Rok 2015 :: Start serii "Dragon Ball Super" (10 lat temu)

» Gra 5 pytań ocena: 6,50 (głosy: 2)110

Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 20, 21, 22  
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Dni na forum: 6.701
Plusy: 10
1.Yukata czy Kimono
2.Susza czy Mroz
3. Poglady polityczne wedlug cb.
4. Wyjechac jak najdalej czy stac w miejscu ?
5. Biale malzenstwo ? Widzisz wyjscie z takiej sytuacji ?

1. Nie wiem, co to jest yukata.
2. Chyba susza. Bo wcale nie musi byc mrozem ani upalem.
3. Narodowo-liberalne/libertarianskie
4. Stac w miejscu
5. Ta, i to calkiem dobre wyjscie: biale dzieci

1. Twoje poglady polityczne?
2. Twoj stosunek do mniejszosci narodowych na terenie Polski?
3. Twoja wizja stosunkow miedzynarodowych Polski. Tzn. z kim Polska powinna sie wiazac, z kim nie, co powinna robic, jakie powinny byc jej cele, wojna, brak wojny itd?
4. Twoj stosunek do ruchu gejowskiego (w sensie nie ze nie mam nic przeciwko, mam cos przeciwko, jestem katolikiem, jestem ateista i nie znaje konserwatywnego pogladu na te sprawe, jak sie kochaja to spoko, tylko chodzi mi o prrzestrzen publiczna)
5. Co sadzisz o Slasku, slaskosci, RAS itd.

Chcialbym zeby ktos sie postaral o jakies ciekawe i mozliwie obszerniejsze wypowiedzi a nie takie tam spoko, lubie to, nie lubie tego.

Nigdy nie będę w 100 % szczęśliwy, bo spirytus ma 96 %.- mój kolega Marcin.
-Nadia, gdzie moje gacie?
-Nie wiem, pewnie do muzeum wzięli.
Panie Bolesławie, witamy w domu. Witamy całą ekipę czarnuchów z łańcuchami.
Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Laru Kobieta
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Takeda ]
Laru
Dni na forum: 7.275
Plusy: 6
1. Wszystko i nic. Takie centrum ^^
2. Nie mam do nich stosunku negatywnego. Póki nikt mi nie szkodzi i mnie nie irytuje, to nie mam do niego wątów. Uważam, że powinni mieć prawo do wyznawania swojej religii i obchodzenia swoich zwyczajów kulturowych.

3. Polska powinna się trzymać jak najdalej od USA. Włażenie w dupę, narażanie swoich żołnierzy w zamian za jedno wielkie NIC, to nie partnerstwo ani nawet prostytucja tylko zwykłe dawanie dupy. Bliżej nam do Słowaków, Czechów itp.

4. Jestem katoliczką. Bóg powiedział, że mam kochać bliźniego jak siebie samego. Jeśli gej czy lesbijka nie krzywdzi nikogo naokoło, to nic do niego nie mam. W przestrzeni publicznej też mi to nie przeszkadza. Dlaczego ludzie żalą się na np. aktora który przyznał się do orientacji, a nie razi ich to, to zwykle bywa na portalach plotkarskich o hetero-gwiazdach??

5. Śląsk historycznie był w nieciekawej sytuacji. Podzieleni między Polską a Niemcami. Pojęcie "śląskość" nie jest dla mnie niczym nadzwyczajnym i czymś co powinno budzić jakieś emocje. RAS moim zdaniem nie bardzo ma sens, ale nie potrafię ubrać w słowa dlaczego tak sądzę. Ślązak, Kaszub czy Podlasiak - wszyscy jesteśmy Polakami i powinniśmy trzymać się w kupie.

"Jego drogę spowija jedwab, odciski jego palców na rosie,
Mieszkańcy krain mroku pokornie się przed nim płożą.
Bękart Matki Natury odrzucony przez liście i potok
Obcy w obcym kraju, szuka pociechy w swych marzeniach."
Marillion "Grendel".

Denerwować się, to mścić się na swoim organizmie za głupotę innych.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.143
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
1. W skrócie - konserwa. Uważam że nie system, lecz ludzie są zawodni, więc budowanie systemu musi być zgodne z kulturą, historią i mentalnością danego narodu. Zmiany mentalne są procesem długotrwałym, i nie mogą być narzucane odgórnie. Stąd również prawo powinno być możliwie najszerszą ramą obejmującą życie społeczne. Co się tyczy socjalu - mam mieszane uczucia. Z jednej strony takie instytucje jak wojsko czy policja nie powinny być prwywatą, a z definicji narodu, również pewne zasiłki, dla tych naprawdę potrzebujących powinny być przyznawane. Jednak nie w takiej formie jak to jest obecnie, i dopuszczam w tym ostatnim przypadku oddanie gospodarowania tymi pieniędzmi przez prywatne przedsiębiorstwa. Jestem też za wolnym rynkiem, ale to dopiero po zmianach w prawodawstwie o których pisałem, i dekomunizacji. Coś tam pewnie jeszcze, ale jestem * po robocie, a chcę odpowiedzieć na wszystkie pytania
2. Mam mieszane uczucia. Nie wiem czy wolałbym żeby przykładowo media przejęli względnie neutralni amerykańscy Żydzi, czy żeby pozostawały w rękach ludzi z układu pokroju Waltera. Poza tym proces globalizacji jest już raczej nie do zatrzymania, więc raczej trzeba się z tym pogodzić. Ważne tylko by obecność takich muslimów czy chinoli nie zagroziła naszej kulturze, o co jeszcze można chyba powalczyć.
3. To co robił L. Kaczyński - Polska jako lider Europy Wschodniej. W UE kraje te żeby mieć cokolwiek do powiedzenia muszą trzymać się razem, bo inaczej idą tylko owczym pędem do ubojni. Niestety sojusz, który był w stanie powstrzymać Rosję przed najazdem na Gruzję już jest rozbity, i ciężki do odbudowania. W Polsce działa Donek z Bronkiem, na Ukrainie i w Rumunii wrócili do władzy komuchy, i łamią podstawy suwerenności tych krajów, na Litwie są potężne nastroje antypolskie, Gruzja jest osłabiona, a ludzie podatni na propagandę Kremla, a Węgry osamotnione. Patrząc po skutkach - mnie Smoleńsk wygląda na zamach. Poza tym jestem za sojuszem z USA, aby ograniczyć wpływy UE w Polsce.
4. Pisałem ostatnio. Dla mnie sama pederastia jest nienaturalna, a promowanie jej prowadzi do zaniku wrażliwości rozumianej jako wyczuciu prawa naturalnego.
5. Poszedłbym ze szwabami na wymianę. My wam damy Śląsk, a w zamian załatwicie nam z powrotem Lwów i Wilno. Ale na poważne - widać że Niemcy rozumieją czym jest Wspólnota narodowa i racja stanu, więc łoją kasiorę na takie ruchy jak RAS. Polacy widać nie, więc słuchają tych pierdół, i są gotowi się oddać jak temu kto da więcej. Białorusini nie są narodem, bo nie mają historii państwowości, a co mówić o Ślązakach. Na szczęście kibice z Wrocławia pokazują inną wizję Śląska.

1. Co sądzisz o Smoleńsku
2. Twoje zadanie na temat patriarchatu i wynalazków pokroju gender study
3. Czy różna kultury można stawiać na równi, i tym samym nie oceniać. Zdanie uzasadnij
4. Twoje podejście do religii
5. w czym się nie zgadzasz z Korwinem
1.

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
1. Co sądzisz o Smoleńsku
2. Twoje zadanie na temat patriarchatu i wynalazków pokroju gender study
3. Czy różna kultury można stawiać na równi, i tym samym nie oceniać. Zdanie uzasadnij
4. Twoje podejście do religii
5. w czym się nie zgadzasz z Korwinem

1. Ja o zamachu nie mowie, bo wg mnie niekonieczne bylo zabijanie kogokolwiek. "Uklad mysli" w Polsce jest taki, ze bracia Kaczynscy nawet gdyby zyli obaj to by trafili do zascianka umyslowego III RP przygnieceni przez demoliberalne prady z Czerskiej, Tygodni,a Powszechnego, Krytyki, TVN, Wprost itd., ktore swoje zadania uksztaltowania innego modelu Polaka wykonuja gorliwie i skutecznie. Rosja moim zdaniem tez nie potrzebowala martwego Lecha. Bo teraz kazde slowo Jaroslawa moze byc podchwycone jako kolejny dowod na jego szalona rusofobie itd i moze byc spalony w oczach takiej gnusnej warszawki. Ale jakby zyl Lech to by takich wypowiedzi znalazlo sie 2x tyle i wtedy by pozyskano do wlasciwego obozu 2x wiecej niezadowolonych z Kaczynskich. W sprawie Smolenska uwidacznia sie cos bardzo waznego. Po pierwsze nie mozna wykluczyc zwyklego bledu. Np. kontroler na wiezy lotniska mogl podac jakies bledne wspolrzedne, tylko o jakies parenascie metrow, ale to wystarczylo. Nawet nie specjalnie, ale przypadkiem. I rzad przez swoja opieszalosc, brak zainteresowania, pobiezne badanie sprawy zrzucil wszystko na blad pilota, przypadek czy cos tam. Zeby nie bylo rusofobii w wykonaniu PO dla odmiany, zeby nie bylo skakania teraz przez PO Rosji do gardla. Ta sprawa pokazuje, jak Polska jest zalezna i jak nisko jest w stanie klaniac sie przed innymi mocarstwami mniejszymi czy wiekszymi. Bo to nie jest awionetka, ktora sie rozbila gdzies tam, tylko samolot z prezydentem i dowodztwem sil zbrojnych. Jesli rzad nie wykazuje zadnego zainteresowania w tak istotnej sprawie jak smierc prezydenta (malo wazne ze to Kaczynski - oszolom i czubek, ktory mlaskal, do tego siegajacy glowa do klamki o czym wie kazdy nowopolski inteligent) i kilku generalow to swiadczy to o tragicznym stanie panstwa. Nie o samym rzadzie i premierze Tusku, tylko o panstwie, ktore musi byc niesamowicie gleboko zinfiltrowane i bezwolne na arenie miedzynarodowej. Ale nie ma sie czemu dziwic. Jezeli Rzeczpospolita Polska nie potrafi wywrzec zadnej presji na Litwie, ktorej wladze bezceremonialnie poniewieraja mniejszoscia polska to jak ma wygladac jej pozycja wzgledem Rosji i Niemiec?
2. Patriarchat to doskonaly model wspolzycia rodzinnego i spolecznego, ktory doprowadzil do tego, ze Europejczycy (glownie Anglicy) opanowali w zasadzie caly swiat. Wraz z nastaniem epoki wrazliwosci europejskosc stala sie brzemieniem, ojcowie zdegradowani do roli odpowiedzialnych przed sadem wychowawcow swoich dzieci, a matki do roli zwyklych nianiek badz robotnic zamiast najwazniejszych osob w zyciu kazdego czlowieka, ktore same, bez pomocy zadnego urzednika socjalnego, ucza swe dzieci chociazby elementarnych zasad przyzwoitosci. Ojciec, jako glowa rodziny (glowa, gdyz jest do tego naturalnie predysponowany) i matka jako pani domu tworza najlepsze srodowisko dla rozwoju. Odbierajac im te role oddaje sie dzieci w rece innych wychowawcow, tym razem sa to media i szkoly. Media i szkoly ucza roznej masci dziadostwa, konformizmu, uleglosci (uleglosc to cos innego niz lojalnosc) wobec wladzy. Wpajaja tez, czesto bez wiedzy albo wbrew woli rodzicow, nieakceptowanego systemu wartosci, od ktorego nie mozna uciec, gdyz jest tym obowiazujacym. Rodzic, ktory sie temu sprzeciwi jest z miejsca napietnowany. Dzieciom przestawia sie, w miejsce rodzicow i ich autorytetow, osoby godne nasladowania, ktorych "czystosc" zostala dowiedziona w podrecznikach. Np. ja nie mam zamiaru uczyc dzieci, ze bohaterami sa Walesa, Mandela, Gore, Roosevelt, Gandhi. I kto wie, czy nie powstanie kiedys ogolnonarodowy komunikat mowiacy, ze ludzie o moich pogladach sa wrogami wlasnych dzieci i powinni zostac od nich odizolowani. Na razie wszystko na to wskazuje. Gender studies to tylko kolejna oglupianka, raczej juz marginalna, ale bierze udzial w destrukcji cywilizacji.
3. Nie sa, poniewaz rozwijaja sie w roznych warunach. Np. wspolistniejac z innymi, rozwijajac sie w srodowisku raczej jednorodnym, pod wplywem kilku religii, a moze tylko jednej. Takze model spoleczny moze byc inny. Np. wladza zwierzchnia moze nalezec do rodu, badz moze spod jego wladzy wyraznie wyemancypowac sie rodzina. Rozne moze byc tez stanowisko wobec indywidualizmu. Dosc duzo do powiadania. Jak widac, powstaly rozne kultury, a jest ich po prostu multum. Powiedzialbym, ze wartosc niematerialna jest taka sama. Tzn. prawo do zycia ma kazdy. Aczkolwiek wartosc materialna jest rozna. I tu zdecydowanie wyzej stawiam kultury wywodzace sie z Europy, generalnie cala cywilizacje zachodnieuropejska, bo to ona nadawala do konca I wojny swiatowej tempo calemu swiatu. Kiedy w XIX wieku europejski podroznik z karabinem udal sie do afrykanskiej dzungli i spotkal tam ludzi, ktorzy nie wyszli poza ekstensywne rolnictwo czy tez nie wyksztalcili takiego sadownictwa, ktore daje oskarzonemu mozliwosc rzetenego dochodzenia swoich racji. Podobnie jak dzis w Ameryce: Murzyni zyja czesto pozamykani w swoich gettach, niechetni swiatu zewnetrznemu i uzaleznieni od jego pomocy materialnej. Niechetni sa nawet temu, by sprobowac z szansy, ktora sie otworzyla w II polowie XX wieku i tak znacznie wiecej czarnych mieszkancow USA nie probuje w ogole studiow, choc ma juz ku temu mozliwosc. Nie sa bezwzglednie gorsi, ale sa nizej rozwinieci i to sa socjologiczne, historyczne i ekonomiczne fakty. Jesli dla kogos to rasizm, to trudno.
4. Mi osobiscie religia jest obojetna jesli idzie o jej wewnetrzne wyznawanie. Aczkolwiek dzieci wychowam w atmosferze bliskosci wobec religii, gdyz jest ona podstawowym skadnikiem cywilizacji. Sposrod wszystkich wybieram dla siebie dosyc rozlegle spektrum kosciolow protestanckich. Religia powinna tez byc stala, bezkompromisowa i powinna budowac solidny kregoslup moralny. Np. islam go buduje i dlatego to muzulmanie przejmuja kontrole nad Europa, bo koscioly chrzescijanskie sa za slabe, zeby zapanowac nad swoim rozlazlym moralnie ludem, ktory woli juz tylko sie najesc, beknac, dotknac kawalka cycka w dyskotece niz zbudowac byt przyszlemu pokoleniu. Mozna byc i ateista, ale wtedy trzeba zbudowac sobie solidny kregolup. To nie jest takie trudne, wystarczy podazac za jakas ideologia i myslec powaznie o przyszlosci nie tylko swojej, ale tez dzieci a nawet tych potomkow, ktorych sie nigdy nie spotka. Wiekszym problemem moze byc przekazanie tego systemu wartosci dzieciom, ale i tak uwazam, ze jest mozliwe. Pewnie trudniejsze, bo to juz tylko tata powie, a nie Bog.
No i trzeba dodac jedno. Moim zdaniem religia musi jednoznacznie odrzucac wszelkie rewolucyjne prady jak socjalizm, komunizm, nowoczesna tolerancje, afirmowanie jakichs grup ludnosci ze wzgledu najakies krzywdy czy cos tam.
5. Jezeli chodzi o poszczegolne poglady to musialbym dokladnie wszystko przemyslec, porownac, zestawic i skonfrontowac. Pewnie by sie pare punktow znalazlo. Na szybko powiem, ze moj konserwatyzm jest bardziej narodowy niz taki klasyczny jeszcze sprzed ekopki powstawania nacjonalizmow. Wiecej tego jest, i latwiej mi wymieniec, w sferze jego postepowania, kierowania partia i calym ruchem konserwatywno-liberalnym skupionym wokol jego osoby i kwestii wspopracy z innymi grupami prawicowymi. Np. chcac osiagnac jakikolwiek sukces w wyborach nie mozna powtarzac tego rodzaju rozkladania akcentow. Powinien mniej mowic o ekonomii, gdyz Polacy na tym mniej sie znaja niz np. Anglicy czy nawet Amerykanie, ktorym juz mozna o tym mowic wiecej. Do Polaka w zasadzie trafia tylko argument "dam wieksze renty, uregulujemy sprawy w Krusie" - takimi frazesami nie da sie rozmawiac powaznie. Poza tym bezskuteczne jest atakowanie Platformy. Nawet jesli robi to dobrze, zgodnie z prawda, doktrynai ma racje to nikogo to nie rusza i jest bezproduktywne. Kazdy stary zwolennik to rozumie, ale nowych zwolennikow przez to nie dostanie. Jakkolwiek to by mialo byc przez kogos przyjete, jedyna szansa dla grupy skupionej wokol Korwina jest podjecie sie rywalizacji na calego z PiSem. Inaczej nigdy nie przekroczy 5%.

1. Dmowski czy Pilsudski? Ja mozesz, to powiedz dlaczego.
2. PRL czy III RP?
3. Jakie sa twoim zdaniem przyczyny tego, ze Polska znajduje sie wlasnie w tym, a nie innym miejscu? Godzi mi o gospodarke, prestiz miedzynaodowy, zycie umyslowe, elity i co tam jeszcze chcesz opisac.
4. Hipotetycznie: co by sie twoim zdaniem stalo, gdyby Polska poszla na wojne razem z Niemcami. Opisz swoja wersje zdarzen.
5. Hipotetycznie po razu drugi: Doszlo do wojny w wariancie znanym z historii z ta roznica, ze Anglia i Francja dotrzymaly umowy sojuszniczej.

Nie oznacza to jednak, że byłem świniakiem pokroju Kwaśniewskiego, czy innego Komorowskiego, aż tak nisko nie upadłem. Chłopu trzeba dawać albo się nie dziwić. Chłopak wyczaił ją na skupie żywca. W sezonie tzw "świńskiej górki". Na imie jej było Teresa, Teresa z domu Bąk. Gonar wziął 2k kredytu na suple. xD
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
Dni na forum: 5.295
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 7
1 Piłsudski mimo, że ponoć był socjalistą to ddużo zrobił dla Polski - ustalił granice państwa no i wywalczył niepodległość oraz walczył z bolszewikami m.in. cud nad wisłą, bitwa warszawska i na Litwie coś tam był. Dymowski nie znam aczkolwiek JKM i spółka go popiera i wychwala co mnie badzo ciekawi dlaczego tak jest ?
2 Zdecydowanie PRL gdyż w III RP żyję, a z opowiadańwiem, że komuna mimo braku pwolności słowa i coś tam jeszcze p[lus kartki, to ludzie żyli w zgodzie i kasy nie brakowało (myśl, że dlatego, że kiedyś nie było takiej techniki jak jest dziś), było dobrze mimo ograniczeń, III RP od PRL-u niewiele się różni niby nie ma komuny ale wciąż jakby jest.
3. Polska zawsze była pomiędzy kowadłem a młotem (czyt. Niemcy i Rosja) krajem w środku europy, jesteśmy według mnie interesującym narodem w oczach innych choć dzikimi (z powodu temperamentu). Jako jedyni prócz Włochów mieliśmy papieża Karola Wojtyły. Prestiż międzynarodowyy to tak jak pisałem, dużo jest znanych polaków tych co walczyli na obcej ziemi i czegoś dokonakli poza tyj jesteśmu w ONZ i NATO oraz UE. Gospodarka to raczej węgiel i rolnictwo XD teraz się jakoś rozwija ale póki nie będziemy mieć własnych dużych złóż ropy naftowej czy gazu ziemnego będziemy uzależnieni o d innych państw.
4. Trudno sobie to wyobrazić, ale pewnie byśmy gorzej nie wyszedli, ba może nawet dziś zarobki u nasbyły by takie same jak tam. Ponoć Hitler sam od siebie do Polaków nic nie miał.
5. Polska by nie odniosła dużych strat i nie wyginełoby tyle ludzi, a Rosja by nie zaprowadziła w Polsce Komuny, sądze że toe wstrzymanie pomocy było zamierzone.

Nie zadaje pytań... oddaje kolejkę
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
Gonardino napisał(a):
Jako jedyni prócz Włochów mieliśmy papieża Karola Wojtyły.
Ja odpowiem pozniej, ale najpierw cos napisze, bo mnie ten tekst zainteresowal. Co masz na mysli piszac, ze jako jedyni, procz Wlochow, mielismy papieza Karola Wojtyle? Ze polski papiez mial 2 narodowosci: polska i wloska, czy to ze jedynym papiezem nie-Wlochem byl wlasnie Karol Wojtyla?

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
A nie ? przecież był biskupem Rzymu.
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
No byl, tylko co z tego?

Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
No to daje mu narodowość włoską pyzy okazji, chyba to oczywiste powiedz że się nie zgadzasz. Karol Wojtyła czyli papież narodowości polsko-włoskiej kościoła rzymsko-katolickiego i przewodnik duchowy/moralny dla chrześcijan i innych. Na domiar tego wszystkiego on sam potrafił "budować mosty" między różnicami. Dlatego W twoim temacie o sławnych polakach, napisałem Karol Wojtyła, bo sam człowiek może dokonywać wielkich rzeczy, stanowisko to tylko otrzymany status i uznanie za jego doponania w tym przypadku duszpasterskie i moralne.
Byczusia Kobieta
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Byczusia
Dni na forum: 6.265
Plusy: 6
Jak Gonar oddaje to ja zadaję:
1.Który portal internetowy jest Twoim ulubionym? Jak nie masz,to na którym bywasz najczęściej?
2.Twoja najczęstsza myśl po przebudzeniu?
3.Jesteś nieśmiały?
4.Masz jakieś plakaty u siebie w pokoju?
5.Krzesło czy fotel?

[img][/img]
,,Nie możesz poświęcić życia za ukochaną osobę, musisz żyć ,by jej chronić"
,,W świecie ninja ci, co łamią zasady są śmieciami. Ale ci, co porzucają swoich przyjaciół są gorsi niż śmiecie"
[http://yog-sothoth.tanuki.pl/main/licznik/byczusia/250x50.png]
,,Bo jeśli głupotą jest obrona życia
Będę głupcem do ostatniego dnia"
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
Dni na forum: 5.108
Plusy: 5
Ostrzeżenia: 1
1.Najczęściej chyba na fb.
2. !? mać
3. Pewnie
4. Mam plakat The Beatles i flagę Sex Pistols
5. Fotel, zwłaszcza do czytania książek.

1. Ulubiona książka.
2. Wierzysz szczerze w istnienie Boga?
3. 3 życzenia, które mogłyby się spełnić.
4. Nastawienie do homoseksualizmu.
5. Największa wtopa życia.

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
franqey Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
franqey
Dni na forum: 7.143
Plusy: 3
Ostrzeżenia: 3
1. "Szmira" Bukowskiego chyba
2. Tak
3. Dobrze płatna praca
Audrey Hepburn
Doge Challenger
4. negatywne
5. studia

1. boks czy MMA
2. Pacquiao czy Mayweather Jr.
3. E. A. Poe czy C. Baudelaire
4. C. Bukowski czy J. Kerouac
5. Misfits czy Bad Brains

"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"
Al Ed Upek Kobieta
"Deus Volt
Deus Volt
[ Klan Kutang ]
Al Ed Upek
franqey napisał(a):
1.Który portal internetowy jest Twoim ulubionym? Jak nie masz,to na którym bywasz najczęściej?
2.Twoja najczęstsza myśl po przebudzeniu?
3.Jesteś nieśmiały?
4.Masz jakieś plakaty u siebie w pokoju?
5.Krzesło czy fotel?
1. Od jakiegos roku codziennie czytam konserwatyzm.pl, nie jest to moj ulubiony portal, bo nie trafia do mnie pelnia pogladow tam wyrazanych, ale tylko ten teraz regularnie czytam. Z ciekawostek dodam, ze ktos tam napisal o Frondzie, ze we Frondzie sie bardziej czuja zydami niz chrzescijanami.
2. Ktora jest godzina.
3. Nie, wszystko w normie.
4. Mam, ale nie popowieszane.
5. Fotel

1. Ulubiona książka.
2. Wierzysz szczerze w istnienie Boga?
3. 3 życzenia, które mogłyby się spełnić.
4. Nastawienie do homoseksualizmu.
5. Największa wtopa życia.
1. Hymn.
2. Tak szczerze, to tak.
3. Miec duzy majatek. Miec jakas tam babe, a z nia dzieci. Nie chorowac na nic powazniejszego.
4. Samo zjawisko lekko negatywnie przez neutralnie, za to cala homoideologie zdecydowanie negatywnie.
5. Tez studia.

franqey napisał(a):
1. boks czy MMA
2. Pacquiao czy Mayweather Jr.
3. E. A. Poe czy C. Baudelaire
4. C. Bukowski czy J. Kerouac
5. Misfits czy Bad Brains
1. Boks. Do MMA w sumie nic nie mam, czasem troche poogladam, ale denerwuje mnie to, ze kazdy byle tluk sie tym podnieca.
2. Szczerze mowiac, to nie znam sie jakos mocno na boksie.
3. Nie czytalem tych dwoch autorow.
4. Tylko Bukowskiego znam, cenie wysoko, ale nie wiem jak bym cocenil, gdybym znal drugiego.
5. Nie sluucham ich, wiec nie wiem.

1. Koszykowka czy pilka nozna?
2. Ulubiony forumowicz?
3. Najbardziej nielubiany forumowicz?
4. W kilku zdaniach twoj pomysl na Polske.
5. Jaki jest najdalej ci znany fakt genealogiczny?

Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
1. Od biedy koszykówka.
2. Ostatnio chyba Shiro.
3. Ishido
4. Marzy mi się monarchia, ale nie tylko tytularna. Uważam, że nasze społeczeństwo jest zbyt głupie i nie zasługuje na demokrację. W razie jednak rażących niekompetencji władcy powinien być system umożliwiający usunięcie go z tronu.
5. Jeśli chodzi o genealogię mojej rodziny, to niestety, ubolewam nad tym, że nikt nigdy nie interesował się tym, aby jakoś ją udokumentować i prześledzić. Wiadomo mi tylko, że ze strony ojca pradziadkowie pochodzą z Dolnego Śląska, zaś od strony matki pradziadkowie mieszkali w Małopolsce. Ponoć mam tatarskie korzenie.

1.Czy wierzysz, że nie jesteśmy sami we Wszechświecie? (mam na myśli inne formy życia, nie Boga)
2. Zostajesz Premierem- 3 pierwsze ustawy Twojego rządu.
3.Wygrywasz 30 mln w totka, na co je przeznaczasz.
4.Dlaczego wracasz na nao?
5.Muzyka czy książki?

Istnieją grzechy, których urok tkwi raczej w myśli o nich niż w samym czynie, triumfy dziwne, zadowalające raczej dumę niż namiętność, wzmagające tętno intelektualnej radości - radości znacznie intensywniejszej niż ta, jaką obdarzają czy mają możliwość obdarzyć zmysły.
Hayato Mężczyzna
Kami
Kami
[ Klan Takeda ]
Hayato
Dni na forum: 6.158
Plusy: 15
Al Ed Upek napisał(a):
1. Koszykowka czy pilka nozna?
Pilka nozna

Al Ed Upek napisał(a):
2. Ulubiony forumowicz?
Laru

Al Ed Upek napisał(a):
3. Najbardziej nielubiany forumowicz?
End

Al Ed Upek napisał(a):
4. W kilku zdaniach twoj pomysl na Polske.

Al Ed Upek napisał(a):
5. Jaki jest najdalej ci znany fakt genealogiczny?
Hm...

01.Atlantyk czy Pacyfik?
02.Grzyby lesne czy hodowlane
03.Forumowicz, ktorego najbardziej chcialbys poznac/lub spotkac ponownie?
04.Okulary czy szkla kontaktowe?
05.Co sadzisz o gadach?

Jezeli wiara w drugiego czlowieka, ktorego ma sie przed oczami jest naiwnoscia, to jak nazwac wiare w Boga, ktorego nikt nigdy nie widzial...???
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
1.Czy wierzysz, że nie jesteśmy sami we Wszechświecie? (mam na myśli inne formy życia, nie Boga)
2. Zostajesz Premierem- 3 pierwsze ustawy Twojego rządu.
3.Wygrywasz 30 mln w totka, na co je przeznaczasz.
4.Dlaczego wracasz na nao?
5.Muzyka czy książki?

Hayato nie odpowiedziaiał na wszystkie odpowiem ja.

1. Nie wiem czasami czy warto wierzyć tak ogólnie, ale myślę że nie jesteśmy sami.
2. Wolny rynek dosłownie bez ingerencji państwa, broń (łatwy dostęp) dla każdego pow. 24 roku życia , legalizacja wszystkiego co znane jako temat tabu np. narkotyki aborcja eutanazja kara śmierci prostytucja zoofilia nekrofilia pedofilia kazirodztwo. Tentacle XD
3. alkohol [ ort! ], sex, narkotyki, inwestycja nad zmianą ludzkich zachowań i likwidacja złych nawyków. Innymi słowy kontrola w dobrej wierze, czyli nad działaniem ludzkiej głupoty... wiecie o co chodzi.
4. Bo podoba mi się tu i przy okazji zdobywam jakieś doświadczenie/nia.
5. Muzyka

Teraz na Hayato

01.Atlantyk czy Pacyfik?
05.Co sadzisz o gadach?

1. Pacyfik.
2. Grzyby leśne
3. Jeśli można spotkałbym się z prawie każdym, ale preferuje Al ed Upka
4. Ewentualnie szkła kontaktowe.
5. A co mam sądzić gatunek jak każdy inny.

Oddaje kolejkę.
Kaio
Full Power SSJ
Full Power SSJ
[ Klan Asakura ]
Kaio
To po !? wacława już drugi raz pod rząd odpowiadasz na pytania i oddajesz kolejkę?

Drakan
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
[ Klan Asakura ]
Drakan
Dni na forum: 6.676
Plusy: 7
Pieprzyć Gonara.

01.Atlantyk czy Pacyfik?
05.Co sadzisz o gadach?
1. Jeden penis.
2. Pieczarki są hodowlane, więc wiadomo jaka odpowiedź.
3. W sumie nie ma nikogo takiego. Jak już ktoś sensowny trafi tutaj to i pewnie się z tym kimś spotkam. Pomijając parę osób, których spotkać raczej nie chcę.
4. Okulary mam.
5. Są.

1. Punk - nic niewarty kicz, taki przerywnik w muzyce spod znaku przesteru, zwykłe darcie ryja czy też czynnik przełomowy? Uzasadnij.
2. Czy Twoim zdaniem równouprawnienie pełznie w dobrym kierunku i czy w ogóle powinno być coś takiego?
3. Przepis na jakieś ciekawe żarcie, które umiesz zrobić własnoręcznie.
4. Czy Bóg chrześcijański to tylko i wyłącznie wcielone dobro i miłosierdzie?
5. Czy zdarzyło ci się odczuwać coś bliżej nieokreślonego, być może i niezidentyfikowany pociąg do tej samiej płci?

I know I'm strange, but what are You?
Ech, gdzie te czasy Nao oświecone...
Grenardo Mężczyzna
Gekokujō
Gekokujō
Grenardo
1. Sama to uzasadniłaś XD penisie mały ha ha ha Masz z tym problemy ?
2. Jasne, że pełznie niedługo co druga albo dziesiąta kobieta chociażby, będzie mieć penisa, a co z facetami ? nie mam pojęcia chyba nic, będzie po staremu, no chyba, że Grodzkie wpłynie na opinie publiczną.
3. Jajecznica, naleśniki, jajo sadzone - dwa trzy jajka kumasz czaczę ?
4. Przestań pieprzyć jak feministka, przeczytaj sobie ewangelie starego i nowego testamentu to się dowiesz.
5.Sijmejl ? czy co, nie myślę że nie \.
jakiś albo

1. Masz problemy z własną osobą ? Proszę uzasadnij.
2. Co cię motywuje i de motywuje do życia ?
3. Myślisz/ałaś ?
4. Psujesz czy grypsujesz ?
5. Jeśli wierzysz, to po co dlaczego i co skłania cię do jakiejś tam wiary ?
Miyu Kobieta
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
[ Klan Kaeshi ]
Miyu
Dni na forum: 4.933
Plusy: 11
1. Zupełnie normalna pewnie nie jestem, ale publicznie się z tym nie obnoszę. Pewne wydarzenia w moim życiu zaburzyły mój spokój wewnętrzny, ale walka z samych sobą daje ciekawe efekty.
2. Motywuje: spokój w rodzinie, sukcesy, życzliwi ludzie, moje pasje.
Demotywuje: kłótnie, rażąca niesprawiedliwość, ogrom ludzkiej głupoty.
3. Myślę, że nie myślę.
4. Cóż za użycie przedrostka...ale raczej to pierwsze, doskonale mi wychodzi.
5. Wierze w siebie, nie potrzebuje czegoś "więcej".

1. Jaki zmysł jest dla Ciebie najważniejszy, a bez jakiego mógłbyś żyć?
2. Jaka modyfikacja ciała podoba Ci się, ale u siebie byś jej nie wykonał?
3. Należysz do jakiejś subkultury?
4. Coś się zepsuło-naprawisz sam czy od razu oddajesz do specjalisty?
5. Najmilsza rzecz jaka spotkała Cie na naszym forum?
Strony:   1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 20, 21, 22  

Forum DB Nao » » » Gra 5 pytań
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump