkryciu wszystkich kart anime zaraz się kończy i pozostawia niedosyt, na początku akcja się rozwija, rozwija, nagle bum i koniec...trochę za szybko jak dla mnie. Historia jest ciekawa i przedstawia zjawiska na pewno obecne (nawet teraz) wśród azjatyckich fanów, choć może nie aż w takiej formie. Zabrakło mi większego rozbudowania akcji, mocniejszej zabawy z psychiką i widzem.Choć ogólnie jest to ciekawe anime.

Forum DB Nao » » » Perfect Blue (1997)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump