Mattiah Nameczanin Dni na forum: 7.136 Posty: 91 Skąd: Lublin
Ok, o śmiesznych tekstach są już bodajże 2 tematy, ale o dobijających nie ma ani jednego. Pytanie topicowe - czy zdarzyło się wam usłyszeć w DB jakiś tekst, który zmusił was do złapania się czoło, zasłonienia oczu etc.? Jeśli tak - piszcie.
Mój przykład: Pan na widok uciekającego w statku kosmicznym Dr.Myuu:
- Powinien stanąć przed sądem za zbrodnie przeciw ludzkości!
Polskie tłumaczenie rocks. Wasza kolej.Bomba di luce!!
Mistrzu Super Saiyanin 2 [ Klan Kaeshi ] Wiek: 36 Dni na forum: 7.064 Plusy: 2 Ostrzeżenia: 2 Posty: 803 Skąd: Kanzas City Upomnień: 666 +++Zażaleń: 666 ++++Obwinień: 666
"Dobijających tekstów" w DB pod dostatkiem :
wszystkie "Głodny jestem!"
Goku u Baby Guli, z zaskoczenia: "-Muszę się odlać!"
wszystki teksty z Kamesennina typu:
<Turniej Sztuk Walki>
Tenshin: "-W nagodę pokażę ci coś bardzo ciekawego"
Genialny: "-O... Coś z gołymi babami?"
Oolong się kłuci z Bulmą Miodzio
Dobijał mnie lektor...
Pozdrawiam
Serdecznie"Mądrość sycylijska: Usta skrępowanego człowieka,
z włączonym żelazkiem na piersiach, zawsze powiedzą prawdę" "Życie to chytra sztuka.
Kiedy masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy"
"Każdy może obrazić boksera, ale nie każdy zdąży przeprosić"
desmatrix Nameczanin Dni na forum: 7.002 Posty: 61
Mnie najbardziej tekst Fat Buu. Tam Buu zniszczył kilka miast i zobaczył chłopca. Chłopiec byl niewidomy. Gdy Buu sie dowiedzial o co chodzi z "niewidomym" powiedzial :
"Życie bywa okrutne" Tu była nieregulaminowa sygnatura!
V - Variat
E - Energia
G - Gigant
E - Eee... nie wiem
T - Tata
A - AaaaAAaaaa....
pp3088 Saiyanin Dni na forum: 6.975 Posty: 227 Skąd: Z piekła
Nie tan tekst Buu jest zamocny. Dobijające były teksty typu Goku. Zaczyna się walka, klimat się buduje a ten myśli o jedzeniu. Tłumaczenie lektora, chociaż i tak dobrze, że ktoś nam DB przetłumaczył. Dobijalo mnie także wszystkie lamwenty Chichi.
Vasson Saiyanin Wiek: 34 Dni na forum: 6.985 Posty: 186 Skąd: West City
Mnie dobiał lektor czasami (dla niego kakarotto to był pajac ) no i ulubione zdanie goku "jestem głodny" i siostra genialnego żółwia też trochę była dobijająca(tylko na początku)An nescis, mi fili, quantilla prudéntia mundus regatur? -Czyż nie wiesz, mój synu, jak mało trzeba rozumu do rządzenia światem?
Larme Super Saiyanin Wiek: 33 Dni na forum: 6.951 Posty: 313 Skąd: Alternatywna Przyszłość;)
Heh... Jestem głodny wymiata:D Siema Goku też fajne jest Tekst Bulmy do Vegety (dialog z komiksu):
Bulma: A Ty nie skorzystałbyś z gościny? Przecież nie karzę płacić za czynsz!
Vegeta: Phi...
B: Będzie dużo dobrego jedzenia, pewnie jesz tyle co Goku, więc się nie krępuj. Tylko pamiętaj o jednym! Wiadomo, że jestem bardzo powabna, ale niech cię czasem wiadome myśli nie nachodzą!
V: Co za wulgarna kobieta... O takich rzeczach... Na głos...
Tak z tego brechałam, że o mamusiu Ona zawsze coś trzaśnie w nieodpowiednim momencie
A tłumaczenie Kakarotto jest po prostu żałosne! A to takie wdzięczne imie... Też pajaców się zachciało...
Venom Wojownik Wiek: 35 Dni na forum: 6.951 Posty: 39 Skąd: RadomCity
Mnie najbardziej rozbroił text Krilana...
Szatan Serduszko zaczyna się bić z Cellem a tu nagle przylatuje Krilan z Trunksem... Szatan opowiada o zdolnościach Cella, nagle Komórczak przerywa rozmowe:
Cell: I tak wam się nie uda mnie pokonac, to strata czasu...
Krilan: Oooo, a na dodatek umie mówić...
w tych napisach to nie brzmi tak śmiesznie jak w rzczywistości,
Aa Krilan wymiata Podobnie było gdy Vegeta i Nappa przylecieli na ziemie. Powitała ich nasza trójka.
-Nappa: Są bardzo sprytni, potrafią zmieniać siłe ciosu, dlatego udało im się pokonać Radima (...)
-Szatan: Radim?! Czy to jesten z waszych!? (wyraznie zdziwiony)
-Krillan: Tak, walczył z nim Songo... Ty takze włączyłeś się do walki i pokonałeś go (...)
Larme Super Saiyanin Wiek: 33 Dni na forum: 6.951 Posty: 313 Skąd: Alternatywna Przyszłość;)
Gringo um... ja nie w temacie jaki szatan i jaki Radim....?*Prawda jest jak dupa- każdy ma swoją*
*Kiedyś kupię nóż i powyżynam wszystkich w koło, kupię nóż, zostawię tylko dwoje...*
pp3088 Saiyanin Dni na forum: 6.975 Posty: 227 Skąd: Z piekła
Dobijało mnie tłumaczenie np. Śpi Vegeta i nagle krzyczu kaszalocie!!.
Albo walka z Nappa, Krillan atakuuje, a Vegeta:Hmm ta klucha ma niemałe możliwości:P