pensar - lat 20. Mimo że nie zgadzam się z nim praktycznie we wszystkim muszę przyznać że nie jest głupi [ ort! ] , i ma poukładane w głowie
fable - ok. 15 lat. Wcale mi nie przeszkadza że się czepia , i że wypowiada swoje zdanie bez ogrudek , nawet urażając innych. Wkurza mnie natomiast to że uaża się za niewiadokmo co , jego zachwyt stanami z których podobno pochodzi , a często po prostu głópota.
Xell - 17- 18 lat. Mimo że zazwyczaj mam w miare podobne zdanie , to po prostu nie przepadam za kolesiem. Po pierwsze wydaje mi się że sra wyżej niż dupą sięga . Używa wzniosłego stylu do rzeczy [ ort! ] przyziemnych. Trochę śmierdzi mi młodzieżą wszechpolską , ale może to tylko takie wrażenie.Ja jako człowiek przyziemny , cyniczny i zazwyczaj chłodno myślący nie jestem w stanie zrozumieć po co używać takiego słownictwa jak on w luźnej rozmowie. Może wynika to z jego romantyzmu , ale ja oceniam jedynie skutek a nie przyczynę , więc piszę jak jest.
"I wówczas, jakby dla ostatecznego i nieodwołalnego pchnięcia mnie do upadku, zjawił się duch Przekory. Filozofia nie zdaje sobie żadnej z tego ducha sprawy. A jednak wieżę w to święcie, jak w istnienie własnej duszy, że przekora jest jednym z pierwotnych popędów ludzkiego serca - jedną z niepodzielnych, pierwiastkowych władz lub uczuć, które nadają kierunek charakterowi danego człowieka. Któż, popełniając czyn niedorzeczny lub nikczemny, nie dziwił się po stokroć tej prostej oczywistości, iż wiedział, że winien go był nie popełniać? Czyż pomimo doskonałości naszego rozsądku nie mamy nieustannych zakusów do naruszania tego, co jest Prawem, dla tej po prostu przyczyny, iż wiemy właśnie,że jest to - Prawo?"
Edgar Allan Poe "Czarny Kot"