Forum Dragon Ball Nao

» Zabawa w Detektywa =) ocena: 10,00 (głosy: 2)110

Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  
Old Shatterhand Mężczyzna
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
Old Shatterhand
Dni na forum: 6.818
Plusy: 1
Ostrzeżenia: 2
Albert Fish napisał(a):
I dlaczego Lord Slug nie urwał sobie uszów tak jak Picollo?

Dlatego, że nie miał już na to czasu .
Nie zorientował się o co chodzi i....
Na nameczan działały inne fale a gwizd ludzki, uszkadzał ich czuły słuch, jednak jeżeli było to bardzo, bardzo blisko.
Bo przecież Piccolo słyszał wszystko z Pałacu Wszechmogących, a na ziemi na pewno nie raz gwizdali .
Freeman Mężczyzna
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Freeman
Dni na forum: 6.703
dyby ssj podnosił siłę itp. około 10krotnie, to dlaczego Vegeta przed 25 Tenkaichi Budokai (czyli przed Buu) ćwiczył na 150 krotnym przyciąganiu? I do tego of kors się męczył

skoro Vegeta przed sagą buu osiągnowszy już poziom ssj trenował na 150 krotnym przyciąganiu i sie męczył to pytam jakim cudem przed sagą z cyborgami (w tedy jeszcze nie osiągnoł poziomu ssj) wytrzymał trening z 300 krotny, przyciąganiem na statku ojca Bulmy????

Moim zdaniem skoro cyborgi z przyszłości były słabsze to i Vegeta i inni wojownicy też musieli być to chyba oczywiste, bo gdy by był tak silny jak Vegeta
ssj z terazniejszości to by mu mogły naskoczyć

Edytuj posty!
SoheiMajin Gotenks
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
Old Shatterhand
skoro Vegeta przed sagą buu osiągnowszy już poziom ssj trenował na 150 krotnym przyciąganiu i sie męczył to pytam jakim cudem przed sagą z cyborgami (w tedy jeszcze nie osiągnoł poziomu ssj) wytrzymał trening z 300 krotny, przyciąganiem na statku ojca Bulmy????
Ponieważ był wtedy sprawniejszy, a jak wiemy min. z filmów kinowych, Vegeta po śmierci Goku, stracił chęć do walki.

No a teraz moja sprawa:

Chodzi mi tu mianowicie o "Room Spirtt & Time", w sadze Buu.

Otóż jak wiemy w Sali mogły przebywać tylko 2 osoby naraz i tylko 2 razy w życiu. Istotne jest też, że 1 min w rzeczywistości oznaczała 6 godzin w sali. (1 dzień- rok w sali)

A więc w sadze Buu widzimy szereg niedociągnięć.
Otóż, jak wiemy do sali wchodzą Buu i Piccolo, a w środku przebywa już Gotenks, razem 3 osoby. Tutaj ujawnia się nam pierwsze niedociągnięcie, bo wcześniej manga twierdzi, że jednocześnie w sali mogą przebywać wyłącznie 2 osoby.
Później mamy problem z czasami, gdyż widzimy jak bohaterowie w Pałacu Dendego rozmawiają dłużej niż minutę, a chłopcy w sali nie walczą nawet 30 min. . Kolejny problem z czasem ujawnia się nam kiedy Buu wychodzi na zewnątrz, w rzeczywistości wszystko dzieje się w ok. 2 min, co w RS&T powinno oznaczać ok. 12 godzin, ale w sali widać, że z otwarcie bariery między dwoma wymiarami wykonane zostało w krótkim czasie, na co dowodem jest ciągle trwająca fuzja. Ale czy w takim razie czy Gotenks i Piccolo nie powinni wyjść szybciej ?!
Freeman Mężczyzna
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Freeman
Dni na forum: 6.703
chciałbym zeby mi ktoś powiedział dlaczego w ostatnim odcinku GT Kuririn powiedział do Goku cytuje: "wspominam czasami c-18" co to miało znaczyć co się stało z c-18 umarła, rozwuód wzieli, baterie jej się wyczerpały, wpadła do wody zardzewiała i na złom ją musieli oddać.Troche głupio że w GT tego nie wyjaśnili
duchwody
Ziemianin
Ziemianin
duchwody
Dni na forum: 6.568
Chcę się zapytać w jakiej serii i odcinku Trunks i Son Goten byli już w wieku nastoletnim.
Bo mam takie zdjęcie ale nie mam je jak tu skopiować więc je opowiem.Son ma ubranie pomarańczowo niebieskie z znakiem japońskim znacie je.A Trunks ma bluske z napisem Capsule i są na jakichś zawodach jak ktoś wie to prosze mi powiedźcie OK?
Dzięks!
Filippo Mężczyzna
Super Saiyanin 3
Super Saiyanin 3
[ Klan Kaeshi ]
Filippo
Dni na forum: 6.600
Ostrzeżenia: 1
chyba chodzi Ci o jedne z ostatnich odvinków DB Z , bo tam był nastoletni Goten i Trunks , chociaz byli też nastoletni [ chyba ] w serii GT . A jeżeli chodzi o serie Z to odcinki : 296 - 291 [ tak mi sie wydaje ]

"...jestem śmieszny czort, więc śmieję się..."
" Die With a Beer in Your Hand " - Tankard

THRASH ' EM ALL !!!
Sevba
Super Nameczanin
Super Nameczanin
Sevba
Dni na forum: 6.600
Ajesli chodzi o smocze kule przecież [ ort! ] one mogly wskszesci tylko raz kazda osobe a ekipa z teamu wskszeszala nimi kilka razy wszystkich ludzi .To dlaczego ine mogli wskrzesc kilka razy goku czy vegete?I jeszcze ijedno Dr.gero
nie wyslal na Namek rzadnej pluskwy to jakim cudem Cell mogl znac techniki Frezy??Jezeli wiece cos o tym to sprubojcie to rozwiklac

Pozdro
.Black Mężczyzna
Super Saiyanin 2
Super Saiyanin 2
.Black
Dni na forum: 7.164
Ostrzeżenia: 3
Po kolei . . .

Old Shatterhand napisał(a):
Otóż, jak wiemy do sali wchodzą Buu i Piccolo, a w środku przebywa już Gotenks, razem 3 osoby. Tutaj ujawnia się nam pierwsze niedociągnięcie, bo wcześniej manga twierdzi, że jednocześnie w sali mogą przebywać wyłącznie 2 osoby.
Zastosujmy tutaj do mangi zasadę ograniczonego zaufania

kiedy Buu wychodzi na zewnątrz, w rzeczywistości wszystko dzieje się w ok. 2 min, co w RS&T powinno oznaczać ok. 12 godzin
Wg. mnie podczas rozdarcia bariery czasy sie zrównoważyły i wszystko trwało tak samo długo, jednakże po zamknięciu bariery natychmiast powinna sie rozewrzeć i wyjść powinni Piccolo i Gotenks . . . to fakt

Freeman napisał(a):
wspominam czasami c-18" co to miało znaczyć
A może to mała fabularna furtka dla twórców kolejnej serii?

Sevba napisał(a):
Ajesli chodzi o smocze kule przecież [ ort! ] one mogly wskszesci tylko raz kazda osobe a ekipa z teamu wskszeszala nimi kilka razy wszystkich ludzi .To dlaczego ine mogli wskrzesc kilka razy goku czy vegete?
Na moje chodziło tutaj o sformułowanie pytań, jak wiadomo smok może je zinterpretować na różne sposoby więc nie poleca sie wypowiadania zyczeń byle komu . . .

Sevba napisał(a):
jakim cudem Cell mogl znac techniki Frezy?
Może przejął jego komórki gdy Freezer przyleciał na Ziemię?
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
Old Shatterhand
Dante Navaro napisał(a):
Freeman napisał(a):
wspominam czasami c-18" co to miało znaczyć
A może to mała fabularna furtka dla twórców kolejnej serii?
Hmmm, chyba raczej głupota ;p, bo przecież kule ożywiały również cyborgi, co ukazuje nam już DBZ.

Sevba napisał(a):
Ajesli chodzi o smocze kule przecież [ ort! ] one mogly wskszesci tylko raz kazda osobe a ekipa z teamu wskszeszala nimi kilka razy wszystkich ludzi .To dlaczego ine mogli wskrzesc kilka razy goku czy vegete?
Na moje chodziło tutaj o sformułowanie pytań, jak wiadomo smok może je zinterpretować na różne sposoby więc nie poleca sie wypowiadania zyczeń byle komu . . .
hmmm, zastanawiająca sprawa. Znamy tylko 4 wypadki masowego zabicia ludzi:
1. Zabawa Cell'a,
2. Vegeta zabija widzów na trybunach,
3. Buu niszczy miasta, i wybija ludzi,
4. Zniszczenie Ziemi
Tak więc jeżeli przyjmiemy, że Zabici przez Cell'a ludzie nie stali się celami ataku Vegety, wszystko zgadzałoby się.
Życzenia Ziemskiego Smoka:
1. Wskrzeszenie ludzi zabitych przez Cell'a
2. Wskrzeszenie wszystkich zabitych, w czasie TB.
Jeżeli ofiary nie są tymi samymi osobami to wszystko jest w jak najlepszym porządku, ponieważ smok Nameczan wskrzesił wszystkich po zniszczeniu Ziemi, co zapobiegło ponownemu wskrzeszeniu tych samych ofiar.

Sevba napisał(a):
jakim cudem Cell mogl znac techniki Frezy?
Może przejął jego komórki gdy Freezer przyleciał na Ziemię?
Ale podczas pobytu na ziemi, Frezer nie użył tak obszernego wachlarza możliwości jakie ukazał na Nameck. Mi wydaje się, że Gero dawno już interesował się co dzieje się w kosmosie, a nietrudno było usłyszeć przecież o Freezerze .
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.580
Plusy: 73
Hmmm, chyba raczej głupota ;p, bo przecież kule ożywiały również cyborgi, co ukazuje nam już DBZ.
Ale ona w DBGT wcale nie zginela...

Ale podczas pobytu na ziemi, Frezer nie użył tak obszernego wachlarza możliwości jakie ukazał na Nameck.
I co z tego?
Jego komorki zostaly pobrane, a w nich bylo wszystko zapisane.

A tutaj odpowiedz do troche starego posta:

Otóż, jak wiemy do sali wchodzą Buu i Piccolo, a w środku przebywa już Gotenks, razem 3 osoby.
Wtedy tam byli jeszcze Goten i Trunks, czyli 4 osoby.

bo wcześniej manga twierdzi, że jednocześnie w sali mogą przebywać wyłącznie 2 osoby
A moze to Piccolo sie pomylil?

Później mamy problem z czasami, gdyż widzimy jak bohaterowie w Pałacu Dendego rozmawiają dłużej niż minutę, a chłopcy w sali nie walczą nawet 30 min.
To jest taka sama historia, co jak Namek miala wybuchnac za 3 minuty, a walka trwala jeszcze niezle pare odcinkow.

Kolejny problem z czasem ujawnia się nam kiedy Buu wychodzi na zewnątrz, w rzeczywistości wszystko dzieje się w ok. 2 min, co w RS&T powinno oznaczać ok. 12 godzin
Widocznie pokazali 'akcje' Buu w bardzo zwolnionym tempie. Zreszta przeciez Piccolo o tym wyraznie mowil, jak to Buu musial momentalnie wtedy dzialac.

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
Old Shatterhand
Gotenks-kun napisał(a):
Ale ona w DBGT wcale nie zginela...
hmmm... nie pamiętam już tej żałosnej serii, ale przysiągłbym, że zginęła... cóż.

Ale podczas pobytu na ziemi, Frezer nie użył tak obszernego wachlarza możliwości jakie ukazał na Nameck.
I co z tego?
Jego komorki zostaly pobrane, a w nich bylo wszystko zapisane.
Pierwszy raz słyszę by przez komórki, przenosiło się również znane przez dawce techniki, a może się mylę i Cell używał Genki Damę ?

Otóż, jak wiemy do sali wchodzą Buu i Piccolo, a w środku przebywa już Gotenks, razem 3 osoby.
Wtedy tam byli jeszcze Goten i Trunks, czyli 4 osoby.
Liczyłem już Gotenksa (nie, nie Ciebie), żeby nie było.

bo wcześniej manga twierdzi, że jednocześnie w sali mogą przebywać wyłącznie 2 osoby
A moze to Piccolo sie pomylil?
Hmmm, a Kami-sama ? Przecież to jemu przekazano pałac, i musiał on wiedzieć wszystko.

Później mamy problem z czasami, gdyż widzimy jak bohaterowie w Pałacu Dendego rozmawiają dłużej niż minutę, a chłopcy w sali nie walczą nawet 30 min.
To jest taka sama historia, co jak Namek miala wybuchnac za 3 minuty, a walka trwala jeszcze niezle pare odcinkow.
Ano racja...
Te 30 min, też jest naciągane.

Kolejny problem z czasem ujawnia się nam kiedy Buu wychodzi na zewnątrz, w rzeczywistości wszystko dzieje się w ok. 2 min, co w RS&T powinno oznaczać ok. 12 godzin
Widocznie pokazali 'akcje' Buu w bardzo zwolnionym tempie. Zreszta przeciez Piccolo o tym wyraznie mowil, jak to Buu musial momentalnie wtedy dzialac.
?
Sądzisz, że rozliczyłby się ze wszystkimi w mniej niż pół sekundy ?
Bo ja szczerze w to wątpię.
Yakuza
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 6.554
HEHE co do Saiyan to najprostrzym sposobem bylo by wzwac smoka i sie spytac ilu saiyan przezylo wzbuch wegety
Shounen
*SōheiMenos 「僧兵メノス」
SōheiMenos 「僧兵メノス」
Shounen
Dni na forum: 7.580
Plusy: 73
a może się mylę i Cell używał Genki Damę ?
Wyobrazasz sobie Cella zbierajacego energie na Genki Dame? Bo ja nie...

Tak, wiecej wiary!

hmmm... nie pamiętam już tej żałosnej serii, ale przysiągłbym, że zginęła... cóż.
To Kuririn zginal, ona wcale.

Yakuza napisał(a):
HEHE co do Saiyan to najprostrzym sposobem bylo by wzwac smoka i sie spytac ilu saiyan przezylo wzbuch wegety
Czterech - nie liczac filmow kinowych

Regulamin Forum | AnimePhrases ~ cytaty z anime i mang | MAL | Twitter · YT
Yakuza
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 6.554
no wiesz ale oni sie tych sajan tak bali to mogli sie spytać smoka czy jeszcze jacys przeżyli?

A teraz z inej półki czemu trunks nie wskrzesił gohana co? Przeciez wiedział że dendy istniej wiec mógł poleciec na namek i poprosic go o to zeby zrobił smocze kule by wskrzesić gohana i moze nawet goku ponieważ goku nie był wskrzeszany przez nameczańskie smocze kule co wy o tym myslicie?
Roza Kobieta
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Roza
Dni na forum: 6.603
na razie [ ort! ] w anime jestem na sadze frizera i jak dotąd to zauważyłam, że (oczywiście lektor) Dziwnym trafem frizer powiedział " to mamy już 3 kryształowe kule" a w zasadzie było ich cztery, bo i Dodoria i Zamboa mieli po dwie. Drugie, Vegeta nigdy nie zwrócił sie do Goku po jego ziemskim imieniu. Zawsze mówił "Kakarotto" a tu wyskakuje z tekstem w stylu "bla bla Songo bla bla" (o zgrozo!) no w sumie byłoby na tyle, ale jeszcze banda frizera mowi ze 'bylby koniec swiata' świat to w sumie ziemia (:
BartHan Mężczyzna
Ziemianin
Ziemianin

Dni na forum: 6.545
Hej wszystkim, to będzie mój pierwszy post, ale mam nadzieję, że ktoś udzieli mi odpowiedzi na moje pytanie . Właściwie to zastanawiałem się nad tym od dawna, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Robiłem dochodzenie w tej sprawie, ale nic nie dało . Chodzi mi o to: kto jest Największym Bogiem w Dragon Ballu? Chodzi mi o taką postać, która stworzyła cały wszechświat (coś na wzór "Naszego" Boga). Na pewno nie jest nim Kaito, który jest królem galaktyki, a ponadto ma swojego zwierzchnika w postaci tego starego dziadka w siwych włosach i ciemnych okularach, który zorganizował turniej sztuk walki w zaświatach. Ale on w anime został nazwany: "Władcą Zaświatów". Ale jest jedno ale. Na turnieju sztuk walk przed Buu pojawia się Bóg Neptun. Neptun jest zwierzchnikiem zarówno Kaito jak i tego dziadka, tak więc te dwie postacie muszą odpaść. Neptun wspomina, że kiedyś było 5 Bogów Neptunów, a on był najmłodszy i najsłabszy. Buu zabił pozostałych czterech. Czy możliwe jest, że tym Największym Bogiem, stwórcą wszystkiego, był któryś z nich? A może 5 Bogów Neptunów stworzyło Wszechświat jednocześnie? A może stwórcą jest Senior Bogów? Liczę na rozwiązanie tej zagadki, i prosiłbym aby ktoś podał jakiś argument przejawiający za jego stwierdzeniem . Może odpowiedź jest w mandze, której nie czytałem w całości?

Dragon Ball.
Dai Kaiosama Mężczyzna
"Rōnin
Rōnin
[ Klan Takeda ]
Dai Kaiosama
Dni na forum: 7.056
Plusy: 2
Informacje na temat historii wszechświata DB sa dość łatwo dostepne w sieci...
Wszechświat stworzył pierwszy Dai Kaioshin.
Postać ta nigdy nie została ukazana w treści DB, i tak właściwie nieczego konkretnego o niej nie wiemy.
Pewnym jest tylko to, że wspomniany bóg istniał.

Zachęcam do zapoznania się z tym tematem

pozdrawiam

Takeda Shingen
Szybki jak wiatr, spokojniejszy niż las, gwałtowny jak ogień, niewzruszony niczym skała.
Boss Mężczyzna
Super Saiyanin
Super Saiyanin
Boss
Dni na forum: 6.564
Ostrzeżenia: 1
Chcialbym sie dowiedziec cos o Buu...nie wiem czy to jest blad w DB czy po prostu [ ort! ] cos przeoczylem...mianowicie tak :
Szibito (w polskiej wersji, bo nie wiem jak sie pisze ), zaczal opowiadac o historii zlego Buu...bylo pokazane jak Kid Buu niszczy wszystko do okola razem z Bibidim (tzz. ten drugi nie walczy ). Pozniej pokazuje nam jak Buu zabija chyba 4 albo 3 innych Bogow Neptunow i nagle natkanal sie na Boga Bogow (taki gruby podobny do Fat Buu)...Potwor zaabsorbowal go i w ten sposob powstaje Fat Buu...wiec tak jakim cudem Kid Buu jest o wiele silniejszy od grubaska (wynika to z ich walki na planecie Bogow) skoro w postaci Kid dopiero zaabosorbowal Boga Bogow...?? Przeciez powinien jak cos to powinien byc silniejszy a nie jeszcze slabszy...lol

"Kreujemy chwile prawdziwej wolności lecąc nad przeszkodami, które Wy omijacie każdego dnia... " David Belle

http://akcjaparkour.prv.pl/index.php?page=pk

You wanna fuck with me ?!!! OK...You wanna play rough ?!!! OK...Say hello to my little friend !!!
Super Saiyanin 4
Super Saiyanin 4
Old Shatterhand
Hidden napisał(a):
Wybuch Vegety: co porabiali inni Saiyanie?

Jak wiemy, wybuch Vegety przeżyło 6 Saiyan, z czego tylko o istnieniu 4 było wiadomo (piąty Brolli, szósty Paragras). Tak więc Raditz, Vegeta, Nappa no i Kakarotto. O tych Saiyanach mamy powiedziane w mandze... Ok, w takim razie cofnijmy się do tomu 17 wydania J.P.F... Patrzymy na strone 75...(na której swoją drogą sporo informacji jest zawartych, patrz: matka kakarotto).

Raditz: [...] ale ja i jeszcze jeden wojownik atakowaliśmy odległą planetę, a czwarty z nas był wysłany na misję podobną jak Ty...

Te słowa Saiyanin kierował Do Goku. Tak więc... Raditz atakował z innym Saiyanem jakąś planete... Możliwe, że z Nappą. Ale 4 wykonywał misje podobną do Kakarotto? Czyli Vegeta, lecz przecież on od zawsze był wychowywany na Saiyańskim Dworze. Więc to nie on. Więc Nappa? Na pewno nie, gdyż przecież gdy Vegeta wybuchła miał już około 20-30 lat... Zresztą zawsze towarzyszył on Księciu Vegecie, niczym jego przyboczna gwardia. Z pewnością nie był to taże Brolly, który po pierwsze w mandze nie istanił, a po drugie był oficialnie martwy. A więc żaden Saiyanin nie pasuje do tego opisu...W takim wypadku, czyżby Akira się pomylił?
Dobrze, że nie widziałem tego wcześniej...
Jak ktoś przypomni sobie kinówkę z Bardockiem, szczególnie koniec podczas wybuchu Vegety, to dowie się kim był ten czwarty. (Niektórzy zapewne ze zdziwienia otworzą oczy mówiąc "O Vegeta sam, bez niczyjej pomocy, szczególnie towarzyszy, na odległej misji")

Gotenkskun napisał(a):
a może się mylę i Cell używał Genki Damę ?
Wyobrazasz sobie Cella zbierajacego energie na Genki Dame? Bo ja nie...
Twoim zdaniem (a raczej kierując się Twoim tokiem myślenia) Cell dysponował wszystkimi technikami Goku...

Tak, wiecej wiary!
Sam proces zamiany w Ciastko trwał co najmniej kilka sec...
Ania Kobieta
Saiyanin
Saiyanin

Dni na forum: 7.031
Hidden napisał(a):
Wybuch Vegety: co porabiali inni Saiyanie?

Jak wiemy, wybuch Vegety przeżyło 6 Saiyan, z czego tylko o istnieniu 4 było wiadomo (piąty Brolli, szósty Paragras). Tak więc Raditz, Vegeta, Nappa no i Kakarotto. O tych Saiyanach mamy powiedziane w mandze... Ok, w takim razie cofnijmy się do tomu 17 wydania J.P.F... Patrzymy na strone 75...(na której swoją drogą sporo informacji jest zawartych, patrz: matka kakarotto).

Raditz: [...] ale ja i jeszcze jeden wojownik atakowaliśmy odległą planetę, a czwarty z nas był wysłany na misję podobną jak Ty...

Te słowa Saiyanin kierował Do Goku. Tak więc... Raditz atakował z innym Saiyanem jakąś planete... Możliwe, że z Nappą. Ale 4 wykonywał misje podobną do Kakarotto? Czyli Vegeta, lecz przecież on od zawsze był wychowywany na Saiyańskim Dworze. Więc to nie on. Więc Nappa? Na pewno nie, gdyż przecież gdy Vegeta wybuchła miał już około 20-30 lat... Zresztą zawsze towarzyszył on Księciu Vegecie, niczym jego przyboczna gwardia. Z pewnością nie był to taże Brolly, który po pierwsze w mandze nie istanił, a po drugie był oficialnie martwy. A więc żaden Saiyanin nie pasuje do tego opisu...W takim wypadku, czyżby Akira się pomylił?
Dobrze, że nie widziałem tego wcześniej...
Jak ktoś przypomni sobie kinówkę z Bardockiem, szczególnie koniec podczas wybuchu Vegety, to dowie się kim był ten czwarty. (Niektórzy zapewne ze zdziwienia otworzą oczy mówiąc "O Vegeta sam, bez niczyjej pomocy, szczególnie towarzyszy, na odległej misji")
.
Tak tylko Vegeta na ta misję został wysłany jako kilkulatek, a nie niemowlę (jak Kakarotto). Najprawdopodobniej Frezer wysłał go na tą misję aby "dzieciak" nie przeszkadzał mu w jego planie zniszczenia planety Vegeta i aby później łatwiej uwierzył w to kłamstwo o meteorycie. Jest pokazane jak Frezer go na tą misje wysyła w tej kinówce, o której piszesz.
Strony:   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17, 18, 19  

Forum DB Nao » » » Zabawa w Detektywa =)
Przejdź do:  
DB NaoForum DB NaoAninoteAnimePhrasesDr. Slump