Urodziny Lunch

» Jeden sezon czy więcej

Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.579
Plusy: 73
Myślicie, że ta seria to będzie coś więcej? Bo ja mam wrażenie, jakby to miał być taki jednorazowy spin-off. Na końcu zbiorą kule i wrócą do normalności. Oczywiście będzie można to dalej pociągnąć, ale wtedy wszystko wróciłoby do punktu wyjścia, więc pomniejszanie postaci stałoby się zbędnym zabiegiem i szybko zapomnianym. Opcja, że pozostaną zmniejszeni na dłużej i powstanie kontynuacja, też wydaje się mało prawdopodobna.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.158
Plusy: 10
Hm, ja stawiam tak jak ty, jeden sezon i do widzenia. Nie chce mi się wierzyć – szczerze powiedziawszy – by Toriyama im rozrysował fabułkę na jakiegoś tasiemca. Znając zapał do pracy naszego mistrza, przygotował wyłącznie jedną sagę. Wątpię też, by w tym omażu dla DB z okazji 40 lat lore'u chcieli się wyładować twórczo i pozatrudniać nie wiadomo kogo, by im pisał sceny. Godzina emisji też nie sugeruje, by był to priorytet dla FujiTV, jakkolwiek by tego nie argumentowali. Jak ktoś kiedyś pisał, niewykluczone, że do ramówki trafił tylko dlatego, że Toriyama kojfnął, a planowane były wyłącznie streamy, stąd pewnie dużego hajsu nie zarobi Bandaiowi w telewizji sensu stricto.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.033
Od początku brałem za pewnik to, że to będzie jednorazówka. Pomysł na zmniejszenie bohaterów jest dla mnie zbyt dziwny żeby to miał nie być spin-off.
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.993
Plusy: 1
Zakładam że jeden sezon szczególnie że akcja dzieje się przed Super, więc zakładam że ewentualna kontynuacja będzie w Super po Super Hero arcu.
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.158
Plusy: 10
Alkis, byłbym naprawdę rad, gdyby tak było

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.173
Plusy: 2
Trudno mówić o "sezonie" w odniesieniu do anime, ale OK

Myślę, że będzie to "jeden sezon", w sensie jeden ciąg odcinków, który wypełni lukę pomiędzy sagą Buu, a Superką. Myślę też, a właściwie chciałbym, żeby tak było, że po Daimie, dostaniemy zapowiedź kontynuacji serii Super i w miarę szybko nowe odcinki. Tym bardziej, że materiału na kolejne sagi jest już naprawdę sporo.
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Łukasz napisał(a):
Trudno mówić o "sezonie" w odniesieniu do anime, ale OK
Teraz często oficjalnie w Japonii używa się tego określenia również do anime.

Co do wypełniania luki, przecież ta seria stoi w jawnej sprzeczności z DBS, więc między nimi nie ma żadnego połączenia.

Łukasz Mężczyzna
Full Power SSJ
Full Power SSJ
Łukasz
Dni na forum: 6.173
Plusy: 2
Dlaczego w sprzeczności? Jeśli saga zakończy się na ponownym powiększeniu bohaterów, to nie ma żadnych sprzeczności z DBS.
Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.993
Plusy: 1
Bardziej jeśli Shin połączy się z Kibito na końcu to nie będzie sprzeczności
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Bo w DBS fuzja Potarami ma limit czasowy (w przypadku niebogów), a w DBD dezaktywuje ją wnętrze Buu. Oczywiście można się silić na wyjaśnienie, że prawdziwe jest jedno i drugie, ale to by było trochę niedorzeczne.

Forum DB Nao » » » Jeden sezon czy więcej
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump