Forum Dragon Ball Nao

» Specjalna cecha demonów

Alkis Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
Alkis
Dni na forum: 1.991
Plusy: 1
Piccolo ostatecznie okazał się demonem ponieważ jak wyjaśniła Daima nameczanie są naturalnymi mieszkańcami królestwa demonów, jak wiadomo gdy Piccolo Daimao zabijał swoje ofiary one nie mogły przejść przez zaświaty przez demoniczną naturę Piccolo Daimao. Czy więc idąc tym tokiem myślenia czy gdyby na przy taki Hybis lub Glorio kogoś zabili to automatycznie odebrałby komuś prawo wejścia do zaświaty bo przecież są demonami tak jak demonem był i ostatecznie okazał się być Piccolo Daimao i jego druga dobra połówka.
Mateusz Mężczyzna
^Recenzent
Recenzent
[ Klan Tokugawa ]
Mateusz
Dni na forum: 6.390
Plusy: 10
Myślę że to raczej mit ziemianin, że po uśmierceniu z rąk piccolo nie można wejść do zaświatów. Nawet brak Goku, który zmarł z ręki Piccolo był w zaświatach, bo przecież Goku o niego pytał.

Obraz
GypsyCatcher
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kutang ]
GypsyCatcher
Dni na forum: 5.335
Plusy: 2
Ostrzeżenia: 5
Mateusz napisał(a):
Myślę że to raczej mit ziemianin, że po uśmierceniu z rąk piccolo nie można wejść do zaświatów. Nawet brak Goku, który zmarł z ręki Piccolo był w zaświatach, bo przecież Goku o niego pytał.
Wszechmogący zauważył, że Piccolo już nie jest na wskroś zły, bo Raditz trafił pod sąd Enmy, a wcześniejsze jego ofiary nie mogły trafić do zaświatów.

Mnie ciekawi, czy z wymiaru demonów można trafić do tych zaświatów.

"...nie pasuję do tej pedalskiej sztafety... “
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.155
GypsyCatcher napisał(a):
Mnie ciekawi, czy z wymiaru demonów można trafić do tych zaświatów.
A czemu by nie? Pytanie, do których Zaświatów (Anoyo)? Przecież każdy Wszechświat powinien na logikę mieć osobne Zaświaty (Anoyo), skoro ma osobne Światy Kaiōshinów (Kaiōshinkai).Ten cały „wymiar” to ściema. Ot, zwykła planeta, vel układ planetarny lub też „zespół układów planetarnych”/galaktyka albo jak kto woli Dziewiętnasty Wszechświat.
Jak Rō Kaiōshin, czyli Gurindojanin\Shinjanin pochądzący z Drugiego Świata Demonów, poświęcił życie dla Gokū, to nigdzie nie musiał przechodzić, po prostu został se w Świecie Kaiōshinów (Kaiōshinkai). Podobnie Pólnocny Kaiō. Przypuszczam, że to ze względu na pozycje, jaki ci piastują. Może Degesu albo Arinsu szli by do Piekła/wymazania, gdyby kojfli. Taki Dābra został przecież zesłany przez Emmę do nieba (wiem, filler hurr-durr), mimo że był makaiō. Ergo? Nie wiemy nic, nie mamy pojécia, jakie są zależności pomiędzy demonami/bogami a Emmą, jednak można założyć, że demony niepiastujące boskich stanowisk podlegają osądowi jak ludzie spoza Świata Demonów (Daimakai), a demony Kaiō i Kaiōshin już se bimbają.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
JamnikLele
Nameczanin
Nameczanin

Dni na forum: 1.031
Gdzie został zabity Dabura? Może miejsce śmierci decyduje o tym, czy trafiasz do Emmy, czy gdzieś indziej?
vegeta391 Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
vegeta391
Dni na forum: 6.155
JamnikLele napisał(a):
Gdzie został zabity Dabura? Może miejsce śmierci decyduje o tym, czy trafiasz do Emmy, czy gdzieś indziej?
Według Fukkatsu no „F” tak właśnie jest, wszak Fryzjer trafił do „ziemskiego piekła”, czymkolwiek owo nie jest.

MyAnimelist
Warto posłuchać:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Forum DB Nao » » » Specjalna cecha demonów
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump